iPhone 3G

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Apple iPhone 3G

Мнение от Nistel » 14 юли 2008, 18:52

Без да се заяждам,но според първата официална информация морално остарелия телефон на Apple за 3-те дни от които се продава са продадени 1 милион телефона - при положение,че има проблеми с недостига във повечето магазини.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/14/apple-flogs-million-iphones

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 14 юли 2008, 19:10

А някой беше казал, че продажбите на Samsung U900 Soul били рекордни - един милион за един месец. Муахахаха...

Леонард
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Мнение от Леонард » 14 юли 2008, 19:19

U900 се продаваше само в две-три страни и продаде 1 милион,а на iPhone 1 му трябваха 74 дни,за да постигне същото само в САЩ,където има повече хора от тези страни в Европа.
Честно казано,за едновременно пускане в 21 страни и толкова реклами iPhone 3G би трябвало да постигне 1 милион продадени бройки за ден.

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 15 юли 2008, 00:47

"а да не говорим за желязото - iPhone 3G."

Дарине да те поправя телефона е пластмасов а не железен ,стоманен е Nokia E71 :)

Е и? Какво като са продали 1 милион при тази реклама,колко овчи душици имало по света ,горките да дават парички за 2 МП телефон ...съчуствам им..
Колко ли са продали от Nokia от моделите си Е71 и Е66 ? Home work :)
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 15 юли 2008, 10:19

Не издържам вече да чета, за прословутите 2 мп на ябълката!
Стига с този аргумент вече!
Последното неща с което впечатлява ябълката е въпросната камера!
Бъди сегурен, че потенциалния клиент на ябълката хич не го е еня за пикселите му.
Не съм от заклетите привържетици на политикана на Джобс и неговите продукти но със ръка на серцето заявявам, че този телефон както и голяма част от ПЦ-тата на ябълката са си револция в своята област.
Удоволствието, което се изпитва при работа и слушане на музика от ябълката е несравнимо. Ако потребителя има точно тези нужди в ежедневието си, да се наслаждава на прекрасен саунд от слушалките и да борави с лекота със своя апарат - то това е най-добрия избор.
Няма да коментирам дисплея му и насладата да пуснеш качаствен филм или клип на него. УНИКАЛНО чувство за сетивата. Гледах на ябълката, която бе за малко при мен филма "300" на страхотно качество. Чувството беше - ПЪЛНА НИРВАНА като потребител. Е, ако това са моите нужди - кой ще ме убеди, че има по-добро устройство на пазара в момента?
Не ползвам ябълка само заради липсата на определени функции, които сапътстват ежедневието ми но това не го прави "гаден" и "скапан" телефон.
За това говорим и за пазарни ниши от потребители. Всяко едно устройство се замисля, проектира и реализира с цел да ЗАДОВОЛИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ НУЖДИ. Натъртвам на ОПРЕДЕЛЕНИ.
Ябълката си е революция и апарат с който се работи прекрасно леко. /мнението ми е безпристрастно като на потребител докоснал и тествал ябълката но просто не е отговаря на неговите ПОТРЕБНОСТИ/

П.С. Сигурно по цял ден правиш снимки с 3,2 /5 или скоро 8 МП/, които вадиш на хартиен носител, прибираш в албум или публикуваш в National Geography?

Намерете друг аргумент да смачкате самочувствието на ябълката...............

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 15 юли 2008, 13:50

Omax, както каза сам, iPhone е проектиран за определена ниша. Това е главно американския пазар, и по-точно младите - до 24г. Защо е така? Ами защото iPhone(и iPhone 3G) не притежава бизнес функционалността на Nokia или Blackberry, за да задоволи нуждите на по-възрастните "работари". На тях им трябва преди всичко бизнес телефон, като Е71, Е90, Blacberry Bold или др. Ако им се дават пари, някои хора биха си взели и iPhone/iPhone 3G за втори телефон - няма лошо.

