Изключвате ли зарядното от контакта, когато не ви трябва?

dani_deli
Регистриран: 22 ное 2006, 19:55

Re: Изключвате ли зарядното от контакта, когато не ви трябва?

Мнение от dani_deli » 25 ное 2008, 14:36

НЕ ги изключвам. Аз ако тръгна сутрин да изключвам всичко от контакта - ГСМ на: мен -2бр., жената, детето; компютъра, лаптопа, телевизора, Булсата, микровълновата, климатика, миалната, пералната, сешоара..... ох не ги запомних дали сутрин ще ми е по спокойно за да зьапомня реда - НЕ. От 2000г. досега не съм имал проблем със зарядни за мобилни. 1-2 гръмнали ще ги преживея. А и все още никой телефон не ми е надживял зарядното.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 25 ное 2008, 15:10

не става дума за проблеми с техниката, а за екологично мислене

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Мнение от doktor4e_to » 25 ное 2008, 15:10

Винаги ги изключвм и карам всеки, който е около мен да го прави. Първото, което е че зарядното е постоянно под напрежение. Макар и минимално, но има и консумация на елекстричество. Консумацията може да се усети, като лека топлина ... не е като при зареждане, но все пак го има. Ако пък погледнем от страна, да опазим природата > направете си сметката как милиони неизключени зарядни с по миниатюрна консумация, тогава какво става? Аз съм си загрижен за природата и навсякъде, където имам възможност слагам енергоспестяващи крушки, уредите ми са клас А или А+ и също така в апартамента мисля да си слагам автоматични датчици за включвне и изключване на осветлението. Ако всички съумеем да мислим поне малко за природата и вече изчерпващите се ресурси > ще подобрим живота и то немалко на нашите деца и внуци!

Така че, колкото и смешно да ви изглежда > изключването на едно никакво зарядно, може да има много голяма полза в световен мащаб.

dani_deli
Регистриран: 22 ное 2006, 19:55

Мнение от dani_deli » 25 ное 2008, 17:25

Ами Аз не съм нито от пестеливите, нито съм вманиачен на тема опазване на околна среда. А да не би и да не карата автомобили за да мърсите природата? Да не би да спите на студено да не харчите ток и газ? Да не би да носите дрехи от екологични материали ? Да не би да не изхвърляте найлонови торбички ? Няма да продължавам.
Ако сте такива природозащитници що не протестирате против Кремиковци, ТЕЦ-овете, ОЦК, комбинати, рафинерии, колите.
Ясно че не трябва да сме стадо, а всеки да прави нещо за опазване на света, но той е тръгнал да се замърсява векове преди нас и ще се замърсява векове след нас.

Сори за офтопика, че нещо го обърнахме на тема за опазване на околната среда.

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Мнение от doktor4e_to » 25 ное 2008, 22:56

В отговор на твоя изблик: Единственото извинение за това, че не си изключваме зарядното е мързела!

А относно изброените ти методи за замърсяване на околната среда: кремиковци и т.н. > това са т.нар оправдани замърсители, колата ми е дизел, дрехите ми са всякакви, найлоновите пликчета, а и не само тях изхвърлям на обозначените за тях места, спя на топло /отоплявам се с парно на нафта или твърдо гориво/.....така искам да ти кажа, че не съм някакъв маниак. Но пак да повторя > нищо не ни оправдава в делата водещи до някаква вреда и зависещи изцяло от нас.

И аз се извинявам за офтопика....но си е така!

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 27 ное 2008, 15:51

Значи преди да изкажа мнение ще споделя че лично за мен темата е малко (как да се изкажа по soft) глуповатичка. За мен основната причина поради която трябва да се изключват зарядните това е за да не стане късо съединение. Основната функция на зарядните знаете е да свалят напрежението на тока и да го направят "усвоимо" от телефоните. Тези процеси особенно на фона на дефектно устройство са потенциални за даване на късо и създаване на искра съответно пожар. Затова лично аз там където имам в къщи устройства за спад на напрежението (имам доста такива) гледам да няма около тях нищо лесно запалимо.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 27 ное 2008, 16:50

Аз реших проблема като си направих инсталацията при ремонта така, че със един допълнителен предпазител във таблото над врата изключвам всички вериги освен контакта на хладилника и климатика.
Това го въведох след катоми смениха електромера със електронните, които отчитат енергията потребена дори в минимални количаства от всички консуматори стоящи в стенд бай режим. Резултата - сметките на тока от 50-55 лева паднаха на окло34-38 лева. Много, ама много са чувствителни електронните електромери.
Сутрин тръгвайки просто вдигам ръка и го изключвам........

bobedp
Регистриран: 16 фев 2008, 09:16

Мнение от bobedp » 28 ное 2008, 00:15

Явно само си пишете глупотевини само заради едното писане!!!
Няма ли тук някой инженер или поне някой завършил техникум за да Ви обясни за активната и реактивната енергии и т.нар. косинус фи, кондензаторните батерии и т.н.???

Хайде наздраве и да ни е честита наградата от Брюксел на скромната стойност 220 млн. евро!!!

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 28 ное 2008, 11:47

Е хайде де. И аз очаквах някой по компетентен да се "включи" и да обясни ама нейсе.

Отговори