хора,
брат ми си взе преди 5-6 месеца една черна Нокия 6260 от мтел чисто нова,обаче... останови се,че има лек фабричен дефект,поне те така са му казали. Значи проблема е следния;
като тела е изключен не се личи нищо,но като се включи.. се появява една черта на дисплея .. той си работи,не е счупен дисплея,няма никви ядове,чудно работи,но... смущаващо е. На него не му прави впечатление,но сега иска да я продаде и да си вземе 6280 за това..
Имате ли си на идея каква е тая черта?Те са му намалили 40лв само от Мтел заради този "лек фабричен дефект" ... иначе си работи телефона няма ядове.
Аз си мислех за изгорял пиксел..но не е. Все 1 е прекъсната някоя жица отвътре на дисплея.Знам ли.Някои има ли понятие какво е?
Като е изключен тела,това не се забелязва.
Но като се включи се забелязва тая черта..
лек дефект с нокия 6260??хелп?
Re: лек дефект с нокия 6260??хелп?
Има цял ред умрели пиксели или просто не работещи добре. Прецакали са го с тези 40лв. При такъв дефект би трябвало да му намалят 40-50% от цената. Така правят голените фирми. За пример монитор DELL - LCD с един ред умрели пиксели е намален от 1250лв. на 250лв. и гаранцията е само 1г.
Ред изгорели пиксели... Оправя се със смяна на дисплея, но няма смисъл, защото е мн скъп...
Абсолютно, ужасно скъп е. М-тел не знам как са предложили дефектен тел. Защо не е поискал да си плати реалната цена на апарата и да не пести тези 40лв. дето сега ще му изядат главата при продажбата.
сервизите са пълни с умрели нокии. За тази става дисплей от 6670/7610/6630. Не вярвам да е повече от 50 лв втора ръка.
А иначе съм съгласен, че не е възможно тел да е от М-тел с дефект и отстъпка в цената.
А иначе съм съгласен, че не е възможно тел да е от М-тел с дефект и отстъпка в цената.
Че и мойта нокия 7610 някой път излизат едни шарени черти за момент като се включва