Мисля, че не би било зле тук да се отвори една тема за мнения и впечатления от продавачите в борсата...

Dachev
Регистриран: 28 дек 2004, 19:42

Re: Мисля, че не би било зле тук да се отвори една тема за мнения и впечатления от продавачите в борсата...

Мнение от Dachev » 11 юли 2005, 16:24

Няма да коментирам по темата, като цяло идеята на автора е добра. Хубаво е е да има много и различни мнения, но...Infernal как разбра че "гъзарея" 1-2 месеца с нов телефон и после пак го продавам за нов ? Пич, първо нямам телефон, който да се е задържал при мен месец и повече. Второ - аз съм на 35 години, отивам на работа в 9 ч. и се прибирам в 21 ч., че и по-късно. По кафета не ходя. Отдавна ми е минало времето да "гъзарея" :) Няма пред кого и защо - може би пред дъщерите си, нищо чудно голямата да е на твоите години....
Иначе темата е добра, но още по-добре би било пишещите тук да са обективни.

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Re: Мисля, че не би било зле тук да се отвори една тема за мнения и впечатления от продавачите в борсата...

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 11 юли 2005, 16:26

Наистина е много тъпо да се газарееш с нов модел телефон и после да го продаваш за нов. Или продаваш или си гъзар, не може и двете

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Мнение от DefaultUser » 11 юли 2005, 16:32

DefaultUser написа:
11 юли 2005, 16:24
Няма да коментирам по темата, като цяло идеята на автора е добра. Хубаво е е да има много и различни мнения, но...Infernal как разбра че "гъзарея" 1-2 месеца с нов телефон и после пак го продавам за нов ? Пич, първо нямам телефон, който да се е задържал при мен месец и повече. Второ - аз съм на 35 години, отивам на работа в 9 ч. и се прибирам в 21 ч., че и по-късно. По кафета не ходя. Отдавна ми е минало времето да "гъзарея" :) Няма пред кого и защо - може би пред дъщерите си, нищо чудно голямата да е на твоите години.... Иначе темата е добра, но още по-добре би било пишещите тук да са обективни.
Az sam na 34 g. Dashterja mi e na 1. Telefona koito prodavashe za nov beshe Motorola c975 (moje i da barkam modela)

Dachev

Мнение от Dachev » 11 юли 2005, 17:03

Може би трябва да уточним нещо. Поне според мен има разлика между нов и неупотребяван телефон. Неупотребяван е телефон, който е в запечатана кутия. Това, че един телефон е използван 1 или 2 дни не го прави стар, но пък поради тази причина в борсата тези телефони се продават на по-ниски цени от телефоните в магазините /което не винаги е гаранция, че не е същото, нали ?/ Не смятам, че съм искал да те заблудя, ако беше така, щях да вадя от кутиите телефоните, които продавам. Когато продавам неупотребяван телефон - изрично го изписвам в обявата. Друг е въпросът, че и телефон, който е пробван няколко пъти по тази логика не трябва да е нов, ако са проведени 1-2 пробни разговора от него.

Sky_Knight
Регистриран: 25 фев 2005, 09:14

Мнение от Sky_Knight » 11 юли 2005, 17:29

Така, ето и моите впечатления:

Положителни неща мога да кажа за Алекгруп-ЕООД, тъй като имах няколко запитвания към тях и на почти всички ми беше отговорено своевременно. Бизнес отношения с тях не съм имал: Оценка 9/10 (за нови апарати)

За besnia, също мога да дам са положително отзиви, въпреки че не съм имал и с него никакви отношения :)) Но въз основа на чужди мнения и няколкото SMSa, които си разменихме, лично аз го смятам за коректен продавач: Оценка 9/10 (Когато направим сделка, тогава може да кача и на 10 ;))) )

Относно ceco (mmtelefonica).... ами... лошо... нито веднъж не ми отговориха на SMS или на мейл... Опс... прощавайте отговориха ми на един мейл, но на следващия ... нъц. Както и да е. :)

За други не знам... на missi 2001 съм им писал, но без отговор....
С Дачев също си останахме на ниво мейли, тъй като той е прекалено зает човек и даже не може и един мейл от рода на: \"Стига си ме занимавал\" да напише. Но въпреки това ви го препоръчвам, тъй като според мен, все пак е коректен продавач: 8/10

