Koi e nai-slino svireshtiqt telefon koito ste polzavli do sega?
Re: Koi e nai-slino svireshtiqt telefon koito ste polzavli do sega?
Но не може да се отрече също така,че ако изпробваш примерно HPM-82 с W810i и след това с N91 веднага ще усетиш разликата.Дори и със средно качество слушалки като тези на SE от W-серията, N91 постига много по-добър звук от който и да е Walkman,а също така и значително по-силен.W900i също попада в тази група,макар и с не толкова фрапираща разлика колкото с останалите Walkman-и.
SonyEricsson P910 + PowerMP3(prilojenie)
Po-hubav zvuk i prez slushalki i prez visokogovoritel ot vsichki W-series ot vsichki nokii vkliuchitelno N95 i 3250 i 5700 i N70 i N73 i ot 6270 i ot 6280 sravnqval sym s vsichkite izbroeni po-dobyr ot W800 i t W610 i ot K800 i neznam oshte kolko sam sravnqval na slushalki po-dobyr ot Ipod, Garantiram! Osven ako ne ti prechi che e malko star modela povqrvai mi tova e silata i kachestvoto na zvuka da ne govorim za vazmojnostta za gledane na filmi golqm display slagash PhotoAcute i eto ti 1.3 mpx kamera
az lichno go polzvam s prehodnik kym 3.5mm jack i sam sys slushalki Philips.. i te ne sa 1vo kachestvo pri 1vi udoben moment shte dam povechko pari ne mi se misli togava kakvo shte stava
Tova e P910 + PowerMp3, na kogoto mu se spori.. i ima vazmojnost da doide da sravnim S UDOVOLSTVIE BIH VI NATRIL NOSLETATA;-)
Po-hubav zvuk i prez slushalki i prez visokogovoritel ot vsichki W-series ot vsichki nokii vkliuchitelno N95 i 3250 i 5700 i N70 i N73 i ot 6270 i ot 6280 sravnqval sym s vsichkite izbroeni po-dobyr ot W800 i t W610 i ot K800 i neznam oshte kolko sam sravnqval na slushalki po-dobyr ot Ipod, Garantiram! Osven ako ne ti prechi che e malko star modela povqrvai mi tova e silata i kachestvoto na zvuka da ne govorim za vazmojnostta za gledane na filmi golqm display slagash PhotoAcute i eto ti 1.3 mpx kamera
az lichno go polzvam s prehodnik kym 3.5mm jack i sam sys slushalki Philips.. i te ne sa 1vo kachestvo pri 1vi udoben moment shte dam povechko pari ne mi se misli togava kakvo shte stava
Tova e P910 + PowerMp3, na kogoto mu se spori.. i ima vazmojnost da doide da sravnim S UDOVOLSTVIE BIH VI NATRIL NOSLETATA;-)
ами ако погледнеш 2 поста по нагоре, ще видиш, че съм споменал точно п910, за камерата 1,3 мегапиксела се постига само с интерполация, т.е. по добре си снимай с vga резолюция
Нямам възможност да дойда,но мога да те уверя,че комбинацията N91 + моя DIY PerAnders Sjostrom QRV-02 балансиран усилвател+ моето DIY PerAnders Sjostrom JSR-04 захранване+моите балансирани слушалки Grado GS1000 е много по-добра,от всичко,което си чувал досега, и може би от всичко,което ще чуеш въобще през живота си.
kapacheto koeto otkriva klaviaturata, to e izcqlo ot gadna plastmasa, pri men se okaza defektno i padashe.
Не изцяло,но може би някъде около механизма се е счупило?
Значи решението е просто - телефона, който търсиш - с качествен и много силен звук просто трябва да го вземеш от сестра ти и да го занесеш на ремонт! :D
Значи решението е просто - телефона, който търсиш - с качествен и много силен звук просто трябва да го вземеш от сестра ти и да го занесеш на ремонт! :D
много го изсилваш тоя телефон, може да е качествен звука, ама пък най качественото което можеш да чуеш през живота си... явно освен телефон друго за слушане на музика не ползваш...
