Молба за съвет. Препоръчаите ми GSM с най-добра камера
Re: Молба за съвет. Препоръчаите ми GSM с най-добра камера
Nokia N86 8MP е един много добър избор откъм фото и видео. Аз го взех по същата причина която посочваш и ти - не мога да нося фотоапарата си навсякъде, а сега с N86 снимките са идеални и са навсякъде с мен:)
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Пак ще го кажа. За снимки C905 и Innov8 са много по-добри решения от N86. Има доста статии на тази тема.
Това, че N86 е модел на Nokia не му помага особено в снимките.
Това, че N86 е модел на Nokia не му помага особено в снимките.
n86 е по-добрия камерафон със symbian в момента ако не заради възможностите му (които няма смисъл да коментирам) то поне заради поддръжката и подобренията, които могат да очакват потребителите.
-
Възможностите му бледнеят пред тези на Innov8, а да говорим за евентуалната подръжка на Symbian device е смешно.
Всеки, който може да ползва Google, ще види, че надутите характеристики въобще не помагат в действителност на телефона.
The Samsung handset has obvious advantage over the Nokia N86 8MP in terms of fine detail (fits less in the frame so uses more pixels to describe the same subjects) and its image processing is much more mature with no artifacts present. Even if you neutralize the larger field of view disadvantage by physically moving forward to shoot from closer distance with the Nokia than with the INNOV8, the N86 8MP still fails to resolve as much detail as the INNOV8.
The noise reduction is also much more aggressive in the N86 8MP results, eradicating all fine detail and giving the photos a distinct oil-painting look. The photos however aren't any less noisy than the INNOV8, which either means that the N86 sensor isn't as good in this aspect or the algorithm is a[B][u] total failure. [/u][/B]Either way, the Samsung INNOV8 snatches a point here as well.
The most obvious challenge is taking place on its own Symbian turf. The i8510 INNOV8 is no longer the top Samsung smartphone or cameraphone, but it's still keen to tackle the Nseries newcomer. And by the looks of it, the N86 8MP has quite some to learn from its Symbian rival in terms of image quality.
Май не разбираш много английски, но се надявам да намериш някой, който да ти го преведе, и да замълчиш веднъж завинаги с това, че ''n86 е по-добрия камерафон със symbian''. N86 е просто поредният провал на Nokia, следващ N96, 5800XM и N97.
Всеки, който може да ползва Google, ще види, че надутите характеристики въобще не помагат в действителност на телефона.
The Samsung handset has obvious advantage over the Nokia N86 8MP in terms of fine detail (fits less in the frame so uses more pixels to describe the same subjects) and its image processing is much more mature with no artifacts present. Even if you neutralize the larger field of view disadvantage by physically moving forward to shoot from closer distance with the Nokia than with the INNOV8, the N86 8MP still fails to resolve as much detail as the INNOV8.
The noise reduction is also much more aggressive in the N86 8MP results, eradicating all fine detail and giving the photos a distinct oil-painting look. The photos however aren't any less noisy than the INNOV8, which either means that the N86 sensor isn't as good in this aspect or the algorithm is a[B][u] total failure. [/u][/B]Either way, the Samsung INNOV8 snatches a point here as well.
The most obvious challenge is taking place on its own Symbian turf. The i8510 INNOV8 is no longer the top Samsung smartphone or cameraphone, but it's still keen to tackle the Nseries newcomer. And by the looks of it, the N86 8MP has quite some to learn from its Symbian rival in terms of image quality.
Май не разбираш много английски, но се надявам да намериш някой, който да ти го преведе, и да замълчиш веднъж завинаги с това, че ''n86 е по-добрия камерафон със symbian''. N86 е просто поредният провал на Nokia, следващ N96, 5800XM и N97.
на практика Innov8 се провали тотално, защото малко хора вярват на samsung що се отнася до symbian. липсата на елементарна поддръжка от страна на samsung и десетките бъгове тотално го погребаха.
а за фото възможностите на n86 това мнение на върл фен на 3gs е достатъчно красноречиво.
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/N86_Creative_Observations.php
това приближение Innov8 умее ли го?
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Adnqe5am8CY[/Youtube]
а за фото възможностите на n86 това мнение на върл фен на 3gs е достатъчно красноречиво.
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/N86_Creative_Observations.php
това приближение Innov8 умее ли го?
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Adnqe5am8CY[/Youtube]
-
Може би да, но това не променя фактът, че N86 е смешен на фона на Innov8, колкото и да ти е трудно да го приемеш...
btw май говорихме за Innov8, а не за Omnia? Omnia не е камерафон, а и Nokia нямат еквивалент, който да се мери с него. Така че по-добре замълчи и се скрий някъде, опитвайки се да проумееш истината. N86 е значително по-голям провал от Innov8.
А... май сме се пообъркали в поста... дали въобще правим разлика в моделите на Samsung, или въпреки че работим в бранша с мобилни технологии се интересуваме само от Nokia...
Не знам какъв провал е Innov8, но знам че за него не са писали в най-големия сайт за мобилни технологии [B][u][i]total failure[/i][/u][/B].
Пък аз знам нещо, което Innov8 може, а N86 не - да снима качествено. А е с една година по-стар. Правете сметка колко назад са Nokia.
btw май говорихме за Innov8, а не за Omnia? Omnia не е камерафон, а и Nokia нямат еквивалент, който да се мери с него. Така че по-добре замълчи и се скрий някъде, опитвайки се да проумееш истината. N86 е значително по-голям провал от Innov8.
А... май сме се пообъркали в поста... дали въобще правим разлика в моделите на Samsung, или въпреки че работим в бранша с мобилни технологии се интересуваме само от Nokia...
Не знам какъв провал е Innov8, но знам че за него не са писали в най-големия сайт за мобилни технологии [B][u][i]total failure[/i][/u][/B].
Пък аз знам нещо, което Innov8 може, а N86 не - да снима качествено. А е с една година по-стар. Правете сметка колко назад са Nokia.
Доста се спори за н86,да но е много над казаната сума.
Например LG Renoir е с ~ 300 лева по евтин от нокиата,за тази разлика може едно Viewty или Нокиа Е51.
Например LG Renoir е с ~ 300 лева по евтин от нокиата,за тази разлика може едно Viewty или Нокиа Е51.
Аз не знам какви са тези върли нападки от твоя страна към Нокия - Факта че страшно много хора ползват Нокия е показателен, а ти разтягай големите си локуми колкото щеш. Нито съм голям фен на Нокия, нито искам така страстно да ги защитавам - просто си ползвам N86 и клиповете и снимките са главозамайващи! Това интересува човека в тая тема - СНИМКИТЕ, а Нокия N86 е перфектен в това отношение!
-
Може би, но e много далеч от качеството на Innov8.
Рано е да се определи съдбата на N86, но е вярно,че моделите на Самсунг със Симбиан не се приемат сериозно. Кой е този най-голям сайт за моб. технологии според теб? Аз мога да ти посоча други сайтове,където предимството е на страната на N86. С това раздразнение,намеци за незнание на език,надменност и т.н. създаваш много неприятно впечатление.Като че ли слушам някакъв нервен пубертет.Време е да пораснеш.
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Camera_group_test_Nokia_N86_8MP_N97_N82_and_Samsung_I8510.php
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Camera_group_test_Nokia_N86_8MP_N97_N82_and_Samsung_I8510.php