Какъв Телевизор да си купя !?

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от tzincbg » 27 ное 2016, 23:28

Човекът, който ме обвинява в некомпетентност, няма представа, че 720p e HD и че повечето HD канали излъчват на 720p. Смях!
Естествено, че зависи и от оператора каква компресия прилага, но то си личи как нашите прилагат силна компресия, за да поберат много канали.
https://www.google.bg/search?q=720p+resolution&gws_rd=cr&ei=Vk87WNDgFIiSaZ7JjJAP

https://en.m.wikipedia.org/wiki/High-definition_television_in_the_United_States

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от AVKansazov » 28 ное 2016, 01:19

Много добре знам какво е HD още по-добре знам че "повечето" наши оператори излъчват [B]Full[/B]HD на [u]1080[B]i[/B][/u] така че този който се смее последен нали знаеш...
Ми некомпетентен си, какво да се прави.Ама имаш напредък щом се поинтересува що на нашите им е кофти сигнала. (whistle)
Относно мнението ти че си гледал някакъв запис със съмнително качество на голям телевизор да ти преразкажа един разговор с колега:
- Той ми се оплаква че не бил доволен от картината на цифровата(обикновен SD).
- питам го на какво я гледа.
- отговаря ми че си е взел 47!-инчов FullHD телевизор.
- аз съответно като съм бил в тях и знам че го гледа от 2-3 метра се хващам за главата и го питам: първо като го гледаш от такова разстояние че виждаш пикселите какво очакваш и второ като надуеш балон с картинка какво се получава с картинката(гледаш образ с ниска резолюция и качество но разпънат на голяма площ).И не ми отговори на въпроса откъде реши че 4к телевизор ще ти дава по-лоша картина от същия размер FullHd?
И да поясня че в момента съм с 49-инчов 4к гледан от 3 метра и съм доволен дори от изгледа на SD каналите.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от tzincbg » 28 ное 2016, 07:48

Само че SD си изглежда добре от близо при HD ready TV. Само доказващ тезата ми, че SD ще е много зле при 4k tv от близо. Особено смачкана от български оператор. А повечето канали на нашите оператори са такива. Ако ще взема някой 4к tv да се подготви за най-скъпия пакет.с 50+ HD канала вътре за 33 лв./мес. И пак ще е кофти на останалите 150+ SD канала.
Ами Nat Geo Wild HD изглежда супер на Full Hd-то вкъщи от близо и зле на 4к телевизора в магазина. Мен.това е достатъчно да ме откаже. За теб може да си е О.К. да се отдалечаваш, за мен не. Навремето помните как ни казваха, че от размазаните едропикселести плазми трябва да се отдалечаваме, стига толкова. Щом на 1080 p FULL HD филм или сигнал по HDMI от лаптопа не се налага да се отдалечавам, значи не е отдалечаването проблемът.
Едно е сигурно - ПРИ ПОКУПКА пробвайте МИНИМАЛНА И МАКСИМАЛНА ЯРКОСТ и нека ви пуснат ИСТИНСКИ SD. и HD КАНАЛИ да сравните, защото на фирмените видеа всичко е супер, обаче пуснем ли истински, real world операторски СИГНАЛ, почват ГОЛЕМИ РАЗЛИКИ.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от AVKansazov » 28 ное 2016, 08:30

[Quote]За теб може да си е О.К. да се отдалечаваш, за мен не.[/Quote]
3 метра на 49 инча за теб какво отдалечаване е?Ти да не смяташ че нормално гледане е от половин-един метър, седнал на килима отпред ли го гледаш?
Подчертах за съмнителния запис в магазина, интересното е че съдиш по някаква телевизия при положение че там обикновено въртят разни демонстрационни видеота с адекватно качество но ти упорито си държиш че си гледал нещо на един единствен(така излиза) и от това съдиш че всичко е така.
Телевизора ти 32-ка ли е?
Твоя съвет е като да му казваш да си купи Голф вместо Ферари защото си бил [u]гледал/чел[/u] че ферарито не работело добре с фалшиф бензин.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от tzincbg » 28 ное 2016, 09:25

Ами на повечето 4к TV вървяха наистина прекрасни и от метър демо видеа, на един само Nat Geo Wild HD и определено беше по-зле. Не съм предполагал и в най-смелите си представи, че някой ще ме обвини, че лъжа, затова не съм го снимал, но другият път ще снимам.
Еми да - Ферари по нашите разбити пътища е лоша идея. Не можеш да го караш бързо и да му се насладиш. Същото е с цифровата телевизия.
Разбира се ако ще го караш бързо само на пистата/ако ще гледаш предимно FULL HD/BLUE RAY филми, Ферари/4к TV си е отличен избор и у нас. Но ако ще ходиш с него предимно из града/на пазар/по магистрала вечно в ремонт/ ако предимно ще гледаш смачкания сигнал на нашите оперстори - трябва да се замислиш.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от AVKansazov » 28 ное 2016, 09:42

