Какво харесвам и какво бих искал да промения в сайта MobileBulgaria

maxi_mix
Регистриран: 20 апр 2006, 23:41

Какво харесвам и какво бих искал да промения в сайта MobileBulgaria

Мнение от maxi_mix » 16 окт 2007, 20:53

Какво харесвам и какво бих искал да промения в сайта Mobilebulgaria.com:

Моля всеки да напише с по няколко думи, плюсове и минуси, за/против, какво би махнал/какво би добавил, редактирал...

maxi_mix

Re: Какво харесвам и какво бих искал да промения в сайта MobileBulgari

Мнение от maxi_mix » 17 окт 2007, 14:13

Влизате ли в чата?

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 17 окт 2007, 17:12

Тука вече останаха само търговци и такива на който НЕ ИМ ПУКА. Пък и SUPPORT се намесва само да банне някой (без обяснение).

PP Не бе всъщност всичко е ОК.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 17 окт 2007, 17:57

Еми, не си прав. На мен ми пука и съм тук. Както и на още 50-човека, които пишат по-активно. Ако погледнем какви глупости и какъв спам е в нормалните phpBB форуми (ярък пример-data.bg), то нашият е цвете. Тук има доста интелигентни хора, споделяме си всякакви интересни неща и лично на мен ми харесва. От всички форуми, които съм посещавал, само този и на списание download.bg, където работя, са на европейско ниво, със силна модерация и запознати потребители.
И една моя идея, която съм си мислил отдавна:
един форум не е бунище, кофа за боклук на прости и ограничени хора, които гледат за предадат част от негативната си енергия на останалите. Форумът е място за информирани и ерудирани хора, които трудно намират хора на своето интелектуално ниво на дадена тема в своята област в реалния свят. В случая темата е комуникации и телефони. И ето идеята ми:
Да има нещо като филтрация-преди да се даде право на някой да пише в по-голям и качествен форум, да се полага кратък тест-писане на кирилица, минимални познания по темата, добър език без цинизми.
Защото един форум не трябва да се приема като даденост-дали ще си в това общество зависи от теб.
Знам, че това никога няма да стане, но все пак-споделих го.
Хубав ден!:)

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 17 окт 2007, 18:51

Може би е по-добре форума да си остане така,но да се добави VIP-секция,за където да са нужни определен брой постове,дълго време на регистрация,тест за интелигентност и познаване на мобилните технологии или пък вътре да влизат само хора,получили разрешение от модераторите?

Имам предвид нещо като VIP секцията в M-R и други сайтове,но с по-високи изисквания.
Това е по-осъществимо.

Леонард
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Мнение от Леонард » 17 окт 2007, 19:00

Едва ли точно в нашия форум ще се осъществи.Все пак в M-R тази секция има доста интересно предназначение,а аз не знам в България да има хора с такъв тип "вътрешна" информация,затова и българското интернет пространство за технологии е толкова скучно.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 17 окт 2007, 21:42

Целта тук няма да е да се опази някаква информация,а по-скоро да се 'филтрира' аудиторията,за да се избегнат глупавите постове и повтарящите се теми.Имах предвид,че може да се ползва само типа организация,а не цялостния замисъл на VIP-a.

Леонард
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Мнение от Леонард » 17 окт 2007, 22:10

Той и цялостния замисъл си е интересен,но по начина по който го предлагаш се предполага нещо специално за отбрани потребители,а по този начин много хора ще се надигнaт против и затова не вярвам някой да се навие да го направи тук.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 17 окт 2007, 22:34

"Той и цялостния замисъл си е интересен,"

Да,но както сам каза,е неприложим.

"по начина по който го предлагаш се предполага нещо специално за отбрани потребители"

Да.Който иска място - да си го заслужи,като покаже,че може да се държи културно и знае добре начина на поведение по форумите,а и че има определени познания на мобилните технологии.Всеки ще може да влезе след това.В крайна сметка темите за обсъждане ще са подобни на тази,в които сега участваме,като могат да засягат организационни въпроси и някои по-засукани теми.Разликата ще е в по-високото ниво на споровете и темите като цяло.Мисля,че всички ние,които отговаряме на изброените горе условия,заслужаваме една такава 'VIP' секция.Може би 'Geek' секция е по-правилно казано.От друга страна,по този начин няма да ограничаваме информацията във форума,която може да е полезна на обикновения не-geek потребител.

"по този начин много хора ще се надигнaт против"

Който се надигне против това,ще покаже на практика,че не заслужава място там.Така че това няма да е проблем,или поне не такъв,който да е от значение за по-голямата част от съфорумниците.Както казах,темите вътре ще са geek - не на всеки му трябва да знае за какво става дума,защото не всеки е на такова ниво,че да му пука.Повечето хора влизат тук за да прочетат мнения за някой телефон.Не ги интересуват по-специализираните теми.От друга страна,един човек,който не разбира,а пише някакви негови въпроси в такава тема,само защото вижда,че темата се посещава редовно и 'върви',размива темата и се губи конкретиката.Точно това ще се избягва в geek-секцията.

Дори имам идея как всичко да се осъществи на практика - когато се създава тема,има падащо меню с подразделения:Оператори,Nokia,Sony Ericsson и т.н.Именно там може да се добави още една опция - Geek Theme или нещо подобно - може и на български(стига да измислим добър синоним на geek ;) ).Когато се създаде тема,тя ще се показва заедно с останалата част от нормалните теми.Просто на тези,които нямат право да я виждат,няма да се показва.Т.е. хората,които имат право,няма да влизат в някакво отделено и изолирано място от форума,както в M-R,а ще виждат Geek темите сред другите теми.Може да се сложи някакъв знак, например.

maxi_mix

Мнение от maxi_mix » 17 окт 2007, 22:40

Колко от редовните ползватели и админи, биха подкрепили тези промени.

Как бихте "изчистили" и "подредили" форума?
Какво бихте искали да се направи за да се повиши функциалността му и да е по лесен за боравене?

Описаните до сега идеи, ще се вземат в предвид.

Благодаря на всички, вземащи участие в коментарите и се надявам да създадем едно ново по-добре оптимизиран и по-добре информиращ форум :)

Макси

Отговори