Използвате ли фиксирана телефония и имате ли фиксиран пост?

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Re: Използвате ли фиксирана телефония и имате ли фиксиран пост?

Мнение от ShinG0 » 25 юли 2008, 19:49

Да, но само на работа. Там имам стационарен телефон, през които ми е и Интернета. Освен това имам и служебен GSM, ако напускам офиса, но като цяло хората като че ли са свикнали като звънят на някоя фирма да гледат първо БТК телефоните, а след това GSM-ите. Като навик е някак все още - не знам :)

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 25 юли 2008, 20:13

Ама не е и до тия 5 лв, просто като човек не говори, тогава защо трябва да се разкарва и реди на опашки, за да ги даде прословутите 5 лв. Досега никой не ме е търсил на домашния, щото за тая работа има мобилни, единствено като имах, пенсионерите го използваха.. трябва ако човек има частен офис, за да могат фирмите да им излиза по-евтино, иначе за нищо не върши работа, на няколко пъти щях да му скъсам кабела, щото не съм свикнал да ми виси жица от слушалката .. хаха :-)

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 25 юли 2008, 20:17

Определено го ползвам, когато мога. Особно за разговори над 20-30 минути, поради няколко простички причини - 1.чува се по-добре (DECT телефоните имат доста по-висок bitrate от GSM телефоните); 2.продължавам да си мисля, че действително продължителните разговори по GSM не са препоръчителни 3.телефонът ми се загрява изключително много след 10-тата минута на разговора

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Мнение от osama11 » 25 юли 2008, 20:19

Не използвам, но се радвам, че има кой да използва в дома ми, защото Интернета ми е ADSL, а доколкото знам БТК искат наличие на домашен телефон за да се прекара Интернет, което е пълно обирджийство, но.... добре дошли в България..!

AndroXperio
Регистриран: 30 юни 2007, 15:01

Мнение от AndroXperio » 26 юли 2008, 01:47

polzvam na baba mi analogichnia sus shaibichka :)

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 26 юли 2008, 09:53

Отадавна не ползвам фиксирана телефония, просто, защото не ми е необходима. Когото търся конкретно някой предпочитам да го намеря на мобилния, отколкото да звъня на фиксирания в тях, а дали е там или не, е малко на късмет работа. Разговорите ги провеждам предимно през мобилния или през Skype/ICQ(за мен интернет телефонията замени телефенния пост).
Между другото и много мои приятели са си спряли домашните телефоните.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 26 юли 2008, 10:55

Имам, но не го използвам по предназначение. пазя го единствено заради Интернет доставчика ми, който е БТК.
БТВ, asenna5, въобще не съм съгласен с мнението ти за ADSL доставчиците. Скоростта е отлична (12mbps), връзката е стабилна, няма ограничения спрямо торент тракери и други незаконни източници.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 26 юли 2008, 13:08

Можеш и да даунлоудваш с мегабайт и половина (при идеални условия), но просто сравнение (ако искаш ще си снимам десктопа) ще покаже, че някой път стигам четири пъти по-голяма скорост през LAN на доставчика ми..А и таксата ми е ниска, защото шефчето на фирмата ми е приятел..

Освен това връзката (при БТК) е асиметрична, което не ме устройва.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 26 юли 2008, 13:32

.... и живееш в София, нали?
Няма нужда всеки път софианци да ни напомнят, колко е зле интернета извън София, но за съжаление това е нещо което те НИКОГА не изпускат като факт, дори и в тема за стационарни телефони.

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Мнение от osama11 » 26 юли 2008, 14:18

Откакто има ADSL нета извън София вече не е зле...поне за мен!

Както и писах за 1 година Интернета ми е прекъсвал 3-4 пъти за по половин час. Да не забравяме и вдигането на скоростите плюс смъкването на цените. Изобщо голямата фирма си е голяма - лъжат те на друго ниво. ;))))

Отговори