Коя марка телефони възпроизвежда най-качествен звук?

Petq07
Регистриран: 05 юни 2005, 11:45

apolon25

Мнение от Petq07 » 06 май 2006, 11:15

N70 e istinata nali nai dobriq telefon :D:D:D:D:D abe 4ovek prestani da pishesh gluposti shtoto kato gi 4eta se naak**m ot smqh

WhiteSands
Регистриран: 27 яну 2006, 08:52

Re: Коя марка телефони възпроизвежда най-качествен звук?

Мнение от WhiteSands » 07 май 2006, 09:51

За какъв звук говорим? Мен лично ме интересува качествен звук, докато говоря и отсрещния човек да може също да ме разбира нормално. По тази точка #1 за мен са и си остават телефоните на Sagem. Като обхват и батерия също. Допустим компромис е Nokia. Оттам нататък имам много горчив опит със SonyEricsson и Siemens. Имал съм телефон на Sony, който се справяше доста по-добре от това, което съм ползвал като SonyEricsson... В Samsung ме отвращава цялата цветна боза която бълва. То не са многоцветни светодиоди, то не са чуруликания, кудкудякания и какво ли още не... Такова не доближавам дори да ми го подарят, освен ако това не е единствената фирма, произвеждаща телефони, но и тогава ще се замисля, или ще го разглобя да махна каквото мога от шаренията...

Ако въпроса е за възпроизвеждане на аудио файлове с какъв тип се очаква да се направи сравнението? С MIDI, AAC, AMR, MP3, OGG, FLAC, WAV файл? MIDI-то колко канала да е? AAC, AMR, MP3, OGG, FLAC с какъв SampleRate и какъв BitRate да са? WAV-а какъв да е? PCM, ADPCM, 8, 16 битов? С какъв SampleRate? Моно или стерео да са файловете? Или половината формати не са ви известни? Или пък "супер" телефоните които се продават не ги възпроизвеждат, или паметта им не стига за да съберат такова количество информация?

А, и защо сравнението е по марка? Защо не е по конкретен модел? Ще се обоснова и по тази точка. Например Samsung SGH-Т100 има много по-добър звук от SonyEricsson T100!!! Да не кажа че изобщо няма място за сравнение!

Така както е поставен въпроса може да породи една хубава дискусия като тази, която се заформи тук и която чета и се смея със сълзи.

ori
Регистриран: 09 юли 2005, 10:48

Мнение от ori » 20 май 2006, 23:56

sonyericsson

HICHNELANDER
Регистриран: 16 фев 2006, 20:37

Мнение от HICHNELANDER » 21 май 2006, 12:40

SAMSUNG D-600 и да се пукат от яд всички завистници/тела в дясно/

nixe
Регистриран: 22 апр 2005, 10:47

Мнение от nixe » 21 май 2006, 23:23

И аз прочетох темата, смешна е, признавам си.
@WhiteSands много добре уточни на къде да се насочи темата. Според мен темата както си е зададена е меко казано 10смислена.
Относно Спомениии, много добър коментар!!!
Притежавам е398. Музиката която се чува от говорителите е доста на ниво и учудващо качествена. Поради факта че имам малка транс флаш карта си конвертирам мп3-тата до на-малко 96кбит. По-надолу музиката вече не е хубава. 96 и 112кбит е оптималното.
Имам и СЕ Т300 - като полифония вади много добър звук, но твърде нисък като децибели.
Имам опит и с Самсунг Е730, звука на музика през говорителчето (което всъщност е и слушалката) е некачествено. Разликата между мотото и самсунга (от посочените модели) е осезаема и е в полза за мотото. Същото мога да кажа и за Нокиа 6230. Звукът не е достатъчно колоритен спрямо мотото, но е по-добър ( в минимална степен) от самсунга.
Та за заключение ще добавя че направих сравнение на основните марки (без СЕ) на възпроизвеждане на мп3 и за конкретни модели, който съм сигурен че не са единствените и със сигурност има и по-добри, и по-некачествени.
Още веднъж да спомена че WhiteSands е прав и трябва като сравняваш дадена марка, да споменеш и модела.
И да спомено още 1 нещо- относно Apolon25: това че примерно СЕ и Моторола са евтини някакъв недостатък ли би трябвало да е?! Защото 4 години имам СЕ, 1 моторола и нямам никакъв проблем. Като си търсих телехон просто не исках да имам телефон, който като му махна и после поставя обратно батерията да сверявам датата ;) Защо да давам излишни пари (1000 и нагоре лв примерно за Н-нещо си) като мога да похарча по-малко за приблизително същото, а останалите инвестирам?! Замислете се.
Всичко хубаво на всички и приятни разговори :)

Symbomainia
Регистриран: 05 юни 2006, 20:24

Мнение от Symbomainia » 08 юни 2006, 12:51

Ami Az mislq 4e na Sony Ericsson,za6toto sam 4uval i na K700 i na P900.Na K700 e suuuper qk,a na P900 da ne govorim.Osobenno na slu6alkite.Na mototo sa6to e qk no ako sravnim s tozi na P900-to mototo otpada.Moje malko da se pospori,no az nqma da vlezq v spora za6toto neznam ne sam 4uval zvuk na N-seriqta na Nokia.No Slu6alkite BOSE sa ne6to neveroqtno.Ne sam vijdal tolkova qki slu6alki za telefon,no ne mislq 4e nqkoi 6te tragne da po centara s teq golemi slu6alki i da slu6a muzika.I mejdu drugoto na 6630 music edition i na N91 sa6to moje da se slojat golemi slu6alki koito sa za PC za6toto imat 3,5mm audio jak

Symbomainia

Мнение от Symbomainia » 08 юни 2006, 12:54

6630 i 6680 nqmat ednakav zvuk...Na 6630 zvuka e po-dobar ot tozi na 6600 ili na 6670 ili na 7610 ili na tezi s po star Symbian,no izvinqvai ama na 6680 zvuka e mnooogo po dobar ot tozi na 6630.Pone spored mene na 6630 zvuka e ni6to osobenno

Symbomainia

Мнение от Symbomainia » 08 юни 2006, 12:57

Da tova e vqrno.saglasen sam s teb.Nokia si e Nokia.No ako vsi4ki bqha na tvoeto mnenie drugite shtqha da falirat i vsi4ki 6tqha da si kupuvat nokii,no nali trqbva da ima raznoobrazie?Nali trqbva da ima konkurenciq i v ceni i v ka4estvo?

sgn
Регистриран: 17 яну 2006, 11:57

bose

Мнение от sgn » 13 юли 2006, 01:03

da znaete ot kade moga da si kupq tezi slu6alki na bose

e_gen4ev
Регистриран: 31 май 2006, 23:01

Мнение от e_gen4ev » 13 юли 2006, 09:03

Imal sam Motorola E1000.Zvuka i be6e neveroqten,no sled neq imah SE P900,zvuka mu be6e mn po qk ot tozi na motorolata.Az mislq da glasuvam za SE

Отговори