Модерен социален контрол

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Модерен социален контрол

Мнение от kpo » 27 сеп 2018, 10:18

Не става директно въпрос за смартфони, защото китайските смартфони са само една брънка от 'грандиозен план' за социален контрол, пред който Оруел 1984 е бедна фантазия, Фейсбук шпиони неудачници, а Гугъл са направо светци. На всички е ясно, че китайските смартфони доставят своята част за този план чрез шпионажа вграден в тях към китайски правителствени сървъри, а забраната на нарастващ брой китайски марки в САЩ не е само на икономическа база. Любопитно ми дали ще се промени мнението и накъде на най-ревностните привърженици на китайски смартфони, след като прочетат статията и видят видеото.

Линк: http://www.abc.net.au/foreign/leave-no-dark-corner/10264302

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Модерен социален контрол

Мнение от kipe » 27 сеп 2018, 10:41

Ти от какво има да се притесняваш от това, че могат да открият лице на престъпник сред многохилядна тълпа на стадион, или че ще трябва да шофираш само с разрешената скорост? Това толкова лошо ли ти се струва? Въпросът има не само една страна, очевидно.

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 27 сеп 2018, 12:14

А , бившите колеги на Сноудън сигурно се изяждат заради напредъка на китайците :D:D:D. Няма страшно аз знам че ме следят китайците, американците и прочие, въпросът е : тъй и тъй ме следят, знаят че отивам до тоалетната, знаят че ми е свършила хартията, барем ми бяха пратили някой стек от Алито, а те нъцки :D:D:D.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 27 сеп 2018, 12:24

Хем е по-зле, хем е по-добре. Дори да си изключиш смартфона, винаги е имало съседи и роднини доносници. Което е по-лошо, защото те изкривяват истината и те портят често фалшиво, за собствени интереси, смартфонът не лъже.
По-лошо е защото може да бъдеш манипулиран чрез смартфона дори да не се срещнеш с голямата си любов, защото за теб е предвидена друга кариера, друг път, но пък по-добро, защото не се налага насилие, всичко става по-гладко, по-безболезнено, оградата, в която можеш да се движиш е по-широка.
По-зле, защото чрез фейса може да се предвиди протест, да се предотврати или поне да се насочат там повече полицаи, но пък по-добре, защото няма да има кръв и някакъв нов "спасител" да вземе властта и да граби.
По-добре защото те ни снимат, но и ние снимаме корумпирани и често ги изтипосваме.
По-добре, защото когато следенето е явно, а не тайно, внимаваш и не си разкриваш лесно истинските намерения.

P. S. Все пак, тези които нямат нищо за криене - моля за номерата, пин кодовете и cvv кодовете на картите за пазаруване, паролите на мейла, историята на браузърите и на обажданията.

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: Re: Модерен социален контрол

Мнение от polarr31 » 27 сеп 2018, 13:03

[Quote]Ти от какво има да се притесняваш от това, че могат да открият лице на престъпник сред многохилядна тълпа на стадион, или че ще трябва да шофираш само с разрешената скорост?[/Quote]

У нас това няма как да стане
https://fakti.bg/bulgaria/331659-novite-kameri-na-kat-se-okazaha-katastrofa

Отговори