One (M8)

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Re: HTC One (M8)

Мнение от sirgeorge » 30 апр 2014, 23:04

Ей сега ще дойде Николай и ще ти обясни как няма смисъл от стерео говорители.:)

Сега сериозно - това си е голямо предимство. В миналото се срещаха по-често телефони със стерео говорители, но след това производителите спряха да предлагат тази екстра дори в музикалните си серии. Миналата година НTC заложи на стерео говорители и това бе една от чертите, с която изпъкваше пред останалите флагмани. Тази година дори подобриха стерео звученето. Похвално е, че от Сони не останаха безразлични и вградиха два говорителя във Z2.

[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7HNUOMEXtEw[/Youtube]

bugmenot
Регистриран: 07 юли 2006, 14:44

Мнение от bugmenot » 01 май 2014, 06:19

Най-после и някой друг да се сети за стерео говорителчета в Galaxy серийте. В YouTube има някои клипчета, който са с супер слабо (тихо) аудио и трудно се чуват дори на лаптоп с доста силни говорителчета, когато е на 100% и трябва да се Boost-ва допълнително и няма никакъв шанс да се чуе нещо на Galaxy-тата (дори и да е гробна тишина), особено в по-шумна среда. Ако имам някога възможност, ще направя клип с Speaker тест м/у HTC One M8 vs. (Старата ми) NOKIA 5800, по-принцип за нищо друго не става, но за Саунд от слушалки и говорителчета е перфектна, с зададен профил на Equaliser-а > Bass Booster. Очаквам сходни, или дори по-добри резултати от HTC One M8.

На Note 3 поне е от долу колонката, за разлика от другите галаксита. Дано в Note 4 да добавят Stereo Speakers, че изостават - по-важни са от 2K/4K Display, освен ако не е 3D (без очила).

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 01 май 2014, 10:14

Не забравяй и дебелината на НОКИА 5800, аз също го имам - даже два пъти съм го купувал! Дебелината допълнително създава някаква акустика.
Samsung GALAXY S22 Ultra

bugmenot

Мнение от bugmenot » 01 май 2014, 21:00

Може би има и някакъв процент, който оказва влияние на акустиката заради дебелината, но според мен се дължи повече на използването на не-толкова качествени говорителчета от страна на Samsung, като тези при NOKIA-та и на аудио чипа и драйвера. Има Beats Audio драйвер за Android, но не съм го пробвал, дали на практика върши някаква работа, пък и изисква ROOT. По скоро трябва да върши чудеса, защото ако самия аудио чип не е качествен, нищо не е в състояние да подобри звученето.

[i]Малко OFF защото темата е за HTC One M8, но вече съм почнал така че...[/i]

Чудя се, с какъв акъл Самсунг, а и повечето други производители слагат Volume UP/Down бутона от лявата страна, като така при *правилно завъртане (от дясно на ляво) бутоните се падат от-долу - което не е удобно, по добре Volume бутона да се слага над Power бутона от дясно, който да се пада точно в центъра на телефона (лайсната), за да е удобен за натискане с същата ръка, с която се държи.

Толкова ли много ти е харесала 5800, че даже два пъти си я купувал? :D8).....;)[i]шегичка[/i]

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 01 май 2014, 21:31

[Quote]Толкова ли много ти е харесала 5800, че даже два пъти си я купувал? .....шегичка[/Quote]

Купих я два пъти, защото първия път я взех втора употреба и ме изпързаляха. Тоя го намерих и му я наврях задния двор! После я взех от Глобул. Да, харесваше ми, това беше топ телефон по онова време, напълно, много по - функционален от тогавашния Айфон! Изгледах сравнителното видео и това HTC си ги хапна другите два.. Не очаквах S5 да се представи толкова зле.
Samsung GALAXY S22 Ultra

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 01 май 2014, 21:35

[Quote]Чудя се, с какъв акъл Самсунг, а и повечето други производители слагат Volume UP/Down бутона от лявата страна, като така при *правилно завъртане (от дясно на ляво) бутоните се падат от-долу - което не е удобно, по добре Volume бутона да се слага над Power бутона от дясно, който да се пада точно в центъра на телефона (лайсната), за да е удобен за натискане с същата ръка, с която се държи.[/Quote]

Още един OFF:

Да не говорим за това, колко често натискаш едновременно бутона за звука докато стискаш телефона и се опитваш да натиснеш Power. Това е една от най - големите недомислици, за които се оплакват потребителите. Неволно си намаляват звука и след това пропускат обаждания, понеже не чуват, че звъни. Редовно се карам на приятелката ми за това, да внимава, но да си призная честно и аз го правя понякога, когато работя с една ръка.

Все пак при HTC One, че и всички други модели го има другото глупаво нещо. Power бутона да е отгоре. Трябва да си късметлия за да успееш да го натснеш с една ръка без да ти се изплъзне, така и така хлъзгавия алуминиев корпус. Гледам, че при iPhone, ще променят позицията на Power бутона да е отстрани при новият iPhone 6 (по слухове де), което само може да ме радва, че поне някой слуша потребителите поне за дребни, но супер важни неща.

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 01 май 2014, 22:01

Както при Nokia

julianjulian10
Регистриран: 18 юни 2007, 13:32

Мнение от julianjulian10 » 01 май 2014, 22:19

Нормално е да се представят Сонито и Самсунга по-зле като звучене, защото са водоустойчиви и предполагам се слагат някакви допълнителни предпазни и по-плътни мембрани пред говорителчетата за да не проникне вода там :).

bugmenot

Мнение от bugmenot » 02 май 2014, 04:40

@geleto_ Това ли имаш предвид
http://store.picbg.net/pubpic/09/76/77634a1dbe670976.jpg
Защото на мен точно така ми харесват да са разположени

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 02 май 2014, 07:43

Да.