Имате ли смартфон?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Имате ли смартфон?

Мнение от centur » 04 юли 2009, 20:28

И как си инсталираш акселерометър?
Говорим за това какво предимство ти дава смартфона, а не за хардуерните екстри като GPS, WiFi, акселерометър и т.н.
Много добре знаеш, че има Java телефони с тези екстри (С905, W995).
Разбирам и на къде "биете" с board, но ако се погледнете отстрани за каква кауза се "борите" ще ви е смешно.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 04 юли 2009, 20:42

Целта на умните телфони не е да имат един милярд екстри, а да приличат и в един прекрасен ден да заменят компютрите.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 05 юли 2009, 00:34

Мда, мечтата на всеки мобилен маниак - GSM, които е с нормални размери, но плъзнеш лли слайда и изведнъж се оразмерява сам с размерите на един лаптоп, но си остава също толкова на тънак като GSM-а, изкарва ти веднага една холограмна клавиатура и мишка и welcome to the Matrix Neo :-D

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 05 юли 2009, 09:05

По-скоро ми е смешно друго, когато някой обяснява, че телефоните без ОС(не-смартфоните) имат същата функционалност.
Опитали са се да ти го обяснят, но нещо не го разбираш. Java e много ограничена и неефективна, а наличието на даден хардуер не означава същата функционалност. Има разлика дали ще ползваш Wi-Fi за умрелия си браузър и opera mini, или много по-добри браузъри, да гледаш онлайн телевизии, да имаш пълно функционален отдалечен контрол над компютъра си, дори да си пуснеш музика, филм директно от харддиска си, SSH, да играеш онлайн игри, да следиш всевъзможна информация... просто какъвто интернет софтуер се сетиш. Да не говорим каква е разликата при GPS програмите...

Не се заблуждавай, че като при java съществува програма или игра със същото име, те са същите , всъщност са светлинни години назад. java-та е платформено независима, но далеч по-неефективна.

Но не очаквам да ме разбереш. Аз също не разбирам причините да изтъкваш, че можеш да гледаш филми на 2" дисплейче и говориш по скайп през мрежата на оператора.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 05 юли 2009, 09:38

Хайде посочи ми къде съм казал, че Java има същата функционалност като смартфоните. Явно си търсиш причина да се заядеш с нещо измислено от теб и после да се опитваш да ме убедиш, че това не било така, а иначе.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 05 юли 2009, 10:12

Прав си относно JAVA ,че това е твърде basic, но за която и друга платформа да се сетя тя е светлини години назад дори от Windows XP ! Така че тия мечти къде телефон ще замести , компютър.... еми мечтайте си.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 05 юли 2009, 10:17

Мечта или не, гледах Snapdragon, Tegra и т.н.
Мислиш ли, че някой ден няма да можеш да ползваш телефона си вмессто PC или лаптоп? Силно се съманвам, защото аз съм готов да си заменя бавният лаптоп за един телефон на същата цена.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 05 юли 2009, 10:36

centur обяснявам ти от къде идват хилядите разлики.

brrrrrr ако наистина intel скоро пуснат x86 32nm процесори, ще е напълно възможно и XP да си подкараш на телефона ;). Но и без това съвременният хардуер е много мощен, сериозна 3D графика, HD видео... при добра ОС може доста да се доближат до функциите на компютрите. Ако не, ще си ползваме remote desktop за по-сложните неща.

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 05 юли 2009, 20:02

Аз не оспоравам ,че не е възможно един ден да стане ;))). Но това няма да е скоро. Мислиш ли ,че Dell, HP, Sony, Apple, Acer, Fujitsu, IBM, Lenovo, Compaq, Panasonic, Gateway, Electrovaya и всички други компании + тези който правят чипове, графични карти и т.н. и т.н. ще зарежат бизнеса си за милиарди и ще дадат ход на мобилните телефони ? Аз съм песимистично настроен за сега. А какъв е смисъла да подкараш XP на мобилния си телефон образно казано ? Според са необходими много други промени и нови технологий за да се надяваме ,че мобилния телефон вече няма да е заместител.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 05 юли 2009, 22:07

Дори сега TI Omap3 e по мощен от Intel Atom, a Omap4 и PowerVR "5" са суперскаларни, т.е. мощноста им нараства почти линейно с добавянето на допълнителни ядра. Консумацията на ток при 32nm ще падне значително. Дори сега при 130nm процес (за вграждане в нетбуци) от Imagination Technologies твърдят, че графичният ускорител SGX 543MP16 натоварен на 100% харчи под 2 вата. Това е DX 10.1 съвместим ускорител, който на 800*600 ще подкара COD4 с всичко на мах.
Значи умните телефончета са вече дефакто с мощността на лаптоп от преди 3г.
Този хардуер и операционната система трябва да се познават за да може да се оценят и използват по предназначение. Те нямат никаква стойност в ръцете на технологично неизкушен човек. Сега с тези сензорни екрани горките лаици съвсем ще се омотаят. Смартфона не е моден аксесоар!

Отговори