Кой оператор има най-изгодни предложения за мобилен интернет?
Кой оператор има най-изгодни предложения за мобилен интернет?
И на първокласник няма да е трудно да го сметне. Резултатите дори го доказват въпреки, че тук повечето хора гласуват за това, което ползват без да четат какво се пита.
Re: Кой оператор има най-изгодни предложения за мобилен интернет?
Хаха, на първо Виваком, които дори не предлагат неограничен. :X
А дали наистина е неограничен или пак има ограничения обезмислящи цялата идея.
Не виждам нищо обезсмислящо - все пак това е телефон, няма да седнем да точим торенти или да гледаме ТВ на него. От друга страна непрекъснато обновяващи се rss, например, могат да източат доста трафик, особено в комбинация и с непрекъсната проверка на мейл. За радио пък да не говорим.:)
за жалост .. ГлоБул
виваком са най-зле ... ама както казахте хората гласуват от пристрастие не реално...
аз съм на м-тел но не ми е изгоден нет-а им.. (angry)
виваком са най-зле ... ама както казахте хората гласуват от пристрастие не реално...
аз съм на м-тел но не ми е изгоден нет-а им.. (angry)
Да, точно. И на мен би ми се искало да е някой от другите 2, ама...може пък по-натам.:)
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Глобул GoWeb Unlimited с последния си ъпдейт (цена/лимит):
- като тарифи за лаптоп data карти са добри като цени спрямо конкуренцията (засега), но предимството на "неограничеността" им е само за големите и средните градове;
- като допълнителни пакети към тарифите 10 МВ за 2,50 лв. просто би избил рибата за чат, мейл и сърфиране, и слушане на онлайн радио ако операторът имаше EDGE..., тъй като извън средните и големите градове възможните приложения с GPRS скорост са силно ограничени.
http://www.globul.bg/bg/addons.html
За останалите случаи отлежалите оферти на Вива продължават да са най-конкурентни. Всъщност крайно време е да видим нова "тава" интернет оферти от Вива ;)
- като тарифи за лаптоп data карти са добри като цени спрямо конкуренцията (засега), но предимството на "неограничеността" им е само за големите и средните градове;
- като допълнителни пакети към тарифите 10 МВ за 2,50 лв. просто би избил рибата за чат, мейл и сърфиране, и слушане на онлайн радио ако операторът имаше EDGE..., тъй като извън средните и големите градове възможните приложения с GPRS скорост са силно ограничени.
http://www.globul.bg/bg/addons.html
За останалите случаи отлежалите оферти на Вива продължават да са най-конкурентни. Всъщност крайно време е да видим нова "тава" интернет оферти от Вива ;)
[quote]За останалите случаи отлежалите оферти на Вива продължават да са най-конкурентни.[/quote]
Всъщност и в останалите случаи често Вива отстъпва - поне в по-ниските тарифни планове. Често Fit може да се окаже по-изгоден вариант за някого, а отделно има и loop с 200 МБ на месец за под 10 лв. :)
[quote]- като допълнителни пакети към тарифите 10 МВ за 2,50 лв. просто би избил рибата за чат, мейл и сърфиране, и слушане на онлайн радио ако операторът имаше EDGE[/quote]
Така е, но все пак анкетата е за оферти, а не за цялостно качество на оператора. :)
В интерес на истината дори GPRS може да свърши работа за брауз без картинки/джава (Даже тогава аз лично рядко усещам разлика с EDGE) и за радио до 64 килобита включително (Лично тествано на 2 различни оператора през GPRS).:)
Всъщност и в останалите случаи често Вива отстъпва - поне в по-ниските тарифни планове. Често Fit може да се окаже по-изгоден вариант за някого, а отделно има и loop с 200 МБ на месец за под 10 лв. :)
[quote]- като допълнителни пакети към тарифите 10 МВ за 2,50 лв. просто би избил рибата за чат, мейл и сърфиране, и слушане на онлайн радио ако операторът имаше EDGE[/quote]
Така е, но все пак анкетата е за оферти, а не за цялостно качество на оператора. :)
В интерес на истината дори GPRS може да свърши работа за брауз без картинки/джава (Даже тогава аз лично рядко усещам разлика с EDGE) и за радио до 64 килобита включително (Лично тествано на 2 различни оператора през GPRS).:)
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
[Quote]Всъщност и в останалите случаи често Вива отстъпва - поне в по-ниските тарифни планове. Често Fit може да се окаже по-изгоден вариант за някого, а отделно има и loop с 200 МБ на месец за под 10 лв. :)[/Quote]В момента ползвам +Data 150 за 10 лв. и ми е малко, а по-големия с 750 ми е скъп - 20 лв. Не виждам как FIT ще е по-изгоден за трафик над 100 MB. А даже и да си падах по матрьошки като Loop, малко съм стар да се класирам за него :D
[Quote]Така е, но все пак анкетата е за оферти, а не за цялостно качество на оператора. :)[/Quote]Няма как да разделиш двете неща, а и дори не говорех за качество, а за липса на тип технология, без която доста приложения извън 3G обхват стават непрактични или невъзможни.
[Quote](Даже тогава аз лично рядко усещам разлика с EDGE) и за радио до 64 килобита включително (Лично тествано на 2 различни оператора през GPRS).:) [/Quote]Разликата EDGE:GPRS е около 3 пъти (поне) за България, лично съм го тествал неведнъж. Малко се учудвам на това, което пишеш, за съжаление в момента b-connect не е в мен и няма начин да пробвам GPRS за скорост и 64 kbps стрийминг.
Тук съм написал доста подробно какъв битрейт с каква мрежа може да сеслуша:
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=294492&cat_id=4&view=0
[Quote]Така е, но все пак анкетата е за оферти, а не за цялостно качество на оператора. :)[/Quote]Няма как да разделиш двете неща, а и дори не говорех за качество, а за липса на тип технология, без която доста приложения извън 3G обхват стават непрактични или невъзможни.
[Quote](Даже тогава аз лично рядко усещам разлика с EDGE) и за радио до 64 килобита включително (Лично тествано на 2 различни оператора през GPRS).:) [/Quote]Разликата EDGE:GPRS е около 3 пъти (поне) за България, лично съм го тествал неведнъж. Малко се учудвам на това, което пишеш, за съжаление в момента b-connect не е в мен и няма начин да пробвам GPRS за скорост и 64 kbps стрийминг.
Тук съм написал доста подробно какъв битрейт с каква мрежа може да сеслуша:
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=294492&cat_id=4&view=0
[Quote]тук повечето хора гласуват за това, което ползват без да четат какво се пита. [/Quote]
Това и обяснява високите резултати на БТК:P
Това и обяснява високите резултати на БТК:P