Мобилтел подаде жалба за нелоялна конкуренция

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мобилтел подаде жалба за нелоялна конкуренция

Мнение от apolon25 » 04 окт 2006, 17:23

04.10.2006 - Мобилтел подаде жалба за нелоялна конкуренция

Мобилтел подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу "БТК Мобайл" – ЕООД. Публикувайки новата си реклама за услугата Vivatel Traffic, третият GSM оператор нарушава Закона за защита на конкуренцията, сравнявайки в своя полза услуги, които са различни по свойства, характеристики и по качество. Като изопачава фактите в своята реклама, Vivatel съзнателно подвежда клиентите и уврежда доброто име и доверието към Мобилтел и предлаганите от него услуги.

Най-новата реклама на Vivatel Traffic прави сравнение между абонаментния план Vivatel Traffic на "БТК Мобайл" ЕООД, ценовия пакет DATA 1000 на „Мобилтел” ЕАД и ценовия пакет GPRS 250 на „Космо България Мобайл” ЕАД, като пропуска да отбележи няколко съществени разлики, правещи услугата на Мобилтел уникална. Мобилтел предоставя на абонатите си възможност, в зависимост от крайното устройство, да ползват достъп до Интернет освен чрез GSM мрежата, и чрез 3G мрежа и технологиите GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA. Това гарантира по-добро качество и значително по-висока скорост на пренос на данни. Освен това Мобилтел осигурява много по-голямо покритие при предоставяне на услугата. Ценовият пакет на Мобилтел е свързан с ползване на карта за данни – Vodafone Mobile Connect Card (VMCC карта), която се предлага на пазара единствено от Мобилтел.

Това не е първият случай на подобна злоупотреба от страна на Vivatel. Ето защо Мобилтел реши повече да не толерира подобно нелоялно поведение. Като най-малък мобилен оператор, за Vivatel е естествен стремежът да се опитва да използва популярността на пазарния лидер – Мобилтел, за да бъде забелязван. Въпреки това, последните действия на Vivatel прекрачиха границите на коректността и лоялната конкуренция. Мобилтел реши да подкрепи потребителите и да защити правото им на свободен избор.

http://mtel.bg/mobiltel/press_det.php?press_det_id=152
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

apolon25

Re: Мобилтел подаде жалба за нелоялна конкуренция

Мнение от apolon25 » 04 окт 2006, 17:26

Мобилтел реши да подкрепи потребителите и да защити правото им на свободен избор.

И как ги подкрепяте потребителите си ве МЕНТЕЛЦИ
С НАЙ СКЪПИТЕ СИ ЦЕНИ ЛИ?
КОЖОДЕРИ!!!

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

tre_pacho
Регистриран: 17 юли 2005, 12:43

Мнение от tre_pacho » 04 окт 2006, 17:46

Ментел осети , че работите не вървят на добре... Нещо ми се виждат притеснени.

apolon25

Мнение от apolon25 » 04 окт 2006, 17:47

да има нещо такова започват да губят позиции и не само това печалбите им падат:))

tre_pacho

Мнение от tre_pacho » 04 окт 2006, 17:49

Еееееее ми крайно време беше.Ненаядоха се тея лешпери.

G@цO
Регистриран: 04 окт 2006, 18:13

Мнение от G@цO » 04 окт 2006, 18:20

Stranno zashto kato tolkova ne haresvvate "MTel" polzvate uslugite im?Az lichno sam im klient ot veche 4 godini i polovina i sam dovolen ot kachestvo i ceni,neshto,koeto ne moga da kaja za "GloBul" po otnoshenie na kachestvoto.Vyarno e,che predlagat malko po-niski ceni,no to tova e za smetka na kachestvoto,taka che i 1,000,000,000 free minuti da mi dadat kato ne im e kachestvena mrejata k'va polza imam ot tezi minuti?Az sam s "MTel RELAX 100" ot 23.09.06g. i sam mnogo dovolen.Predi tova byah na "Prima",no i togava ne moga da se oplacha ot cenite i kachestvoto na "MTel".Te sa v pravoto si da se jalvat ako naistina ima prichina,a tova,che veche imat 4 miliona abonati ne smyat,che oznachava,che gubyat pozicii.

tre_pacho

Мнение от tre_pacho » 04 окт 2006, 18:33

Аз почти не ползвам услугите им.Та каквото и да си пишеш Ментел предлагат невероятно високи цени.Какво означава по качествени услуги.Знаеш ли каква е разликата от една Ментелска карта да звъннеш на някой твой приятел и да го чуеш какво прави, и да звъннеш от една Вивателска?Ми много просто е разликата е 0.20 лв.Прав си има доста голяма разлика в качеството ( 5 пъти по 0.20 не е равно на 0.20)...

Ае със здраве.

hasta_la_vista
Регистриран: 26 авг 2004, 16:52

Мнение от hasta_la_vista » 04 окт 2006, 18:58

Така аз имах карта на метел която 4г беше на договор и реших да я спра след едно мазало което ми направиха с една фактура!
Сега картата е прима само за да си запазя номера!
За незапознатите ще кажа ,че при преминаване на от договор на прима искаш или не те карат да заредиш 10лв ваучер и така!
Седи си ми картата и не я ползвам и днес правя едно обаждане и хоп сметката ми става 8,22!Имам и активирана сулугата след всеки разговор да получавам остатъка по сметката си!Та питам аз аджеба как така за 20сек ми се взима така сума и отговора е че имам и друга обаждания!Така питам аз тогава след като съм имал тези обаждания фантоми защо не съм получил такива смс с сумата по картата ми???Това може да се засече ама отговор няма!!!
Както и да е!
От драго сърце им пожелавам на тези ............ да фалират!

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 04 окт 2006, 19:19

po princip sa pravi za reklamata... typo be6e tva na vivatel.. tipi4no bulgarsko.... oplui drugar4eto vmesto da iztykne6 sebe si i da ostavi6 horata sami da si re6at... a ina4e 4e sa typi m-tel ... nqma spor..

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 04 окт 2006, 19:33

И с какво са ги оплюли.Написали са просто цените на GPRS на Вивател , МТел и Глобул.

Дори мисля,че е леко неоснователна тази жалба.Сравнявят се цени на GPRS - нa MTel като са им еднакви цените и на EDGE,UMTS,HSDPA това си е съвпадение.Това са си други услуги.

Все едно да сравняват цените на разговори и МТел да кажат - ама при нас има услуга Music Call,която прави нашата гласова услуга уникална :))

А това което са написали "Освен това Мобилтел осигурява много по-голямо покритие при предоставяне на услугата." е малко некоректно.Аз лично при използване на думата "много" в сравнения разбирам нещо с поне 30-40% повече от друго.Вивател официално покриват 90% от България - е МТел какво покриват и съседните държави ли?

И все пак си мисля,че Вива точно това са искали - сега и да платят някакво малко обезщетение ще си направят безплатна реклама и повече хора ще видят какво предлагат и ще сравнят предложенията на 3-те страни.Като е ясно,че никой разсъдлив човек няма да плаща 5 пъти повече за малко по-бърза връзка.

Отговори