Какъв Телевизор да си купя !?
Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Някой спец ще сподели ли има ли смисъл от 55" 4к или fhd за същите пари, но по-висок клас? Гледам от 4 метра, за в бъдеще може да намаля до 2 метра. В момента съм с 40" fhd и мисля за Великден да се обзаведа с нещо по-голямо. Въпросът е, че се чудя какво точно. Ресийвъра ми чете 4к. В момента пускам филми от лаптопа през ресийвъра. Искам бъдещият телевизор да има настройка на субтитрите за размер какъвто аз искам, не да избирам от 3 опции както е сега моя Самсунг. Най-големите букви са ми малки за разтоянието от което гледам, за това позвам лаптопа и си ги нагласям както ми е добре за очите...
Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Колега, ти сериозно ли? Защо не провериш колко модела от каталога на фирмите се асемблират в Турция и не обърнеш внимание, че става въпрос най-често за моделите до 500 лева. Всички останали са от Чехия, Словакия Полша. Но където и да се правят отново ще са по-хубава от корейските. Това е самата ОБЕКТИВНА истина.
Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Не съм спец, но съм ползвател на 4К телевизор и си струва, въпреки мантрата, че нямало съдържание, всякакво предаване се вижда по-добре на такава резолюция.
Имало е вече подобна дискусия и съфорумеца А4i, на когото вярвам, там каза, че fhd е вече в историята.
Имало е вече подобна дискусия и съфорумеца А4i, на когото вярвам, там каза, че fhd е вече в историята.
Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Вече има 4к филми. За това започнах да се навивам сериозно за смяна на телевизора с по-голям. Ти гледал ли си 4к филми? В замунда има. Ще направиш ли проба чете ли ти ги вградения плейър? Как е въпросът с големината на субтитрите при теб?
Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Някой знае ли дали има начин да се слагат други приложения на смарт телевизор освен вградените и тези които предлага самата операционна система?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Не, съм гледал филм, само клипове в тубата. Специално сега погледнах за субтитрите - има пет размера, от много малък до много голям.
Дай ми връзка за такъв филм, че не ми се търси и ще пробвам.
Дай ми връзка за такъв филм, че не ми се търси и ще пробвам.
Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Само че щом ползват смарт портала на Vestel значи не се сглобяват от Vestel, а са си едни и същи на Vestel и им лепят различни марки. Може и тези над 500 да са по-хубави. Аз наистина гледам ниския клас.
Колкото до това има ли достатъчно приложения и докога ще работят - много зависи ма коя платформа си.
Когато YouTube ъпдейтнаха API-то на много от евтините смарт тв спря и никой не ги ъпдейтва.
Порталът на Vestel изглежда стабилен засега обаче.
При WEBOS на LG, Tizen на Samsung, Android tv мисля, че ще си работят приложенията. Много ги има за Андроид само.
Колкото до това има ли достатъчно приложения и докога ще работят - много зависи ма коя платформа си.
Когато YouTube ъпдейтнаха API-то на много от евтините смарт тв спря и никой не ги ъпдейтва.
Порталът на Vestel изглежда стабилен засега обаче.
При WEBOS на LG, Tizen на Samsung, Android tv мисля, че ще си работят приложенията. Много ги има за Андроид само.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Примерно този: http://zamunda.net/banan?id=497850&comments=1#startcomments Има и по-малка версия около 10ГБ, ако си с бърз нет, ще се радвам да кажеш за големия релийз. Какъв ти е телевизорът?
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
Re: Какъв Телевизор да си купя !?
[B]Philips 65PUS7601[/B]
Звук 30 W
[B][u]10 битов[/u]а [/B]матрица, честота на обновяване [B]120Hz[/B], интерполация до [B]2600 PPI[/B] и Яркост [B]700 cd[/B]/; много важна х/ка, поне за мен
Четириядрен, 16 GB
Mатрицата е по-добра от на другите 7ма серия. HDR Premium и HDR ъпскейл
Ако решиш мога да ти дам таблица с характеристиките на панелите в различните серии и модели
Като по-евтин вариант отново 7ма серия друг модел
7181 AS-IPS, 10-bit, PPI - 2000 или
7101 AS-IPS, 8-bit+FRC, PPI - 2000
Звук 30 W
[B][u]10 битов[/u]а [/B]матрица, честота на обновяване [B]120Hz[/B], интерполация до [B]2600 PPI[/B] и Яркост [B]700 cd[/B]/; много важна х/ка, поне за мен
Четириядрен, 16 GB
Mатрицата е по-добра от на другите 7ма серия. HDR Premium и HDR ъпскейл
Ако решиш мога да ти дам таблица с характеристиките на панелите в различните серии и модели
Като по-евтин вариант отново 7ма серия друг модел
7181 AS-IPS, 10-bit, PPI - 2000 или
7101 AS-IPS, 8-bit+FRC, PPI - 2000
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какъв Телевизор да си купя !?
Това нещо ще ми отнеме 8часа с моя нет да го свалям, не знам, но ще опитам и аз съм любопитен, така че евентуално утре ще пиша. LG e телевизорът ми 43".