Моля съвет-Нокиа 6300 или Samsung D900i??
-
- Регистриран: 06 дек 2006, 13:43
Моля съвет-Нокиа 6300 или Samsung D900i??
Здравейте на всички!
Моля ви за един съвет...
Решил съм да купя за подарък на майка ми- за рожден ден- един телефон,щото горката все още е с един стар Нокиа с черно-бял екран,без mp3 и т.н.
Значи, уреда не трябва да надвишава 350-400лв., да е СТИЛЕН и разбира се да поддържа колкото се може по-голяма паметова карта. Това,което най-много ме интересува е имено:
1. СИЛАТА на звука/музиката от говорителя
2. РАЗМЕРА и качеството на дисплея
3. Издържливостта на батерията
Аз съм се спрял м/у Нокиа 6300(с червения цвят) и Samsung D900i,но ако вие имате НЕЩО ДРУГО НА УМ,за което не се сещам, моля посъветвайте ме!!
Благодаря ви предварително за съветите.....
Моля ви за един съвет...
Решил съм да купя за подарък на майка ми- за рожден ден- един телефон,щото горката все още е с един стар Нокиа с черно-бял екран,без mp3 и т.н.
Значи, уреда не трябва да надвишава 350-400лв., да е СТИЛЕН и разбира се да поддържа колкото се може по-голяма паметова карта. Това,което най-много ме интересува е имено:
1. СИЛАТА на звука/музиката от говорителя
2. РАЗМЕРА и качеството на дисплея
3. Издържливостта на батерията
Аз съм се спрял м/у Нокиа 6300(с червения цвят) и Samsung D900i,но ако вие имате НЕЩО ДРУГО НА УМ,за което не се сещам, моля посъветвайте ме!!
Благодаря ви предварително за съветите.....
Re: Моля съвет-Нокиа 6300 или Samsung D900i??
значи самсунгът звучи доста слабо и на макс.през високоговорителя,6300 доколкото имам впечатления звъни по-силно.от друга страна дисплеите са съизмерими,като качество,но при самсунга шрифтовете са доста едри,докато при нокиата са направо микроскопични при пряко сравнение.батерията на самсунга според мен ще е по-добра,най-малкото защото можеш да намалиш яркостта на дисплея(и пак си е достатъчно ярък на 3 от 5 деления например),докато при 6300 няма такава опция.видимостта и на двата дисплея под пряка слънчева светлина е еднакво добра,може би на нокиата с една идейка по-добра.за стил всеки си решава сам.разбира се нокиата показва пропуснати събития на дисплея при изгасване,а самсунга не,но пък при натискане на който и да е бутон дисплея светва и не е проблем да видиш ако има нещо.камерата на д900 определено си е по-добра,това е ясно.
Pixel 8
-
Мерси много scenic!!
Виж, камерата не ме интересува,понеже майка ми няма да тръгне да прави снимки...или ще снима веднъж в годината!!
Но чисто любопитно:
И двата ли телефона снимат видео на QCIF резолюция??
Виж, камерата не ме интересува,понеже майка ми няма да тръгне да прави снимки...или ще снима веднъж в годината!!
Но чисто любопитно:
И двата ли телефона снимат видео на QCIF резолюция??
Вземи си апарат с добра батерия ...например Sony Ericsson k530 или k610 ....
-
Мерси nvasev!!
Наистина Сони-Ериксоните имат най-страхотните батерии,НО МНОГО ме дразнат малките им-НАЙ-ВЕЧЕ ПО РАЗМЕР и второстепенно по резолюция- дисплеи- имам предвид на посочените от теб модели...
Иначе,при по-скъпите и те вече минават на QVGA, т.е. 240х320.....!!
Наистина Сони-Ериксоните имат най-страхотните батерии,НО МНОГО ме дразнат малките им-НАЙ-ВЕЧЕ ПО РАЗМЕР и второстепенно по резолюция- дисплеи- имам предвид на посочените от теб модели...
Иначе,при по-скъпите и те вече минават на QVGA, т.е. 240х320.....!!
моето мнени е че 6300 е по добрият избор самсунга не може да звани и вибрира едновремено със сигурност по здрава е нокията имх такава и нямах проблеми с нея удобна за употреба и стилна
не е вярно-МОЖЕ да звъни и вибрира едновременно.иначе за видеото-нокиата снима qcif,а самсунга е cif.друго едно предимство на самсунга пред нокиата поне според мен е по-добрата организация на разговорите.при нокиата при натискане на зелената слушалка излизат само набраните номера,а при д900 всички и само при натискане на ок върху всеки ред ти дава подробна информация за дата,час и времетраене на разговора,а при нокиите(поне несмартфоните,за смартфоните не знам)не е така,трябва да влизаш в опцииьа за другите групи разговори да назначаваш шорткъти и т.н.предимство на самсунга е също и така полезния бутон С с който триеш директно абс. всичко,при нокиата няма такъв аналог.
Pixel 8
Мога да ти кажа, че ако държиш един до друг К530/550 и 6300 няма да намериш никаква разлика, даже съм убеден, че ако нямаш информация на каква резолюция и колко цвята са дисплеите ще си кажеш, че сонито е с (една идея) по-добър дисплей.
При Нокиата при натискане на зелена слушалка излизат ВСИЧКИ разговори /набрани, приети и неприети/.
щом е за жена по добре D900i ;)