Молба за съвет. Препоръчаите ми GSM с най-добра камера

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: Молба за съвет. Препоръчаите ми GSM с най-добра камера

Мнение от jamesjames » 19 авг 2009, 18:35

Странно какво ли може да се прочете в allaboutsymbian освен прехвалвания за Nokia... Аз говоря за безпристрастни сайтове, а не за върли Nokia фенски.
Цитатът ми е от гсм арена, но във фоун арена положението е същото.
''Our more significant gripe, however, regards the mediocre details. This is a problem that all other 8-megapixel models seem to have, [u]although most of them[/u] [u]deliver better results[/u] (the Samsung INNOV8, OMNIA HD, Pixon, LG Renoir)''
So, the Nokia N86 8MP comes out second on our list of devices that deliver indoor pictures with decent quality
Pictures taken with the Nokia N86 8MP at night are not impressive, but are OK. Their quality is quite similar to what the competition delivers –[u] a lot of noise and lack of enough details.[/u]
All told, the improvement that the variable aperture brings along [u]remains rather unnoticeable due to the lack of enough details[/u], so the feature seems more a [u][B]marketing hype than something of real advantage.[/B][/u]
All told, we believe the N86 8MP comes into play [u]unjustifiably late[/u]. Yes, the device is a good smartphone, but by [u]no means any better than its rivals.[/u]
Май само във върлите Nokia-фенски сайтове го смятат за кой знае какво...

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 19 авг 2009, 18:44

затова акцентирах върху поддръжката - вече излезе ъпдейт, който допълнително подобрява снимането в слабоосветени условия. ще има още, всеки от които ще добавя по нещо.

една снимка не е само пиксели, голямо значение има цялостното усещане, което остава у потребителите. не знам кой гледа кадрите увеличени на 100% освен може би някой фотограф. сравни няколко кадъра и ще разбереш за какво говоря - снимките на n86 просто изглежда по-добре и очевидно е обърнато сериозно внимание на психологическата страна. да не говорим, че при отпечатване всички недостатъци изчезват.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 19 авг 2009, 18:58

Аз не говоря за ''психологическа страна'' (защото аз държа на факти, не на самовнушение) , нито за това какво да направиш, за да изчезнат недостатъците (просто защото не трябва да ги има), камо ли пък кой какво гледа - фотограф или не (независимо дали [i]ти[/i] го виждаш или не, недостатъкът си е там).
Голата истина е, че Innov8 снима по-добре. Хората в два от най-големите сайтове за мобилни технологии са си го казали, независимо дали ви харесва или не. А кой какво ще прави, за да се самозаблуждава, че N86 е по-добър, си е негов проблем.
С това, предполагам, темата N86 vs Innov8 се изчерпва.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 20 авг 2009, 18:49

Още един глас за InnoV8 (мултимедийно чудовище с най-добрата възможна камера на 8 мегапиксела на пазара) и C905 (същата камера, обаче подплатена със ксенон (YEAH!) и софтуерно обезпечена (алгоритмите за обработка на картината и интерфейса на камерата) с опита на Сони Ериксон, а те определено имат огромен опит в това отношение и по мое мнение снимат най-добре и "те това си е") )..

Иначе на 5 мегапиксела Нокиа наистина имат достоен боец (разгеле, най-накрая нокия която да може да снима)..: N82 (въпреки, че лично аз бих предпочел ZN5, който май е най-добрият на 5 мегапиксела въобще)..
Бъговете в К850 са изчистени отдаван, така че не е никак лош избор, макар и да изостава от двата си конкурента..

До 3.2 мегапиксела горе-долу не си заслушава човек да купува камерафон, различен от японо-шведските модели..

bobbydigital
Регистриран: 10 фев 2009, 21:56

Мнение от bobbydigital » 21 авг 2009, 02:53

Тъй като имам зн5 ще си кажа мнението.Камерата наистина е много добра.Ксеноновата светкавица е доста силна.Времето за фокусиране е много малко.Като дизайн е доста над н82,да не говорим за материалите.Батерията е много стабилна.Из някои менюта е малко бавен,но ако ви се играе да флашвате и да модвате,този проблем изчезва след клокване на 532 мегахерца.Също така има и доста вътрешна памет,а това си е плюс.А пък като се има предвид и колко му падна цената...Само да добавя,че си гледам неконвертирани клипчета .ави формат без проблем и с отлично качество,след мод разбира се :) Това е от мен,надявам се да съм помогнал.Но за малко пари повече може да намериш 2ра ръка Иновейт,който наистина е перфектен телефон.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 21 авг 2009, 03:04

Тц. Две мнения против Nokia. Ей сега ще дойде някой (хм, кой ли) да ни удря с някоя Nokia по главите.
Ама така си е. В по-ниския клас ZN5 е за предпочитане пред N82, а в по-високия - Innov8/C905 пред N86 (колкото и горчива да е истината...)

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 21 авг 2009, 07:30

[Quote]В по-ниския клас ZN5 е за предпочитане пред N82, а в по-високия - Innov8/C905 пред N86 (колкото и горчива да е истината...)[/Quote]
Това на последното изречение спокойно можете да не му обръщате внимание (просто обективността тотално отсъства).Можем да приемем че на jamesjames му се е спало ;) и независимо от симпатията ми към [B]Motorola[/B] не мога да се съглася с него въпреки уважението ми към знанията му.Просто като избирате водете се от наличната информация от повече източници и вътрешното си усещане относно това което желаете.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 21 авг 2009, 11:55

Мда. Може да пренебрегнете и двете мнения над моето. И на тях също им се е спяло.
За Innov8/C905 не допускам, че греша. За ZN5 и N82 съм склонен да се съглася по една-единствена проста причина. За различните условия превъзходството им се мени в такава степен, че е изключително важно човек да прецени кой му пасва по-добре. Затова и казах ''за предпочитане'', а не ''е по-добър''. Защото аз бих избрал ZN5, тъй като ми се струва по-балансиран.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 21 авг 2009, 20:22

Gsm с най-добра камера си е чиста илюзия,защото никога няма да бъде равностоен на съвременен фотоапарат.Ползата в този случай се изразява в правенето на сносни снимки и пестене нуждата да се носи допълнително устройство.В предишния си пост имах пред вид това,че ZN5 няма GPS функционалност,а на никого не бих препоръчал пренебрегването на това преимущество за уж по-добра вградена камера.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 21 авг 2009, 21:11

па и камерата не е по-добра от на н82 а обратното а стане ли въпрос за камери решението се казва аймобил 902 това

Отговори