Явно не си ме разбрал.Нямах предвид,че само на телефона се дължи това качество.Усилвателят е ключовият момент,защото "разтоварва" N91 от тежката задача да захранва 32-омови слушалки с вариращи според честотата на сигнала индуктивност и капацитивност.При това усилвателят е балансиран и премахва всички външни електромагнитни трептения,които се индуцират в кабела(включително от самия телефон)Най-доброто захранване(това,което ползвам) и най-добрите слушалки(ако не броим електростатичните) качват нивото на цялата система и то много,защото именно на доброто захранване се дължи правилното усилване без шум и т.н.,а именно слушалките по принцип са най-изкривяващия компонент в системата,така че хубавите слушалки качват много качеството на възпроизвеждане.N91 далеч не е най-добрия източник на аудио сигнал,но поне от телефоните е най-добрия и е далеч по-добър вътрешните саундкарти(за компютър),CD и mp3 плейъри(заради наличието на добър DSP,DAC и усилвател вградени в един чип).Единствените аналогови източници на звук с по-добро качество от N91 са плейърите на Archos - 504,604,704(заради DaVinci DSP-то им).Иначе,аз слушам музика главно през SACD/DVD-Audio плейър,с външен DAC с оптичен и USB вход,и после в споменатия усилвател,или пък през USB-изхода на лаптопа ми в DAC-a и после в усилвателя.И наистина те уверявам,че качеството е несравнимо по-добро от всичко,което си чувал,просто защото това е техника на аудиофилско ниво,каквато не можеш да намериш по магазините,не само в България,но където и да е.Специално усилвателят и захранването са DIY с най-високо качество части,които съм сравнявал една по една и съм взел само най-добрите,защото дори и при най-хубавите части има толеранс в параметрите.Това в никой завод за аудиофилска или професионална техника няма да го направят,просто защото от 20 или 30 еднакви части само 1 или 2 отговарят на критериите ми за точност в параметрите.Освен това усилвателят, DAC-а и слушаките са балансирани и са използвани само Cardas кабели за по 300$/10ft.DAC-а е почти изцяло със сменени части, направенo e много добро екраниране и т.н.
За измерванията на съпротивление на резисторите,капацитети на кондензаторите и др.съм използвал лабораторни уреди от най-висок клас.
Така че се съмнявам която и да е "купешка" система да може да се сравнява с моята,с изключение на Stax Omega и Sennheiser Orpheus(които са електростатични),всяка от които струва по над 10000$ със смените на някои части.(но в интерес на истината,електростатичните слушалки никога не са имали истински бас,какъвто имат динамичните слушалки)
За измерванията на съпротивление на резисторите,капацитети на кондензаторите и др.съм използвал лабораторни уреди от най-висок клас.
Така че се съмнявам която и да е "купешка" система да може да се сравнява с моята,с изключение на Stax Omega и Sennheiser Orpheus(които са електростатични),всяка от които струва по над 10000$ със смените на някои части.(но в интерес на истината,електростатичните слушалки никога не са имали истински бас,какъвто имат динамичните слушалки)
еми така като гледам, май качеството на звука в твоята система най малко се дължи на н91 :)..... също така надали автора на темата му трябва чааак такова качество и тн..
Всъщност причината да изреждам всички части от системата е не заради thorpune, а заради JustBoy,който твърдеше,че той има най-добрия звук благодарение на своя P910i и някаква програмка,което е направо смешно,просто защото P910i няма DSP и DAC,а звука се декодира по софтуерен път от централния процесор,освен това вградения усилвател в телефона също е много под нивото на този в N91.A момчето няма нито хубави слушалки,нито какъв да е усилвател...(обзалагам се,че той до този момент не знаеше,че за слушалките се ползват усилватели)