Каква е резолюцията на камерафона ви?

z_i_k_o
Регистриран: 28 юни 2008, 23:59

Re: Каква е резолюцията на камерафона ви?

Мнение от z_i_k_o » 10 юни 2009, 10:35

Napalno spodelqm tvoeto mnenie ! Nemoga da kaja 4e kamerata e opredelq6ta za telefonite mi, no darja da pravi dosta dobri snimki. Ne obi4am da nosq aparat4eta, predpo4itam t.nar. i banalno "all in one"-ustroistva :} Za jertvaneto na ka4estvoto - ne mislq da si izkarvam snimkite na plakati ;)

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 10 юни 2009, 11:06

Още ли я има тази мода?

'''Колко мегапиксела ти е телефонът'''-2- хахах Моят е 8.Това няма значение.Аз лично за снимки си ползвам апарата -Canon и не ме интересува колко мегапиксела ми е устройството в джоба.Всичко си е трик.'''Голямата надпревара'''

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 10 юни 2009, 15:24

За мен камерата е много важна, както и всички останали функции от телефона :). Нека обясня. На кой би му се занимавало да излиза с телефон, камера (защото иска истински добри клипове), фотоапарат, mp4 player и още куп "джаджи"? Тогава се обезмисля купуването на телефони за повече от 20 лв.... За мен един телефон трябва да е all-in-one и всяка от функциите му да е на ниво. А относно мегапикселите - те не са толкова важни. Много по-важни са лупите, обективът, лещите и останалите "чаркове". Другата страна, която съществува е, че колкото по-нов е моделът (говоря за GSM), толкова по-добро е и качеството на снимките. Намират си начин хората - еднакви мегапиксели, еднакво изглеждащи лещи и обективи, но нещо се променя. За това според мен е добре човек да си взема телефон с добра и надеждна камера, до 8 мегапиксела (за мен телефоните, чийто мегапиксели са над 8, просто са изцепка, с която се показва, че дадената марка може да сложи мнооого мегапиксели в телефон) със Xenon светкавица. Все пак не се знае какво ще изникне за снимане... :)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 10 юни 2009, 16:35

Защо ти е да носиш две устройства в джоба? По-добре да имаш един страхотен телефон с качествена камера. Не мислилш ли?

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 10 юни 2009, 17:22

"(за мен телефоните, чийто мегапиксели са над 8, просто са изцепка, с която се показва, че дадената марка може да сложи мнооого мегапиксели в телефон)"

http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=12578

Това е доказателство, че фирмите скоро няма да спрат. Ако тези 18MP да кажем след две години станат стандарт и наистина вадят същите или дори по-добри снимки от да кажем сегашните 10-12 MP фотоапарати, спокойно можем да ползваме телефона за перфектни снимки.
В интерес на истината старите апарати с лента се равняват на 3MP. Вадил съм хартиени снимки от телефон с 3.2 и мога да кажа че почти няма разлики. Мисля че трябва да бъдем толерантни към производителите защото доста от тях наистина се стараят в правенето на добри камери като екстра към телефона а не използват само безумни маркетингови трикове.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 10 юни 2009, 17:51

По-добре да имаш един страхотен телефон с качествена камера.

Няма такова понятие.. Думата качество сериозно се различава между различните хора.. Не може да искаш от телефон с евтина матрица, никаква оптика и обектив да е на нивото на фотоапаратите.. това че дадено устройство ще направи някаква снимка, не я прави качествена! До сега не съм видял човек който с телефон може да снима залез или изгрев на слънце, експозиция на нощни светлинни ефекти или луната.. ако ти си първия, те моля да ми пратиш една снимка, а аз на свой ред веднага ти пращам от Canon или Lumix - не говоря за огледално рефлексни, а обикновени за по 400-650 лв., наричани още "сапунерки" :-)

keyone

Мнение от keyone » 10 юни 2009, 17:54

Разберете ме бе хора. Говоря ви за бъдещетот. Да кажем в началото на другата година някой може да изкара телефона с добра оптика за кчествени снимки. Няма ли да е по-добре.

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 10 юни 2009, 17:58

Относно бъдещето - възможно е хората да имат вградени чипове в ухото и устната кухина и с тях да разговарят. От Самсунг вече представиха модел, който изглежда обещаващ за камерфон - Pixon12.

keyone

Мнение от keyone » 10 юни 2009, 18:03

Напротив, и той е с малка оптика, което значи, че не е кой-знае-какво.

П.С.
Под "бъдеще" имах предивд следващата година.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 10 юни 2009, 19:53

Не е точно така.Аналоговите камери с филм нямат резолюция. Eдин 35 мм филм съдържа 20 МР ! По -високата резолюция възпроизвежда по-пълно цветовете и по-близо до качеството на филма.
2-3 MP снимка на монитор не е добър вариант. За хубава снимка резолюцията трябва да е поне 5MP.

Отговори