Изключвате ли зарядното от контакта, когато не ви трябва?
Re: Изключвате ли зарядното от контакта, когато не ви трябва?
НЕ ги изключвам. Аз ако тръгна сутрин да изключвам всичко от контакта - ГСМ на: мен -2бр., жената, детето; компютъра, лаптопа, телевизора, Булсата, микровълновата, климатика, миалната, пералната, сешоара..... ох не ги запомних дали сутрин ще ми е по спокойно за да зьапомня реда - НЕ. От 2000г. досега не съм имал проблем със зарядни за мобилни. 1-2 гръмнали ще ги преживея. А и все още никой телефон не ми е надживял зарядното.
не става дума за проблеми с техниката, а за екологично мислене
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
Винаги ги изключвм и карам всеки, който е около мен да го прави. Първото, което е че зарядното е постоянно под напрежение. Макар и минимално, но има и консумация на елекстричество. Консумацията може да се усети, като лека топлина ... не е като при зареждане, но все пак го има. Ако пък погледнем от страна, да опазим природата > направете си сметката как милиони неизключени зарядни с по миниатюрна консумация, тогава какво става? Аз съм си загрижен за природата и навсякъде, където имам възможност слагам енергоспестяващи крушки, уредите ми са клас А или А+ и също така в апартамента мисля да си слагам автоматични датчици за включвне и изключване на осветлението. Ако всички съумеем да мислим поне малко за природата и вече изчерпващите се ресурси > ще подобрим живота и то немалко на нашите деца и внуци!
Така че, колкото и смешно да ви изглежда > изключването на едно никакво зарядно, може да има много голяма полза в световен мащаб.
Така че, колкото и смешно да ви изглежда > изключването на едно никакво зарядно, може да има много голяма полза в световен мащаб.
Ами Аз не съм нито от пестеливите, нито съм вманиачен на тема опазване на околна среда. А да не би и да не карата автомобили за да мърсите природата? Да не би да спите на студено да не харчите ток и газ? Да не би да носите дрехи от екологични материали ? Да не би да не изхвърляте найлонови торбички ? Няма да продължавам.
Ако сте такива природозащитници що не протестирате против Кремиковци, ТЕЦ-овете, ОЦК, комбинати, рафинерии, колите.
Ясно че не трябва да сме стадо, а всеки да прави нещо за опазване на света, но той е тръгнал да се замърсява векове преди нас и ще се замърсява векове след нас.
Сори за офтопика, че нещо го обърнахме на тема за опазване на околната среда.
Ако сте такива природозащитници що не протестирате против Кремиковци, ТЕЦ-овете, ОЦК, комбинати, рафинерии, колите.
Ясно че не трябва да сме стадо, а всеки да прави нещо за опазване на света, но той е тръгнал да се замърсява векове преди нас и ще се замърсява векове след нас.
Сори за офтопика, че нещо го обърнахме на тема за опазване на околната среда.
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
В отговор на твоя изблик: Единственото извинение за това, че не си изключваме зарядното е мързела!
А относно изброените ти методи за замърсяване на околната среда: кремиковци и т.н. > това са т.нар оправдани замърсители, колата ми е дизел, дрехите ми са всякакви, найлоновите пликчета, а и не само тях изхвърлям на обозначените за тях места, спя на топло /отоплявам се с парно на нафта или твърдо гориво/.....така искам да ти кажа, че не съм някакъв маниак. Но пак да повторя > нищо не ни оправдава в делата водещи до някаква вреда и зависещи изцяло от нас.
И аз се извинявам за офтопика....но си е така!
А относно изброените ти методи за замърсяване на околната среда: кремиковци и т.н. > това са т.нар оправдани замърсители, колата ми е дизел, дрехите ми са всякакви, найлоновите пликчета, а и не само тях изхвърлям на обозначените за тях места, спя на топло /отоплявам се с парно на нафта или твърдо гориво/.....така искам да ти кажа, че не съм някакъв маниак. Но пак да повторя > нищо не ни оправдава в делата водещи до някаква вреда и зависещи изцяло от нас.
И аз се извинявам за офтопика....но си е така!
Значи преди да изкажа мнение ще споделя че лично за мен темата е малко (как да се изкажа по soft) глуповатичка. За мен основната причина поради която трябва да се изключват зарядните това е за да не стане късо съединение. Основната функция на зарядните знаете е да свалят напрежението на тока и да го направят "усвоимо" от телефоните. Тези процеси особенно на фона на дефектно устройство са потенциални за даване на късо и създаване на искра съответно пожар. Затова лично аз там където имам в къщи устройства за спад на напрежението (имам доста такива) гледам да няма около тях нищо лесно запалимо.
Аз реших проблема като си направих инсталацията при ремонта така, че със един допълнителен предпазител във таблото над врата изключвам всички вериги освен контакта на хладилника и климатика.
Това го въведох след катоми смениха електромера със електронните, които отчитат енергията потребена дори в минимални количаства от всички консуматори стоящи в стенд бай режим. Резултата - сметките на тока от 50-55 лева паднаха на окло34-38 лева. Много, ама много са чувствителни електронните електромери.
Сутрин тръгвайки просто вдигам ръка и го изключвам........
Това го въведох след катоми смениха електромера със електронните, които отчитат енергията потребена дори в минимални количаства от всички консуматори стоящи в стенд бай режим. Резултата - сметките на тока от 50-55 лева паднаха на окло34-38 лева. Много, ама много са чувствителни електронните електромери.
Сутрин тръгвайки просто вдигам ръка и го изключвам........
Явно само си пишете глупотевини само заради едното писане!!!
Няма ли тук някой инженер или поне някой завършил техникум за да Ви обясни за активната и реактивната енергии и т.нар. косинус фи, кондензаторните батерии и т.н.???
Хайде наздраве и да ни е честита наградата от Брюксел на скромната стойност 220 млн. евро!!!
Няма ли тук някой инженер или поне някой завършил техникум за да Ви обясни за активната и реактивната енергии и т.нар. косинус фи, кондензаторните батерии и т.н.???
Хайде наздраве и да ни е честита наградата от Брюксел на скромната стойност 220 млн. евро!!!
Е хайде де. И аз очаквах някой по компетентен да се "включи" и да обясни ама нейсе.