Искам единствено да спомена за една много неприятна случка, която имах свързана с един Siemens SX1. Момичето, от което щях да го купя е от Перник и тя твърдеше, че телефонът е чисто нов, в перфектно състояние, само че бил само със зарядно. Ми ок, щом е перфектен си казах, значи ще го видя и го взимам. Дойде денят на срещата, видяхме се... (със сестра й)... Точно за 1 минута го държах ми се догади чак. Започвам от по-леките забележки.. Телефонът беше с разклатена клавиатура, дисплеят му имаше драскотини на няколко места, а отзад по капакът на батерията имаше драскотини и на всичкото отгоре капакът беше странно огънат и издут в единия си край. Това по външния вид. Щракнах набързо по копчетата, няколко от тях почти не работеха... Проверих коя версия е и какво мислите открих - 13-та версия и то не каква да е, а руска!!!! И то такава, каквато само допълнително може да се сложи... И ако това му се вика нов телефон.... Все едно му бях скачал отгоре и най-накрая, с извинение за израза, му се бях изсрал отгоре - причината за това сравнение ли? Ами отстрани по гумата както и навсякъде по телефона се виждаха странни КАФЕВИ отпечатъци от мазни пръсти.... Просто не само че бях възмутен, ами бях побеснял... Това си беше чиста проба наглост. И на всичкото отгоре ме лъже, че още същия ден го била продала на някакъв човек, който щял да си отваря магазин!!!!!!!!!! А на по-следващият ден, същата госпожица само че през друг е-мейл беше пуснала обявата за Сименса отново...... Просто наглост, безочие, некоректност и т.н..... вие си правете изводите. Всичко това отговаря 100% на истината и за да не бъда голословен ето и въпросната дама... viktorinda@......, britney_girl@...... и още други. Но това е без значение.... Просто една молба към всички продавачи - бъдете КОРЕКТНИ, бъдете измекяри, правете големи надценки, ама мътните ме взели, поне БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ!!!!! И когато напишете нещо в една обява, то нека то да отговаря на истината. Единствено за Алекгруп-ЕООД мога да твърдя, че това е така. Може да правят надценки, но нали трябва да печелят... По-добре дайте 30-40 лв отгоре и вземете телефона си от човек (фирма), за които сте сигурни... (Това е при положение, че не смятате да си сменяте скоро телефона все пак ;)) ) Това е от мен... Цяла статия... Скоро ще има и още ;) Поздрави на всички и нищо лично! Просто ми се иска малко да нарушим информационната асиметрия в пазара...

djeims
Регистриран: 17 юни 2005, 13:58

Мнение от djeims » 11 юли 2005, 17:40

S DOBRI VPE4ATLENIA SUM OT АЛЕКГРУП-ЕООД I DACHEV , KAKVOTO SUM GI POPITAL VINAGI SA MI OTGOVARIALI , A PRI NIAKOI PRODAVA4I - OSTAVIAM IM BELE6KA I SUS SEDMICI NE MI OTGOVARIAT

Dachev

Мнение от Dachev » 11 юли 2005, 18:33

:))
Нещо като отговор. Все пак благодаря, че ме смяташ за коректен, старая се. Относно отговоря на писмата и бележките - също се старая. Вярно е, че понякога пропускам, но няма сериозно предложение, на което да не отговоря. Не коментирам множеството "изгодни предложения" от типа : "Да ми дадеш новия К700, пък аз да ти дам един Т 68 + 50 лв." Твърде е вероятно много от вас да се сблъсквали с подобни предложения, или обявиш цена 250 лв и ти предлагат 150, защото "толкова имам".
По отношение момичето /или момчето/ от Перник...то май няма продавач или купувач, който да не се е "очаровал" от нея /него/. На мен лично ми пуска мейли веднъж с мъжко, веднъж с женско име. Сами си правете изводите, след като този човек /същият, за който говори Sky_Knight/ си сменя непрекъснато телефонния номер и мейла.

Sky_Knight
Регистриран: 25 фев 2005, 09:14

Мнение от Sky_Knight » 12 юли 2005, 08:48

@Dachev Мда... ако трябва да съм честен, точно тогава май моите предложения не бяха особено примамливи :)))

А относно момичето - тя си има брат и сестра. Това е непотвърдена информация, но е в следствие от разследването, което проведох :)))) Та-да-да-даааам :)

Тук ще намерите различните е-мейли: http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/search.php?reg_user_id=13301&q=viktoriq1
А личното ми предположение е, че брат й е ето този потребител: http://www.mobilebulgaria.com/forum/f_profile.php?id=10675

Причината е, че той ми предложи да купи един телефон от мен, след това получих отговор от viktorinda@...... и тя ми пише: аз съм сестрата на... ала бала. И когато я питам тя ли е, тя ми отговаря - Глупости!! :)))) Абе както и да е:) Поне е забавно. Пък и щом им върви бизнесът... значи има кой да им се връзва... Но честно ви казвам - Онзи SX1 все още ме преследва в кошмарите ми..... :))) Така че BEWARE.... ;)

1-GSM by АЛЕКГРУП

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 12 юли 2005, 09:32

Благодаря на всички, за оказаното доверие към АЛЕКГРУП-ЕООД. Успех

1-GSM by АЛЕКГРУП

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 12 юли 2005, 11:12

Давайте мнения и препоръки дори. Не оставяйте добрата тема да потъне някъде във форума

Отговори