Каква е резолюцията на камерафона ви?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Каква е резолюцията на камерафона ви?

Мнение от A4i » 09 юни 2009, 20:36

Технологията се развива и нарастването на мегапикселите е неизбежно. Производителите ще започнат да влагат и по-качествена оптика, защото след 10МР при фотоапаратите това вече е наложително.
Бих запитал , кой ще се откаже например от Samsung Omnia 3 с 1080Р видео и 3х оптично приближение.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 09 юни 2009, 20:57

Аз, ще се откажа, защо? :)

Държа на телефона да е с качествена батерия. А за снимане си има качествени фотоапарати. Както му се вика - "за всеки гьол си има специална жаба" ;) 1.3 макс 2 си е достатъчно :)

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 09 юни 2009, 20:58

"Технологията се развива и нарастването на мегапикселите е неизбежно."
Абсолютно съм съгласен с твърдението. Една от първите по-различни екстри на телефоните е именно камерата. Нормално е, при положение, че много хора я ползват като основен източник за правене на снимки (в това число и аз). Наистина сега има малки и удобни фотоапарати, но лично на мен ми е досадно да нося много устройства и от както имам телефон с 2 mpx камера (сега съм с 3.2) а това са няколко години, не съм ползвал фотоапарата.
За съжаление фирмите пускат рекламни трикове с мегапиксели, но почти винаги с излизането на деден модел се появяват и снимки правени с него, така че всеки нормален човек може да си направи някакъв извод.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 09 юни 2009, 21:48

Аз не бих отказъл :))) - мисля, че освен качеството на снимане на видео (малкото kbps и кофти звука) оптичното приближение е едно от нещата дето наистина липсват на доста телефони с добри камери в момента ... искрено се надявам завбъдеще телефоните да се постараят да ... заменят - не, разбира се, но поне да заместят по-старите модели цифрови апарати, т.е сапунерките. То че телефоните винаги ще гонят цифровите апарати, било то професионални или не - така си е, но поне в тази гонитба някои остава назад, а това са старите модели сапунерки, които почти всеки не-професионален любител на фотографията притежава :)

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 09 юни 2009, 22:06

Много рядко снимам с камерата на телефона си - почти в изключителен случай, ако искам нещо на момента. Иначе си имам хубав фотоапарат - правя си желаните снимки с него. Според мен към днешна дата задоволителна камера е 2 или 3.2МП. Все пак да не забравяме, че основната функция на телефона е да служи за разговори...Всички останали add-on-чета за гъзария :)

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 09 юни 2009, 23:16

Освен за снимки според мен трябва дори повече да се наблегне на видеоклиповете.
Между друго напоследък и при фотоапаратите наблюдавам страхотни боклуци... имам 3 годишно сони с 6 мегапиксела, разните му там практики и други фотоапарати дори с 10 мегапиксела не вадят същите снимки, което за фотоапарат вече идва малко в повече. Затова и не мисля скоро да купувам нов, все още 10 и повече пикселните (истински пиксели и истински, хубави, любителски снимки) са доста пари.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 09 юни 2009, 23:29

Естествено че с телефон се прави снимка само в краен случай, а и това с резолюцията не го разбирам - какво като снимат с по 5 или 8 мегапиксела след като матриците и оптиката им е скапана.. но айде по темата - 3,2 мп ми е едното, другото телефонче ми е 2 мп

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 09 юни 2009, 23:34

Аз пък ВИНАГИ съм държал на камерата. И като качество и като резолюция. Не само на снимките, дори и на клиповете. Смятам, че снимките от GSM са предостатъчно добри за любители и смятам, че снимки на ниво N82, ZN5, Innov8, с905 са предостатъчно добри.
Определено не ми харесва идеята да нося и апарат.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 09 юни 2009, 23:43

ето ти сайт чрез който можеш напълно да се убедиш колко ниско ниво са камерофоните в сравнение с хубавите апарати
http://www.photographyblog.com/reviews/ - избери си примерно Canon или Lumix, сваляш си съответно снимките които са направени с тях и после сравни с снимки от телефони в сайта примерно на

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 09 юни 2009, 23:46

Знам разликата в нивата, просто личното ми мнение е, че снимките от GSM вече са достатъчно добри. Все пак не се занимавам професионално с фотография, нито дори любителски... Предпочитам да жертвам малко от качеството но да имам 2в1

Отговори