моля за съвет за мини лаптоп
Re: моля за съвет за мини лаптоп
Благодаря :)
http://technomarket.bg/products/09113161/sony-vaio-vpc-yb3v1e-s
По един глас от мeн за вече предложените Nokia Booklet 3G и Asus Transformer.
Плзвам вече година Nokia Booklet:
- изработка от класата на MacBook, алуминиий, много компактен.
- батерията държи 6-8 часа в зависимост от натоварването.
- вграден 3G модем(само слагаш SIM), вграден GPS, HDMI, отлична клавиатура.
- екран 1280х720
Asus Transformer пък е много удобен за работа в интернет, лек и компактен, отлична изработка. С Android e, но това е доста по-добре от Windows.
Плзвам вече година Nokia Booklet:
- изработка от класата на MacBook, алуминиий, много компактен.
- батерията държи 6-8 часа в зависимост от натоварването.
- вграден 3G модем(само слагаш SIM), вграден GPS, HDMI, отлична клавиатура.
- екран 1280х720
Asus Transformer пък е много удобен за работа в интернет, лек и компактен, отлична изработка. С Android e, но това е доста по-добре от Windows.
Щом андроид е по добре, тогава може да си купи нови БАНСКИ вместо лаптоп , щото е по добре да си пиеш коктейла на плажа вместо да ходиш на работа, за което е въпросния лаптоп.
Дала ти е системни изисквания Pentium 3 процесор , сигурно програма под ДОС ще ползва,
но ЧУКЧА (т.е. ти ) е ПИСАТЕЛ , не читател , важното е да си каже той кво си е купил , а не кво му трябва на човека , който пита.
Или може би ти , ще пренапишеш софтуера и за Андроид ?
Дала ти е системни изисквания Pentium 3 процесор , сигурно програма под ДОС ще ползва,
но ЧУКЧА (т.е. ти ) е ПИСАТЕЛ , не читател , важното е да си каже той кво си е купил , а не кво му трябва на човека , който пита.
Или може би ти , ще пренапишеш софтуера и за Андроид ?
Здравейте,
благодаря за съветите-ще разгледам предложените от вас модели и ще си избера.Програмата,която ще ползвам е специфичен софтуер за резервация и издаване на самолетни билети ,който работи само с WIN XP ili WIN7.Щеше да е най-добре за мен ако имаше гсм апарат (дори и малко по-голям) с удобна за писане клавиатура като на лаптоп и WINXP ili WIN7 ,но за съжаление не можах да открия такъв в интернет :)
благодаря за съветите-ще разгледам предложените от вас модели и ще си избера.Програмата,която ще ползвам е специфичен софтуер за резервация и издаване на самолетни билети ,който работи само с WIN XP ili WIN7.Щеше да е най-добре за мен ако имаше гсм апарат (дори и малко по-голям) с удобна за писане клавиатура като на лаптоп и WINXP ili WIN7 ,но за съжаление не можах да открия такъв в интернет :)
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
За нетбук или леновото,което ти показах по-горе разликата е доста голяма.Нетбука е 10 инча ,леновото е 11.6 ако не се лъжа.Разликата не е много голяма,но като характеристики(оперативна памет (ram) и процесор разликата е голяма).Аз лично имам нетбук и ми върши работа,но е слаб.Може би и на теб ще ти върши работа,но да не останеш разочарована.Нетбуците са окло 500лв ,горе долу това http://plesio.bg/netbutsi-c-69981100.html?gclid=CLDqpumV8a4CFYIu3wods3MdIA) ,което са ти показали по-горе ,но имат два основни проблема.
Първо че процесора е доста слаб и ако пуснеш видео с по-голяма резолюция да гледаш забрави да върви плавно и да не накъсва.След това нетбуците са масово с 1гб рам,което независимо дали си с win 7 ili win xp като си пуснеш един браузър (firerfox,chrome,internet explorer и тн),скайп и още една програма вече се усеща че не му достига памет.Не че не може да се сложи повече памет,но като дадеш още 50лв за това пак се доближаваш до цената на леновото.Леновото не е много по-тежко,нетбуците са килограм,килограм и 200,а леновото е 1.5кг.Малко в кръга на майтапа,жените ако изхвърлите малко излишни неща от дамските си чанти ще олекнат доста и няма да ти тежи :) Иначе с какъвто и уиндолс да го купиш (99.9%) ще е със 7,можеш после да си качиш хп ,ако нещо ти трябва за някоя програма,която не върви на 7 макар че не вярвам да ти се наложи.
Първо че процесора е доста слаб и ако пуснеш видео с по-голяма резолюция да гледаш забрави да върви плавно и да не накъсва.След това нетбуците са масово с 1гб рам,което независимо дали си с win 7 ili win xp като си пуснеш един браузър (firerfox,chrome,internet explorer и тн),скайп и още една програма вече се усеща че не му достига памет.Не че не може да се сложи повече памет,но като дадеш още 50лв за това пак се доближаваш до цената на леновото.Леновото не е много по-тежко,нетбуците са килограм,килограм и 200,а леновото е 1.5кг.Малко в кръга на майтапа,жените ако изхвърлите малко излишни неща от дамските си чанти ще олекнат доста и няма да ти тежи :) Иначе с какъвто и уиндолс да го купиш (99.9%) ще е със 7,можеш после да си качиш хп ,ако нещо ти трябва за някоя програма,която не върви на 7 макар че не вярвам да ти се наложи.
Мацо, взимай си или сонито или леновото. И после си вземи мъж, щото не е нормално да се интересуваш от нетбуцит
Мъж си имам(пиша от неговия профил),но той разбира по-малко и от мен от компютри:D
[Quote]Щеше да е най-добре за мен ако имаше гсм апарат (дори и малко по-голям) с удобна за писане клавиатура като на лаптоп и WINXP ili WIN7 ,но за съжаление не можах да открия такъв в интернет[/Quote]
xpPhone 2 + една bluetooth клавиатура.
xpPhone 2 + една bluetooth клавиатура.