[Quote]Не съм предполагал и в най-смелите си представи, че някой ще ме обвини, че лъжа[/Quote]
Намери къде съм написал че лъжеш!
Единственото е че правиш странни разсъждения, изказваш се неподготвен и си правиш изводи от едно видео на един телевизор като сам си признаваш че може не телевизора а телевизията да е била скапана.И от там - "не си давай парите" че сега ще съжаляваш(и после още повече).Също като извода че съм те обвинил в лъжа...
Аз ползвам 4к телевизор(и гледам предимно FullHD на оператора точно заради качеството на картината на такъв екран) ти нямаш а си гледал в магазина.Имам и FullHD 27-инчов телевизор на който не наблягам толкова на формата на телевизията заради малкия размер от който не се усеща толкова разликата.Обаче да си пусна примерно "Аватар" 1080р и на двата е като балсам за окото :D Относно впечатленията как смяташ, кой може да е по-достоверния източник в случая?
Аз си дадох предложението на човека, между другото има и 49-инчова версия на същия модел.Нека той да си решава какво иска.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от tzincbg » 28 ное 2016, 09:58

На 49 инча повечето канали у нас са отврат, това е истината, защото са SD.
Просто искам хората да го имат предвид, да не си мислят, че както при по-малките телевизори ще е близко до демо видеата.

А понеже всеки в различна степен се дразни и от различно разстояние гледа, най-добре да пуска истински операторски сигнал преди да купи и да прецени. Ако не му дават - да иде в други магазини. В Зора напр. често са на БНТ HD и това ще е по-обективно от манипулираното видео от производителя. Но и да им пусне и обикновеното БНТ 2 ( 2, защото и БНТ 1 има HD вариант, а ние искаме да видим SD как ще изглежда).
СЪЩО ТАКА НЕ АНИМАЦИЯ. Анимациите винаги изглеждат добре, още когато LCD TV изглеждаха зле ако си близо или мръднеш леко встрани, бяха няколко пъти по-скъпи и не можеха да се свържат с почти нищо, ги промотираха с анимации, защото с тях изглеждаха прилично.

И да види наистина ли съседният тв е по-ярък или е настроен на максимална яркост. Това е.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от AVKansazov » 28 ное 2016, 10:12

Ето така вече е по-добре.
Взе да схващаш че калпав канал разпънат на телевизор с каквато и да е резолюция но голям размер все ще се вижда отвратително.НатДжи Уайлд ХД гледан в къщи и в магазина не значи че са с едно и също качество след като най-вероятно и доставчиците са различни.Да не говорим че може само надписа да е бил ХД ;)
Оператора може да се смени, каналите може да си подобрят качеството и резолюцията но телевизор не се сменя всяка година освен ако човека не знае какво да си прави парите.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от tzincbg » 28 ное 2016, 10:18

Хубаво, ама повечето канали, които харесвам операторът ми ги излъчва в SD. Няма да се мъча докато ги пусне в HD, a и ще ме цака за това, защото и него го цакат на едро за HD, с изключение на LUXE HD, Fashion HD и още някои. Пък и FULL HD телевизор на мен си ми е супер и дори 4к канали на него ще са си супер. Ще го сменя като изгори подсветката(все пак няма да го залепя на стената да не може да се охлажда), за нови канали.няма смисъл да го сменям, те ще си изглеждат добре на него.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?

Мнение от AVKansazov » 28 ное 2016, 10:34

От къде знаеш че човека ще гледа точно пък твоя оператор.На моя договора е изгоден, от всички ХД научнопопулярни само Анимала ми е заключен другото върви идеално аз предимно това гледам.
Цакай и ти бе, смени го(оператора).
Ако телевизора ти върши работа няма смисъл да го сменяш.Стария ми беше 32-ка лед фулхд(предаден по "наследство" на нашите :D )6 години вече работи идеално просто остаря "морално" та затова го смених с нещо по-голямо, по-умно, 3д, 4к... все работи които ги няма. Ако всичко е до качеството на телевизиите още щях да си карам със стария кинескоп тошиба(и той още работи... 17 години :D ).

Отговори