Нов масов проблем със skype
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Нов масов проблем със skype
абе то не ги оправдава.просто не е толкова лесно да се пише качествен софтуер....скайпа определено не е ,нито като идея нито като нищо.просто напоследък го правят все по-тегав и тука долавям конспирацията на майкрософт(още преди да го купят) всичко го правят по-тежко отколкото може да бъде ,изпълнявайки същите функции,за да намазват и производителите на хардуер.един линукс на пет годишна машина (що се отнася до web,chat,музика и филми) върши същата работа,дори по-добра като производителност от win на нова машина.
Е, то старите версии си работят, така че няма зор да се преминава на нови. :)
А специално рпи Скайп даже се забелязва намаляване на функционалността в някои отношения, наред с нарастването на хардуерните изисквания.
А специално рпи Скайп даже се забелязва намаляване на функционалността в някои отношения, наред с нарастването на хардуерните изисквания.
При мен работи и на двата ми компа, с Win7 и XP. Но на няколко колеги и познати се скапа.
П.П Инструкцията, дадена по горе свърши работа. Скайпа на един колега се оправи.
П.П Инструкцията, дадена по горе свърши работа. Скайпа на един колега се оправи.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
99% майкрософт като се позанимаят ще го направят така че да не може да върви,ако не е последна версия.качваш стара пускаш и поп-ъп за нова версия и "update" i "cancel" -> cancel=exit
предимството на това е ,че ще се осигури някава съвместимост,те така и ше го изкарат,но нали идеята е да го направят ако може и 1гб да е стартирания процес на тъпия скайп..и някой с по-стара машина ,който още крета на магия на 512рам с хп сп2 и някой античен скайп и това ще му каже аа чакай искаме 1гбрам да има поне системата,ама windows7 ,ама той не че не върви с 1 рам,ама е мъка поне 2 трябват за да цъкаш в нета спокойно...и какво става рев за скайпа и айде нова машина..
btw: на такива пръчки едно убунту върви прекрасно :)
предимството на това е ,че ще се осигури някава съвместимост,те така и ше го изкарат,но нали идеята е да го направят ако може и 1гб да е стартирания процес на тъпия скайп..и някой с по-стара машина ,който още крета на магия на 512рам с хп сп2 и някой античен скайп и това ще му каже аа чакай искаме 1гбрам да има поне системата,ама windows7 ,ама той не че не върви с 1 рам,ама е мъка поне 2 трябват за да цъкаш в нета спокойно...и какво става рев за скайпа и айде нова машина..
btw: на такива пръчки едно убунту върви прекрасно :)
Вероятно обаче в такъв случай ще има доста сериозен отлив на абонати и постепенно хората ще се преориентират към друга алтернатива.:) Особено ако е протокол, който може да се ползва с различни клиенти (Това е наистина огромен недостатък на скайпа, особено след като отрязаха тази възможност и при мобилните).:)
Като каза убунту, сега очаквам m$ първо да спрат версии на скайп по - стари от 5.xx, а за линукс повече да не излезе нова версия. Тогава не масов проблем, ами ще стане масово разочарование.
Аз лично не ползвам скайп, тук-там ICQ и доста jabber, но най-вече личната и служебната поща, та проблеми не съм имал. Но ми е забавно, как срив на Скайп става централна новина за отрицателно време - като че ли е доста популярен в България, в САЩ например много разчитат на социални мрежи като Туитър.
Преди време си спомням колко популярен беше ICQ, после като че ли позападна. Gtalk не е лоша алтернатива също.
Преди време си спомням колко популярен беше ICQ, после като че ли позападна. Gtalk не е лоша алтернатива също.
вече пуснаха и нова версия за windows, която е препоръчителна
В щатите преди им харесаваше icq и yahoo, сега са се зарибили по msn и gtalk.
Някой има ли проблеми със Скайп днес?
По-рано внезапно ми прекъсна един разговор и известно време не можеше да се осъществи обаждане, въпреки че и от 2-те страни си имахме нет нормално.
В момента се дисконектна и не иска да се закачи.:|
По-рано внезапно ми прекъсна един разговор и известно време не можеше да се осъществи обаждане, въпреки че и от 2-те страни си имахме нет нормално.
В момента се дисконектна и не иска да се закачи.:|