Здравейте интересувам се от ирисова диагностика и затова искам и мобилния ми телефон да снима по приличен начин ириса. Някои модели имат отключване с ирис, но това не е диагностика, има голяма разлика. Интересува ме мобилния телефон да има възможност да фокусира от 3 до 5 сантиметра и да получава добър фокус. Прави добро впечатление фотото на Самсунг. Продават по сайтове някакви малки лупички за мобилен за тази цел , но не съм ги купувал. Между другото
заключването на телефона чрез снимка на окото е голяма глупост и по причина че ириса търпи промени при болести на ириса и при вътрешни болести и въобще не е вярно че остава непроменен, пък и ирис се снима трудно понеже той съдържа в себе си оптика, която отразява част от светлината. При някои модели има отключване с ирис. Мен ме интересува много качествена снимка от близо, така наречената макро фотография на ирис има я на повечето телефони , но работи зле. Купувал съм различни специализирани сонди устройства специално за това, но пишат че са 5 мегапиксела и при покупката се оказва че хардуерно са 0,3 мп и другото са лъжи. Иначе пробвах Сони XA1 и се оказа че не може да фокусира добре на близко. Самсунг J7 беше по-добре. Допълнително после ако ти е приличен модела се продава софтуери може да се картографира ириса. Четох ревю на Хомтом но то пак е като функция за отключване, някой купил ли си го е и той снима ли ирисови снимки ясно.Интересно ми е мнението на другите хора за телефон с много качествена камера за макро, иначе на далеч всички мобилни що годе снимат прилично?