КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН
-
- Регистриран: 24 фев 2005, 10:12
-
- Регистриран: 28 мар 2018, 11:04
Въпрос към Алек
От коментарите ти във форума добих впечатлението, че си сериозен и точен. Въпросът ми е как ще коментираш следното. От 4-5 години насам съм ползвал няколко не лоши за времето си телефона. Примерно Нокиа 5110, 7110, 6210 и др. Винаги, когато съм влизал в някой магазин за GSM-и и питам продавача за колко ще го оцени да ми го купи, той ми определя цена около 3 пъти по-ниска от пазарната. Според теб това коректно ли е - 300 % печалба. Още повече след като в търговския закон е рекламентирана търговската надценка на дребно - от 15 до 30 %. Мене лично това поведение ми се вижда чиста наглост и безочие, и няма нищо общо с търговията, а повече с разбойничеството. Поздрави. ЕмоDefaultUser написа: ↑01 ное 2005, 12:06[email protected] разбрахме се че ч понеделник схте донесе едно телефонче и се покри... а лошото е че казах и на жена ми и вчера направо ми скъса нервите - кво стана кво стана.... ми кво стана несериозен тинейджър от Перник тва стана.....
-
Re: Въпрос към Алек
emo za syjelenie (zawisi ot glednata to4ka razbira se) si prav-towa e polojenieto. moq sywet e kato ima6 telefon za prodawane -go prodai na twoi priqtel ili poznat ako moje6, a i po tozi na4in 6te mogat i te da sa po spokoini 4e gsm 6te raboti za6toto wse pak e ot poznat 4owek i se predpolaga ,4e nqma da gi lyje6 s defekten aparat.Wyprosa be6e kym alekgroup ,no re6ih i az da se opitam da ti dam nqkakyf otgowor.Wse pak kupuwa4ite-prodawa4i gledat da naprawqt wyzmojno nai-golqma pe4alba makar i nas da ne ni se iska da si prodawame telefona na cena mnogo po niska ot tazi ,koqto dori nemoje da si predstawim kato wyzmojnaDefaultUser написа: ↑20 ное 2005, 01:30От коментарите ти във форума добих впечатлението, че си сериозен и точен. Въпросът ми е как ще коментираш следното. От 4-5 години насам съм ползвал няколко не лоши за времето си телефона. Примерно Нокиа 5110, 7110, 6210 и др. Винаги, когато съм влизал в някой магазин за GSM-и и питам продавача за колко ще го оцени да ми го купи, той ми определя цена около 3 пъти по-ниска от пазарната. Според теб това коректно ли е - 300 % печалба. Още повече след като в търговския закон е рекламентирана търговската надценка на дребно - от 15 до 30 %. Мене лично това поведение ми се вижда чиста наглост и безочие, и няма нищо общо с търговията, а повече с разбойничеството. Поздрави. Емо
-
НЕКОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН? :)
Както си разглеждам обяви за к750(голям фен съм на SE какво да се прави) и се го гледам тоя и ме блазни обявата.Но все не званя понеже си знам че е измама ама какво да се прави бедна душица сам си и...си оставам с надеждата като се обадя един ден да се окаже че продава :)DefaultUser написа: ↑22 окт 2005, 20:27poznavam go toz. jivee v edno plovdivsko selo ako ne se luja i predi vreme se ciganeshe za 5lv za edin telefon. a nai-veseloto beshe,4e mi zwune6e i zatwarq6e. izviniavm se za izraza ama e palen 'selio'
-
Както си разглеждам обяви за к750(голям фен съм на SE какво да се прави) и се го гледам тоя http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/index.php?id=46467 и ме блазни обявата.Но все не званя понеже си знам че е измама, ама какво да се прави бедна душица сам си и...си оставам с надеждата като се обадя един ден да се окаже че продава :) Съжалявам че пуснах мнението 2 пъти но първият забравих да сложа линка.DefaultUser написа: ↑20 ное 2005, 01:48emo za syjelenie (zawisi ot glednata to4ka razbira se) si prav-towa e polojenieto. moq sywet e kato ima6 telefon za prodawane -go prodai na twoi priqtel ili poznat ako moje6, a i po tozi na4in 6te mogat i te da sa po spokoini 4e gsm 6te raboti za6toto wse pak e ot poznat 4owek i se predpolaga ,4e nqma da gi lyje6 s defekten aparat.Wyprosa be6e kym alekgroup ,no re6ih i az da se opitam da ti dam nqkakyf otgowor.Wse pak kupuwa4ite-prodawa4i gledat da naprawqt wyzmojno nai-golqma pe4alba makar i nas da ne ni se iska da si prodawame telefona na cena mnogo po niska ot tazi ,koqto dori nemoje da si predstawim kato wyzmojna
-
КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН
i za6to v bg,prodavat sas 100%po-scapi gsmi,i to vse stari modeli,ot izteklata godina...na zapad e moda gsm-telefoniqta,i gsm po-star ot:2-3meseza se xvarlq v ko64eto za bokluk,a ottam gi vadqt na6ite targovzi i iskat maika si i ba6ta si...i ne se nau4ixa,4e ne se pe4eli ot zeni,a ot oborot i dobro ime,ina4e vsi4ki 6te falirat do:1-2godinki,a nie 6te si vnasqme vse gotini novi gsmi-posledna moda ot zapada...6toto balazi ve4e nqma,da davat ot:500-do-1500lv za gsmi i to stari modeli!!!!DefaultUser написа: ↑22 окт 2005, 17:34Няма значение, дали си продавач или си купувач, моля дайте свойте фаворити (магазини или часни обяви) за коректност или некоректност. Ето поредния http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/search.php?reg_user_id=10488&q=mpower ако забележите се е регистрилал няколко пъти с различен ник. Защо ми е фаворит-защото се бъзика с хората. Аз му пратих телефон, кото пожела, но то дори не си направи труда да ми вдигне телефона, когато звънях да му кажа, че телефонът го чака в куриерската служба. Добре, че помолих куриерите да ми върнат пратката и изгорях само с 15 лв, иначе пратката седи около 3 дни и плащаш за всеки ден. Както и да е за мен този човек е НЕкоректен. Пишете и за вашите случки с НЕкоректни и коректни хора. Успех
-
Затова аз предлагам на свойте клиенти, трии варянта:
1. Ако сте мой, клиент оставяте телефонът на консигнация, на цена поо ваше усмотрение(разумна) и не ви взимам комисионна.
2. Ако не сте ми клиент-10% комисионна.
3. Приспадам го от цената на новия или ви го изкупувам.
По отношение на регламентираните проценти, мога да кажа сами, че има телефони, който се продават и на загуба. За печалба от по голям оборот и по ниски цени, съм съгласен с вас. Точно това се опитвам да правя, да ви дам по ниски цени, с по малка печалба за мен, но с по голям оборот. По този начин се компенсират нещата. Горе, долу се опитвам и вълкът да е сит и агнето цяло, но не винаги се получава. Успех.
1. Ако сте мой, клиент оставяте телефонът на консигнация, на цена поо ваше усмотрение(разумна) и не ви взимам комисионна.
2. Ако не сте ми клиент-10% комисионна.
3. Приспадам го от цената на новия или ви го изкупувам.
По отношение на регламентираните проценти, мога да кажа сами, че има телефони, който се продават и на загуба. За печалба от по голям оборот и по ниски цени, съм съгласен с вас. Точно това се опитвам да правя, да ви дам по ниски цени, с по малка печалба за мен, но с по голям оборот. По този начин се компенсират нещата. Горе, долу се опитвам и вълкът да е сит и агнето цяло, но не винаги се получава. Успех.
-
Re: Въпрос към Алек-PLz
Донякъде имате право, но да не забравяме, че БАЛЪЦИТЕ намаляха и много хора "БРЪМЧАТ" на приятели. Всичко зависи от модела и качеството на употребения апарат. Аз също купувам стари апарати, но имам някакъв опит и знам, какво да гледам. Наскоро си говорих с един клиент, на когото, са продали перфектен телефон(на външен вид), а в последствие телефонът е загаснал(зашото е бил мокрен, но клиентът неможе да го разбере) и по този начин, човекът е олекнал с 300-400лв. Няма да споменавам имена, ако той реши ще опише случката тук(аз му го предложих, за да предпази и други). Телфонът е закупен от човек, на който му ги пращали от чужбина( и затова, бил перфектен). Аз, както предполагам и други магазини(винаги има изключения) не бих си позволил да продам, некачествен телфон, защото ще загубя от това, макари да спечеля за момента. Обаче, когато се разчуе, че продавам боклуци, лошо за мен. Точно поради тази причина имам желанието, темата КОРЕКТЕН ИЛИ НЕКОРЕКТЕН да не се подминава, а да се пише по нея и да седи нау отгоре, за да може всеки да се консултира от къде ил и от кой меже/неможе да купува. Успех.
-
Много малко е вероятно да е истина, но може да се объркал човека и телефоните да не са нови, а рециклирани.
-
A kogato kopuva6 ili prodava6 kak stava izpra6taneto i razpla6taneto?Obqsnete kak go pravite 6toto mi e liubopitno?DefaultUser написа: ↑20 ное 2005, 02:42Както си разглеждам обяви за к750(голям фен съм на SE какво да се прави) и се го гледам тоя http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/index.php?id=46467 и ме блазни обявата.Но все не званя понеже си знам че е измама, ама какво да се прави бедна душица сам си и...си оставам с надеждата като се обадя един ден да се окаже че продава :) Съжалявам че пуснах мнението 2 пъти но първият забравих да сложа линка.