моля за съвет за мини лаптоп
моля за съвет за мини лаптоп
Здравейте,моля за вашият компетентен съвет.Искам да си купя мини лаптоп,който да си нося винаги с мен в дамскатa чанта.Ще го ползвам за работа,интернет и гледане на филми :) Искам да е мъничък,здрав,лекичък и батерията да държи 5 или повече часа,ако може да е до 1000 лв. ще е добре :).Не съм наясно и дали мога да ползвам 3г интернет или ще трябва да си взема джаджа към някой оператор....Минималните изисквания за програмата,с която работя са: :WINXP ili WIN7,Processor Power Pentium III 700Mhz или негов еквивалент ,RAM min.250MB,HD min.500MB,Video monitor SVGA, 800 x 600 resolution, 65535 (16-bits) colours.
Моля тези от вас,които са ползвали и са доволни от свойте мини лаптопи да ми препоръчат какво да търся съобразно изискванията ми.Няма значение марката-от която вие сте доволни
;)
Благодаря предварително и приятна вечер :)
Моля тези от вас,които са ползвали и са доволни от свойте мини лаптопи да ми препоръчат какво да търся съобразно изискванията ми.Няма значение марката-от която вие сте доволни
;)
Благодаря предварително и приятна вечер :)
Re: моля за съвет за мини лаптоп
Вземи се един galaxy Note. :D
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Здравей,тези характеристики,които си описала нямат нищо общо с никаква реалност.Достатъчно беше да кажеш за какво ще го използват(както и си направила).
Аз бих ти препоръчал Lenovo Thinkpad Edge с 11.6 инчов екран.Вече точно какъв му е процесора или видео картата за това,за коеот ти трябва не е от значение.Тежи килограм и половина.Материалите,от които е направен са хубави,тих е ,няма някакви изявени проблеми с прегряване и други подобни. Ето за това говоря http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E120-lenovo_thinkpad_edge_e120_NWV5EBM
Според мен ще ти върши перфектна работа.
За модем за мобилен нет операторите ги дават без пари към договора,така че няма страшно.Вече ще си видиш към кой оператор и коя оферта точно ще си прецениш.
За мобилния нет ще ти дам само няколко насоки.Ако мислиш да сваляш торенти с мобилния нет забрави по-добре за това.За youtube,ако ще гледаш много си вземи пакет с повече мегабайти,защото бързо свършват.Също за да гледаш youtube спокойно трябва да си в 3г покритие,което го има в големите градове.Вече и не много големите де,но не разчитай на хижа в планината да имаш 3г и добра скорост.Там можеш да позлзваш пак нет,но чрез по-бавната гсм мрежа.Точно за този момент бих те посъветвал да не си взимаш нет на глобул,защото тяхната гсм мрежа е няколко пъти по-бавна от гсм мрежите на мтел и виваком.Това ти е важно само ако ти трябва мобилния нет на подобни места.Ако си в голям град и там ще го ползваш основно и не пътуваш не ти е много важно това.
Успех в избора.
Аз бих ти препоръчал Lenovo Thinkpad Edge с 11.6 инчов екран.Вече точно какъв му е процесора или видео картата за това,за коеот ти трябва не е от значение.Тежи килограм и половина.Материалите,от които е направен са хубави,тих е ,няма някакви изявени проблеми с прегряване и други подобни. Ето за това говоря http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E120-lenovo_thinkpad_edge_e120_NWV5EBM
Според мен ще ти върши перфектна работа.
За модем за мобилен нет операторите ги дават без пари към договора,така че няма страшно.Вече ще си видиш към кой оператор и коя оферта точно ще си прецениш.
За мобилния нет ще ти дам само няколко насоки.Ако мислиш да сваляш торенти с мобилния нет забрави по-добре за това.За youtube,ако ще гледаш много си вземи пакет с повече мегабайти,защото бързо свършват.Също за да гледаш youtube спокойно трябва да си в 3г покритие,което го има в големите градове.Вече и не много големите де,но не разчитай на хижа в планината да имаш 3г и добра скорост.Там можеш да позлзваш пак нет,но чрез по-бавната гсм мрежа.Точно за този момент бих те посъветвал да не си взимаш нет на глобул,защото тяхната гсм мрежа е няколко пъти по-бавна от гсм мрежите на мтел и виваком.Това ти е важно само ако ти трябва мобилния нет на подобни места.Ако си в голям град и там ще го ползваш основно и не пътуваш не ти е много важно това.
