Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от board » 20 ное 2017, 17:47

Не знам от къде я захапа темата с благотворителността. Нямаме никаква представа, дали прави нещо за благотворителност или не, не всеки афишира подобни неща. А и това си е негова работа, още е млад, още не е натрупал несметни богатства...

Ти кога за последен път си извади 10лв от джоба, за да ги дадеш на по-нуждаещ се от теб? Защото по-принцип всеки е много ларж и готов да помага, ама реално никой не си направи труда цял ден да сподели Mtel акаунта си с човека пуснал темата. А съм сигурен, че десетки хора тук имат безплатна онлайн телевизия, която не ползват. Още толкова имат и регистрации в Mtel Now, а не са смятали да гледат мачовете. Но виж, дори този прост жест, който не ни струва нищо, ни е труден, обаче ни е лесно да упрекваме другите, защо евентуално не си раздавали парите.

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от borusiq » 20 ное 2017, 18:03

Твърдо съм против показното дарителство и алтруизъм! Те възпитават лицемерие и фалшиво чувство за подсигурено изкупление!
Fire is Faith

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от labaling » 20 ное 2017, 21:18

Благотворителността е вредна не само за практикуващия я, но и за получаващия я. Създава фалшиво чувство за начина, по който се случват нещата в този свят и цената им. Защото нещо, което получаваш безплатно, реално струва някакви пари, ако ли не поне време и емоции.

Ей на, напр. получаваш наготово един акаунт на Mtel Now, но избягваш съпреживяването на емоциите на собствениците му - да треперят ежемесечно фирмата, осигуряваща услугата дали няма да им надпише сметката с нещо, дали няма да реши да пусне допълнителни канали и екстри, а ти да трябва да "бдиш" и да ги спираш. Дори най-тривиалното - да трябва да си заробен за две години с тях или поне най-малкото да си длъжен да изкараш и имаш парите, за да заплатиш услугата.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от josipz » 21 ное 2017, 11:20

До всеразбиращите:
- Купа Дейвис е отборно първенство по тенис. Играят се четири мача на сингъл и един на двойки. Реално погледнато с участието на Григор бихме могли да победим всеки отбор от 3та, 2ра и 1ва група. Две негови победи на сингъл + победа на двойки. Да не говорим, че във 2ра и 3та група не са по-различни от Грозданов и Лазов. Белгия стигна финал в световната група с един Гофен. Втората им ракета Дарсис е 80ти в света. Англичаните какви тенисити имат? Мъри 2014г отказа участие в Мастърс турнир, за да се подготви за мач срещу Италия!!! Джокович колко пъти е отказал да играе за Сърбия? Евала му на Гришо за това, което прави, но не му прави чест, че отебава България за купа Дейвис. С него и малко късмет можем и Световната група да стигнем! Купа Дейвис е важа за тенис величията, но не и за Гришo и 10 ********** от форума на mobilebulgaria.

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от Nik_21 » 21 ное 2017, 11:24

Ето това (колко е вредна благотворителноста най вече за получаващия), го кажете на "тъпите" ни президенти, дето са измислили [B]"Българската Коледа"[/B]
[Quote]Българската Коледа
Българската Коледа е благотворителна инициатива под патронажа на президента на Република България. Основната ѝ цел е набирането на средства за болни български деца. Началото е поставено през 2003 година.[/Quote]

Nik_21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от Nik_21 » 21 ное 2017, 11:27

[Quote]С него и малко късмет можем и Световната група да стигнем! Купа Дейвис е важа за тенис величията, но не и за Гришo и 10 ********** от форума на mobilebulgaria.[/Quote] +1 Браво, златни думи имало и умни хора тук във форума :).

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Мнение от borusiq » 21 ное 2017, 11:33

Надявам се това не е опит да бъда перефразиран, а просто твое размишление над някакъв друг проблем, за който си се присетил от дума в моя пост. (woo)
Пояснявам, че винаги можеш да помогнеш без да даваш гласност и прослава на своето дело. Има много известни личности, които са дарявали пари за театри, болници, възстановка на крепости, църкви, строеж на пътища, сиропиталища, училища и много други. Мнозина от тях са отделяли тези средства, за да поддържат човечността и българщината без каквито и да било надежди за възмездност.
Преди да се питате кой колко къде дарил, питайте себе си къде и какво сте дали за благото на някого, без да визираме данъците, за които нямате избор дали да плащате или не!
Fire is Faith

Nik_21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от Nik_21 » 21 ное 2017, 11:55

За разведряване един свеж анекдот:
[Quote]Лорд Честъртън: - Баримор, вярно ли че ББ нарича българите "кофти мат`рял", а те като дебили го преизбират вече за трети път?
- Да, сър, вярно е.
- А защо тогава така скочиха срещу някакъв професор, който ги нарече "дебилни"?
- Ами дебили, сър, какво да ги правиш![/Quote]

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 21 ное 2017, 12:53

[Quote]Ето това (колко е вредна благотворителноста най вече за получаващия), го кажете на "тъпите" ни президенти, дето са измислили "Българската Коледа"[/Quote]
Тук темата е за Григор Димитров все пак, колкото и изначално мястото й да не е в този форум ;) И ставаше дума добър ли е той или не с (липсата на) благотворителност.

В неговия случай много по-голяма благотворителност, мисля, би било ако ще и на едно детенце да предаде знанията, уменията си, "ноу-хау". Както и същият Григор го е получил от баща си и сега изкарва милиони.

И много по-добре е да научиш човек как сам да постигне целите и мечтите си, или поне да му дадеш път, насока, отколкото да му подхвърлиш някой лев и да си измиеш съвестта. И исках да кажа, че пари наготово не са полезни, а точно обратното, защото изкривяват представите ти за нещата.

И тук не говорим за болни хора, въпреки че - ако се наложи да дължиш съществуванието си на това, че "някой е решил да бъде благотворителен", един вид да продължаваш да дишаш благодарение на късмет, шанс... то можеш ли ти самият себе си да цениш? Но се отклонихме адски от темата. Сетих се изведнъж за гимнастичката Цвети, която "падна", стотици хора помогнаха да стъпи на крака и да е пълноценна. А преди няколко дни претърпяла поредна "хирургическа интервенция" - този път на устните, за да бъдели по-хубави... http://www.bgdnes.bg/Article/6329474 http://www.pikantno.bg/vizhte-kolko-hilyadi-e-dala-tsveti-stoyanova-za-ustnite-si/

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Моля! Някой ако има желание да ми помогне да гледам Гришо

Мнение от maxito2 » 21 ное 2017, 13:32

айде стига с тоя григор.. където и да отвори човек само за него пишат. Взеха да ми липсват темите за апле-то и айфон Х.

Отговори