Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от Ванката » 25 юли 2016, 07:52

Който от вас е купувал различни марки смартфони, може би си е изградил някаква представа, кои са по-добри и кои не толкова.

На базата на моят опит мога да кажа, че всички са на кантар, но самсунг правят най-качествените смартфони според мен. Те са епъл при андроид. Не ангажирам никого с моето мнение, но със сигурност следващият ми смарт, ще е на тази компания.

Имал съм какво ли не, та чак до китайски (сега леново) телефони и всички са с много добра изработка, но съм забелязал, че най-малко хардуерни дефекти дават предложенията на самсунг при андроид.

Вече не си сменям толкова често телефоните, и гледам да го правя, когато преподписвам договор към съответния оператор, или когато телефона ми сдаде багажа. Това се случва веднъж на 1,5-2 години, че и повече.

Вие коя марка предпочитате, и защо?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от Holon » 25 юли 2016, 10:18

Как кой?
Само Хайфон бе брато(yes)

Всички чакаме септември, кинтите са готови, само бижутата да дойдат.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 25 юли 2016, 10:42

LG и Samsung се наложиха от доста време като лидери при смартфоните. Имам предвид хардуер, дизайн и най-вече софтуерна поддръжка. Не заключват телефоните и могат да се модифицират и надграждат. Има много голями и дружелюбни общности и разработчици. Това позволява на телефонът да работи с най-новите версии на андроид, които официално не са пуснати. От своя страна това значително удължава срока на експлоатация на телефона. В края на краищата напоследък софтуерът се оказва решаващ.
Като казвам, че правят най-добрите сдмартфони имам предвид флагманските модели. Не говорим за телефони самсунг или елджи за по 150 лв. Нека хора, които са си купили такива телефони и не са доволни да не съдят марката. Това са бюджетни телефони направени с редица компромиси.

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Мнение от dxv_pro » 25 юли 2016, 10:50

Sony Ericsson по принцип, но в момента LG, защото предлагат най-много за цената си и са едни от малкото, които не се опитват да се слеят с тълпата. На китайците още не мога да се доверя.

caesar13bg
Регистриран: 06 фев 2007, 14:01

Мнение от caesar13bg » 25 юли 2016, 10:52

Самсунг еднозначно за мен са Дъ Бест във високия ценови клас. Имам S4, S6 edge plus и чистият S7. Ползвам сега и едно таблетче с LTE от тях-Galaxy Tab S2, също с невероятно добър дисплей и качество на изработка. Иначе през ръцете ми са минали какви ли не смартове: и Нокии, и Мотороли, и с Леново се мъчих известно време... дървенцата аз имам навик да ги подарявам, малкият ми племеник често намазва аванта, но в ръчичките му дори и жълто паве от площад Батенберг не би оцеляло повече от 20 дни. И да-тъпотията явно е доста прилипчива, та няколко години назад си купих Айфон5s... кво да ви кажа за него освен, че няма да повторя. Китайци прочути със своята неизвестност, съм нямал никога (не искам и да имам), та за тях мнение нямам.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 25 юли 2016, 11:18

iPhone - заради здравината, удобството за ползване, дългогодишната поддръжка (поне пет години пълноценно ползване и четири години ъпдейти на iOS!). От Андроид устройствата - НТС-то (М серията) - заради здравината, интерфейса Sense, сравнително дългато поддръжка (поне две години) и уникалният стерео звук и Xiaomi - заради отличното качество на ниска цена и продължителната поддръжка (особено на Miu интерфейса).

ecstasy80
Регистриран: 09 фев 2011, 13:48

Мнение от ecstasy80 » 25 юли 2016, 12:40

<<< iPhone >>>
+ бързи ъпдейти;
+ аксесоари;
+ поддръжка и гаранционни усповия;
+ качествена изработка;
+ държи цена /"на старо";
+ iOS се държи стабилно и телефона не ме е предал в нито един момент;

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от В@НК0 » 25 юли 2016, 12:47

Iphone
--- много затворена екосистема.
--- висока цена спрямо качество и вложени части (хардуер).

ecstasy80
Регистриран: 09 фев 2011, 13:48

Re: Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от ecstasy80 » 25 юли 2016, 13:53

Здравейте, колега.
Заглавието е "Коя марка харесвате", а не коя марка "хейтвате".
Поздрави

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Мнение от terry1 » 25 юли 2016, 14:08

със сигурност Самсунг и въобще не се оглеждам за друга марка

Отговори