Освен това, всяко общество съдържа креативна част и консуматорска част. С N-серията си, Nokia се е ориентирала главно към креативната част. Това е така, защото когато се появи N-серията, телефоните от нея бяха по-скъпи от конкуренцията. А именно креативната част от обществото има нужда да бъде различна, и поради своята креативност има и по-добри финансови възможности. От друга страна, iPhone и като цяло продукцията на Apple е насочена към консуматорската част на обществото, която е доста по-голяма. Поради това, не е нужно предложенията на Apple да имат всичко - нужно е само базовото, но пък да изглежда добре и да е удобно. Освен всичко друго, продукцията на Apple има по-ниска цена от тази на високия клас конкуренти. Това е нормално, като се има предвид масовостта на продажбите.

А за камерата - тези, които са запалени по фотографията и искат качество, вече си имат достатъчно добър фотоапарат и са наясно, че няма смисъл да очакват чудеса от камерата на телефон. А за другите - явно камерата не е достатъчно важна, така че пак няма смисъл от "най-най". Друга подробност е, че по-добрата камера има и по-голяма дебелина. Това би означавало по-дебел телефон. Някой ще каже: "Ами тънките модели на LG/Samsung и т.н.?" Тънките модели с такава камера имат една особеност - те са най-вече слайдъри и камерата е предпазена от слайда. Затова няма нужда да бъде вкопана. Още една подробност е, че там, където е камерата, няма нищо друго, което да заема място зад нея. Докато при iPhone има една платка. Плюс това, iPhone 3G е бил замислен да бъде директно копие на iPhone откъм конструкция. Понеже мястото, където е камерата на iPhone 3G е по-тънко от това на iPhone, тази подробност е трябвало да се вземе предвид при конструкцията на оригинала. Това са основните причини за избора на камера при iPhone/iPhone 3G.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 15 юли 2008, 16:03

ясно и изчерпателно....
евала!

vitamincpp
Регистриран: 04 юли 2008, 01:44

Мнение от vitamincpp » 15 юли 2008, 23:14

Доколкото четох 3Г на цената от 200 и 300$ ще се продава само с договор, а не като досегашния апарат който просто отиваш и си го купуваш (естествено заключен). Ще има и опция без договор но на цена с 500$ отгоре и съответно пак заключен( единственото е че избягвате 2 годишния договор със задължителни такси всеки месец). Така че апарата няма да е евтин. А за това дали си заслужава - според мен ДА. Най-гениалния мобилен интерфейс(повече от година по късно никоя от великите фирми с по 8 мегапиксела не може да го доближи по полираност на преживяването), достатъчно добри параметри дори и за характеристиките заради които е оплюван ( все едно всички собственици на Н95 се скъсват от снимане на филми и снимки и по цял ден браузват из интернет - за което ябълката е безкрайно по-удобна). Така че не говорете глупости, не напразно масово започнаха другите фирми да се опитват да го имитират но бих казал доста неуспешно засега. Като са толкова пауър WM потребителите защо им е изобщо интерфейс с пръсти. Жалкото е че най-рано догодина ще се появи някаква смислена конкуренция на iPhone базирана евентуално на WM7 който ще поддържа multitouch.
Въпреки това обаче аз не бих си го купил. Ще изчакам да видя какво ще се получи от Х1 на СЕ и най-вероятно ще си го взема него. iphone е прекалено много американски а на мен това не ми допада, както и това че е някаква масова психоза а аз си падам индивидуалист :)

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 16 юли 2008, 02:51

"iphone е прекалено много американски а на мен това не ми допада, както и това че е някаква масова психоза а аз си падам индивидуалист :)"

И аз съм на този принцип! :) Малко европейски патриотизъм никога не е излишен! ;)

А иначе и тази година ще има телефони, които да са много по-добри от iPhone. Nokia, Samsung и LG имат какво да предложат - но това ще се случи през последните няколко месеца на 2008-ма, както всяка друга година.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 16 юли 2008, 12:27

Мисля че друга причина корпоративните клиенти , да не го изберът , би било недоверието към сигурноста . До сега всяка версия на софтуера е била хакната , с голяма заслуга и на 16 годишно хакерче :)
Не си представям как ще успеят да убедят някоя сериозна фирма ,че данните й са добре защитени в айфона ;)

Отговори