Успех в избора.
Много ти благодаря за отговора и съветите.Мобилния интернет ще го ползвам само когато пътувам някъде или съм по улиците в София,а торентите ще си ги качвам в къщи от лан интернета ;) Препоръчания от теб лаптоп е добър,но ще ми е малко голям и тежичък за дамската ми чанта и носене в градския транспорт и улиците :( Не разбирам особено от характеристики на компютрите,затова написах изискванията,които пише,че са задължителни за програмата,с която работя .
Определено ти трябва нетбук( за пример http://plesio.bg/netbutsi-c-69981100.html?gclid=CLDqpumV8a4CFYIu3wods3MdIA) щом ще го разнасяш много.Избор голям,но според мен най добре ще те насочи човек който се занимава с компютри,а за мобилния нет ти препоръчвам вива защото все още нямат ограничение на 64,а 128 при вива се гледат и ютуб и вбокс,а и 3G-то им е с доста добро покритие:)
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Не е точно това което търсиш но бих ти препоръчал
http://www.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/
Можеш да си го носиш и без клавиатурата и батерията ще държи много повече от очакваното.
От друга страна различната операционна система и малкото памет може да са проблем за теб но второто се оправя с един портативен хард диск.
Сестра ми го ползва от един месец и е много доволна.
За каква програма става дума?
http://www.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/
Можеш да си го носиш и без клавиатурата и батерията ще държи много повече от очакваното.
От друга страна различната операционна система и малкото памет може да са проблем за теб но второто се оправя с един портативен хард диск.
Сестра ми го ползва от един месец и е много доволна.
За каква програма става дума?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Благодаря ти.Избора наистина е голям,а аз нямам идея какво да избера и затова исках някой ,който има лични впечетления да сподели от кой е доволен :)
Мисля че някой от тези модели ще ви бъде полезен.
Samsung NF310-a01
Asus Eee PC 1215B
Lenovo ThinkPad X120e / e120
Nokia booklet
Samsung NF310-a01
Asus Eee PC 1215B
Lenovo ThinkPad X120e / e120
Nokia booklet
аз ползвам това:
Sony Vaio VPC-YB3V1E/P
11.6 дисплей с 4ГБ рам
http://www.plesio.bg/laptopi-c-69977907/vaio-vpc-yb3v1e-p-p-288932.html
Sony Vaio VPC-YB3V1E/P
11.6 дисплей с 4ГБ рам
http://www.plesio.bg/laptopi-c-69977907/vaio-vpc-yb3v1e-p-p-288932.html
-
- Регистриран: 09 апр 2008, 18:40
Здравей! Имам мини лаптоп от около 1 година и половина и съм изключително доволен :) Аз го ползвам за почти същите задачи, които ти си изброила, само не гледам филми на него, заради малкия екран. Използвам ASUS 1001 PX с 3G модем на Виваком с неограничен трафик с 500 мегабайта на макс. скорост. Накратко нетбукът е чудесен - батерията издържа от сутрин до обяд, ако не ползвам интернет и пиша почти постоянно (4,5ч.). Ако включа и интернета кара около 3 часа. Теглото, което е важно за теб, е 1 килограм и 100 грама, което е огромно предимство. Екранът е 10 инча, има камера за скайп, с Уиндоус ХП е и клавиатурата е изключително удобна. Има и четец за карти с памет - чете всякакви карти. Хард дискът е 250ГБ, има РАМ памет 1ГБ и процесор Интел Атом с вградена видео карта. За бързината не се притеснявай. За мен е достатъчно бърз, за това, което върша на него, въпреки че излязоха и ново поколение Атом процесори, които са по-добри. РАМ паметта може да се увеличи до 2ГБ по желание. В момента цената може и да е вече под 400 лв, защото е модел от средата или края на 2010 ако не се лъжа. Интернетът на Вива е тестван и в планината, всичко отваря, дори и клипчета от ютуб и вбокс и е стабилен. Естествено има и други подобни модели в този ценови клас до 500-600 лв. максимум, които са малко по-нови, с подобрени характеристики. ;)