Имам нужда от съвет при закупуване на телефон по куриер!

aqks
Регистриран: 22 яну 2006, 01:49

Имам нужда от съвет при закупуване на телефон по куриер!

Мнение от aqks » 20 яну 2007, 14:53

Здравейте! За първи път пиша във форума на сайта! Ще се радвам да споделите как най-добре да процедирам, когато се появи куриера на вратата. Мога ли да отворя кутията преди да платя? Какво друго трябва да направя, за да се предпазя от измамници? Надявам се темата и вашите отговори бъдат полезни и на други като мен! Благодаря ви!

aqks
Регистриран: 22 яну 2006, 01:49

Re: Имам нужда от съвет при закупуване на телефон по куриер!

Мнение от aqks » 20 яну 2007, 17:54

Никой ли не си е купувал телефон чрез куриерски услуги?

ilkobs
Регистриран: 16 мар 2006, 00:59

Мнение от ilkobs » 20 яну 2007, 19:36

Накарай този който ти го праща да му направи застраховка в куриерската фирма. Така при доставката ще ти разрешат да отвориш кутията преди да я платиш за да видиш дали е здрава. Малко се оскъпява ама е по-сигурно.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 20 яну 2007, 20:11

Ще направи ама ако си пази касовата бележка - трябва тая обявена стойност да се докаже по някакъв начин.Тои може и 1 000 000 да иска да напише :)

При Еконт поне 100% не можеш да видиш какво купуваш.Всичко си е запечатано ..

krison
Регистриран: 19 яну 2007, 21:37

Мнение от krison » 20 яну 2007, 20:18

Аз съм бивсш куриер на спиди. когато куриера ти даде пратката, по право преди да я платиш, отваряш, пробваш и ако не ти хареса нещо не я приемаш. ако дадеш парите и се подпишеш на товарителницата вече нищо неможаш да направиш, ако не просто му я връщаш пратката и да си има грижата.

ilkobs

Мнение от ilkobs » 20 яну 2007, 22:56

Точно при Еконт съм отварял застрахована пратка преди да я платя. При другите фирми е същото.

P.S. Между другото в момента работя в една куриерска фирма и знам как стават нещата, но няма да споменавам имена.

-VelizaR-
Регистриран: 10 окт 2005, 23:49

Мнение от -VelizaR- » 21 яну 2007, 01:13

В ЕКОНТ да отвориш пратка с наложен платеж преди да си я платил, е грешка на самият куриер, това се получава, рядко но и те са хора и бъркат, а и има много нови, които още не са свикнали, или не са яли дървото да платат пратка, защото именно това става, ако отвориш пратката, оказва се, че са ти пратили шопска салата и една "хулиганка" ракия, да не е без хич, ти отказваш да приемеш пратката и от там куриерчето ще я плаща, защото по договор фирмата трябва да изплати наложеният платеж на изпращача, или да му върне пратката в абсолютно същото състояние, в което е изпратена - тоест да е в същият плик - те се водят по номера и са отбелязани на товарителницата, копие от която остава в изпращача, за да защитава правата му и да докаже, че има да взима пари...

Та на кратко - мисълта ми е следната - куриера си ебава интересите ако изпусне да я отвориш преди да си платил наложеният платеж и да си подписал, че е получена, а ако не се плати и няма подпис, не се издава пратката, и не се води разнесена в офиса на ЕКОНТ, при СПИИДИ стоят по друг начин нещата, там неможе да се използва услугата наложен платеж, ако преди това между изпращача, и куриерската фирма няма сключен договор, договорът там е различен и полужението е по-спокойно за самите куриери...

Моят съвет е да си купиш телефон по куриер, но от доказан търговец, или от такъв, или от човек, на който по един или друг начин имаш доверие, и обмисляй всички вариянти предварително, а когато направиш сделка с някой, пиши коментар, за това дали си доволен и т.н., по този начин всички потенциялни клиенти на този търговец, ще знаят, с какъв човек си имат работ, или поне ще имат едно в предвит.... това е, общо взето, успех...

ilkobs

Мнение от ilkobs » 21 яну 2007, 21:47

Точно куриера каза: Трябва да я отвориш, за да видиш дали е здраво това, което ти пращат, защото е застраховано. И пак повтарям: работя в една куриерска фирма и знам как стават нещата.

Отговори