Не става директно въпрос за смартфони, защото китайските смартфони са само една брънка от 'грандиозен план' за социален контрол, пред който Оруел 1984 е бедна фантазия, Фейсбук шпиони неудачници, а Гугъл са направо светци. На всички е ясно, че китайските смартфони доставят своята част за този план чрез шпионажа вграден в тях към китайски правителствени сървъри, а забраната на нарастващ брой китайски марки в САЩ не е само на икономическа база. Любопитно ми дали ще се промени мнението и накъде на най-ревностните привърженици на китайски смартфони, след като прочетат статията и видят видеото.
Линк: http://www.abc.net.au/foreign/leave-no-dark-corner/10264302
Модерен социален контрол
Re: Модерен социален контрол
Ти от какво има да се притесняваш от това, че могат да открият лице на престъпник сред многохилядна тълпа на стадион, или че ще трябва да шофираш само с разрешената скорост? Това толкова лошо ли ти се струва? Въпросът има не само една страна, очевидно.
А , бившите колеги на Сноудън сигурно се изяждат заради напредъка на китайците :D:D:D. Няма страшно аз знам че ме следят китайците, американците и прочие, въпросът е : тъй и тъй ме следят, знаят че отивам до тоалетната, знаят че ми е свършила хартията, барем ми бяха пратили някой стек от Алито, а те нъцки :D:D:D.
Хем е по-зле, хем е по-добре. Дори да си изключиш смартфона, винаги е имало съседи и роднини доносници. Което е по-лошо, защото те изкривяват истината и те портят често фалшиво, за собствени интереси, смартфонът не лъже.
По-лошо е защото може да бъдеш манипулиран чрез смартфона дори да не се срещнеш с голямата си любов, защото за теб е предвидена друга кариера, друг път, но пък по-добро, защото не се налага насилие, всичко става по-гладко, по-безболезнено, оградата, в която можеш да се движиш е по-широка.
По-зле, защото чрез фейса може да се предвиди протест, да се предотврати или поне да се насочат там повече полицаи, но пък по-добре, защото няма да има кръв и някакъв нов "спасител" да вземе властта и да граби.
По-добре защото те ни снимат, но и ние снимаме корумпирани и често ги изтипосваме.
По-добре, защото когато следенето е явно, а не тайно, внимаваш и не си разкриваш лесно истинските намерения.
P. S. Все пак, тези които нямат нищо за криене - моля за номерата, пин кодовете и cvv кодовете на картите за пазаруване, паролите на мейла, историята на браузърите и на обажданията.
По-лошо е защото може да бъдеш манипулиран чрез смартфона дори да не се срещнеш с голямата си любов, защото за теб е предвидена друга кариера, друг път, но пък по-добро, защото не се налага насилие, всичко става по-гладко, по-безболезнено, оградата, в която можеш да се движиш е по-широка.
По-зле, защото чрез фейса може да се предвиди протест, да се предотврати или поне да се насочат там повече полицаи, но пък по-добре, защото няма да има кръв и някакъв нов "спасител" да вземе властта и да граби.
По-добре защото те ни снимат, но и ние снимаме корумпирани и често ги изтипосваме.
По-добре, защото когато следенето е явно, а не тайно, внимаваш и не си разкриваш лесно истинските намерения.
P. S. Все пак, тези които нямат нищо за криене - моля за номерата, пин кодовете и cvv кодовете на картите за пазаруване, паролите на мейла, историята на браузърите и на обажданията.
Re: Re: Модерен социален контрол
[Quote]Ти от какво има да се притесняваш от това, че могат да открият лице на престъпник сред многохилядна тълпа на стадион, или че ще трябва да шофираш само с разрешената скорост?[/Quote]
У нас това няма как да стане
https://fakti.bg/bulgaria/331659-novite-kameri-na-kat-se-okazaha-katastrofa
У нас това няма как да стане
https://fakti.bg/bulgaria/331659-novite-kameri-na-kat-se-okazaha-katastrofa