КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Re:

Мнение от DefaultUser » 05 ное 2005, 13:54

DefaultUser написа:
05 ное 2005, 13:35
Аз говоря само от собствен опит - продаде ми напълно неработещ телефон и отказа да ми върне парите. По-точно ми каза, че щял да ми ги върне, ако съм имала път до Стара Загора. Коректен продавач, ха-ха.
4oveka ti e predlojil da mu go izprati6 i da go pogledne a ti si iskala da mu slojij nalojen platej? puk i 3 meseca ne e malko vreme telefonut sigurno e nqmal i garanciq toi ti go e pratil rabote6t i posle sled tvoito polzvane se e povredil ne e negovata vinata nqma i garanciq taka 4e si e tvoi problem

DefaultUser

Re:

Мнение от DefaultUser » 05 ное 2005, 14:00

DefaultUser написа:
05 ное 2005, 13:46
Здравейте, Диана. Преди всичко искам да подчертая, че не защитавам никого! Спецялно въпросния телефон, ако не се лъжа Нокиа 3210 е много стар модел и е купен на старо, нали? Въпросът ми е следния: Когато сте закупили телефона, той с гаранция ли беше или без? Ако е бил с гаранция, би трябвало да го изпратите обратно, за да се ремонтира, ако ли не, ремонтът е за ваша сметка. Не знам точно вашия случай, но мисля, че е несериозно, ако съдя по обяснението на Бесния, слаед три седмици да искате да върнете телефона(ако е бил без гаранция). Съжалявам за тази неловка ситуация и ви желая късмет, занапред.
След 3 седмици? Не си спомням; възможно е да не съм го погледнала веднага, понеже не ми беше необходим. Както и да е - несериозно е, мисля, да се продава напълно неработещ апарат, след като продавачът ме е уверил предварително по телефона, че е съвсем в ред (макар да е стар модел). Въпрос на морал.

DefaultUser

Re:

Мнение от DefaultUser » 05 ное 2005, 14:05

DefaultUser написа:
05 ное 2005, 13:54
4oveka ti e predlojil da mu go izprati6 i da go pogledne a ti si iskala da mu slojij nalojen platej? puk i 3 meseca ne e malko vreme telefonut sigurno e nqmal i garanciq toi ti go e pratil rabote6t i posle sled tvoito polzvane se e povredil ne e negovata vinata nqma i garanciq taka 4e si e tvoi problem
Не съм го ползвала изобщо - въобще не можеше да се включи, макар да му сложих нова батерия. И не са били минали никакви три месеца. Освен това не ми е предлагал да му го изпратя да го "погледне" - исках си парите обратно и той се съгласи, ако съм отидела до Стара Загора; след като преди това седмици наред ме размотава, че щял да идва до София и да уредим нещата. Това е.

DefaultUser

Re: КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН

Мнение от DefaultUser » 05 ное 2005, 14:09

DefaultUser написа:
01 ное 2005, 11:58
Мисля, че тук е мястото и за тези които са закупили телефон за нов, а той се е оказал ползван. Това също е много важно, за да се знае, кои от обявите(часни или на магазини), са така да се каже подвеждащи. Това също е НЕКОРЕКТНО. Дано подкрепяте моята идея, защото по този начин ще се предпазим от такива обяви. Успех.
abe vie vsi4ki ste dolni selqni,zanimava6ti se s dolni dalaverki i dage i tema re6ihte da pusnete?

DefaultUser

За коректността и гаранцията

Мнение от DefaultUser » 05 ное 2005, 14:22

DefaultUser написа:
05 ное 2005, 13:46
Здравейте, Диана. Преди всичко искам да подчертая, че не защитавам никого! Спецялно въпросния телефон, ако не се лъжа Нокиа 3210 е много стар модел и е купен на старо, нали? Въпросът ми е следния: Когато сте закупили телефона, той с гаранция ли беше или без? Ако е бил с гаранция, би трябвало да го изпратите обратно, за да се ремонтира, ако ли не, ремонтът е за ваша сметка. Не знам точно вашия случай, но мисля, че е несериозно, ако съдя по обяснението на Бесния, слаед три седмици да искате да върнете телефона(ако е бил без гаранция). Съжалявам за тази неловка ситуация и ви желая късмет, занапред.
Исках да обърна тук по-специално внимание, тъй като в повечето постове се споменава гаранция. Ясно е, че когато става дума за продажба на стари апарати, рядко има гаранция. Говорейки за коректност, тя се определя от честността и откритостта на продавача; от това доколко той държи на думата си, дадена при предходната кореспонденция. Когато са те уверили, че всичко е наред с един апарат, очакваш наистина да е наред, а не да твърдят, че би следвало да имаш гаранция, за да се направи нещо. Коректността сама по себе си предхожда изискването за гаранция.

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Re: За коректността и гаранцията

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 05 ное 2005, 16:32

Да абсолютно сте права и поради тази причина в АЛЕКГРУП всеки един употребяван телефон се тества. Обаче има и един такъв момент, аз знам, че апаратът е изряден, но това е до момента в който го продавам, а след това, немога да следя всеки клиент дали го ползва, както трябва. Затова е хубаво да има гаранция, дори минимална, но написана, а не на думи. Всичко се случва, дори и новите телефони понякога дефектират. Надявам се да сте ме разбрала и желая приятен ден.

1-GSM by АЛЕКГРУП

Re:

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 05 ное 2005, 16:36

Извинявам се, не прочетох това:
"Не съм го ползвала изобщо - въобще не можеше да се включи, макар да му сложих нова батерия. И не са били минали никакви три месеца. Освен това не ми е предлагал да му го изпратя да го "погледне" - исках си парите обратно и той се съгласи, ако съм отидела до Стара Загора; след като преди това седмици наред ме размотава, че щял да идва до София и да уредим нещата. Това е." и незнам дали е така. С две думи, ако вие сте права, значи той не е и обратното. Успех

1-GSM by АЛЕКГРУП

Re: КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН-calo6

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 05 ное 2005, 16:39

Само не разбрах, защо с този тон? Можеби е по добре ника ти да не е "calo6" , а да смениш първата буква с "G", тогава бих разбрал тонът ти. Успех, все пак.

Ж0Р0
Регистриран: 23 апр 2004, 18:47

Re:

Мнение от Ж0Р0 » 05 ное 2005, 17:15

Напротив, не сте права - Изрично Ви казах,че ако намерите човек, по когото да го пратите и пред когото да го погледна - всичко ще се оправи. Но искам да попитам защо не ми писахте на първия, втория, третия ден след получаването му, а чак след 20дни!

Marseille
Регистриран: 10 фев 2005, 18:55

Re: КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН

Мнение от Marseille » 06 ное 2005, 11:55

300 лв.
Експлоатация 1 месец
Коментар Продавам Nokia 6230i за 300лв. Разполагаме и с други марки апарати.
За контакти Добрев
Телефон 048163280
Email [email protected]
Град София
Публикувано на 06.11.2005 11:52
ЕТО ГО ПОРЕДНИЯ С ИМПУЛСЕН ТЕЛЕФОН!!! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА МУ ЗВЪНИТЕ!!!

Отговори