One (M8)
Re: HTC One (M8)
На тъмно снима съвсем прилично.
Да, сигурно не може да се мери с PureView-то на Нокия, но въпреки това се представя на добро ниво. Изобщо цялата боза,която се изписа около камерата,ми се струва малко пресилена. Все пак трябва да отворя една скоба - за мен камерата не стои на първо място като фактор при избор на телефон. Аз снимам колкото да запечатам момента и да споделя нещо във фейса или инстаграм ;) Много по-важни са ми аудиото, дисплея и изработката като цяло.
Като даваш хиледарка за телефон, поне да получиш нещо, което наистина е премиум. Поне така разсъждавам аз и не натрапвам на никого възгледите си ;)
Да, сигурно не може да се мери с PureView-то на Нокия, но въпреки това се представя на добро ниво. Изобщо цялата боза,която се изписа около камерата,ми се струва малко пресилена. Все пак трябва да отворя една скоба - за мен камерата не стои на първо място като фактор при избор на телефон. Аз снимам колкото да запечатам момента и да споделя нещо във фейса или инстаграм ;) Много по-важни са ми аудиото, дисплея и изработката като цяло.
Като даваш хиледарка за телефон, поне да получиш нещо, което наистина е премиум. Поне така разсъждавам аз и не натрапвам на никого възгледите си ;)
Като даваш Хилядарка за Смартфон, не телефон, очакваш да е без проблеми, нали?
Няма кой да ти ги реши в XDA не го долюбват този смартфон
Няма кой да ти ги реши в XDA не го долюбват този смартфон
По твойта логика всички да си продаваме смартовете и да си носим 1100 в джоба,понеже към днешна дата перфектен смарт няма ?
Или да гледаме дали има къстъм ромове за даден модел, преди да го купим? Слабо ме интересува xda или някой друг форум.
Нещо не ти схващам логиката - питаш ме, отговарям ти. Защо зави изведнъж на другаде?
Или да гледаме дали има къстъм ромове за даден модел, преди да го купим? Слабо ме интересува xda или някой друг форум.
Нещо не ти схващам логиката - питаш ме, отговарям ти. Защо зави изведнъж на другаде?
Да бе,ама това в XDA не е добре да се приема на 100%.Знаем на какво е способна конкуренцията.И аз се бях наплашил,ама нали за това са гаранционните условия.Моя стана вече няколко седмици и не се е разпаднал,запалил,деформирали...
Има, има... ;)
Ами ти \"зави\" още в началото:
[Quote]Все пак трябва да отворя една скоба - за мен камерата не стои на първо място като фактор при избор на телефон.[/Quote]
Не случайно те попитах за камерата, ТЯ е слабото място на този смартфон за 1000+ лева... ;)
Ами ти \"зави\" още в началото:
[Quote]Все пак трябва да отворя една скоба - за мен камерата не стои на първо място като фактор при избор на телефон.[/Quote]
Не случайно те попитах за камерата, ТЯ е слабото място на този смартфон за 1000+ лева... ;)
Слабо място.. . камерата може да прави доста добри снимки, все пак не само резолюцията е важна. Разгледайте долните два линка, те според мен го показват.
https://www.flickr.com/photos/rt425/sets/72157642908546733/
https://www.flickr.com/photos/spybreak/sets/72157643351794005
https://www.flickr.com/photos/rt425/sets/72157642908546733/
https://www.flickr.com/photos/spybreak/sets/72157643351794005
От няколко дни го имам телефончето. Сега както винаги ще споделя минусите и плюсовете без да скривам нищо, сравнението ще е на основа с това че 9 месеца бях със Сони компакт. Първи минус за мен лично са се изложили с качването на бутона за отключване на диспея горе, телефона е малко дългичак и е невъзможно отключването му само с една ръка, включеното отключване с двойно потупване е плюс, но за заключване пак ти трябва другата ръка. Мое лично мнение отново е че е трябвало да запазят трите бутончета за контрол най-долу, не да ги слагат на екрана, щеше да има повече място на дисплея. Живея на село в Германия което и по картите го няма изобразено и на два пъти губи обхват тия дни, проблем който никога не съм имал със Сонито. Дори да искам не мога да дам други минуси, колкото и да се кривя :D Телефона е невероятно красив и стилен дисплея му страхотно контрастен, бързината няма да я коментирам, ясна е. Сонито си беше направо грозничко покрай ХТС-то, което исках да го сменя единствено заради слабия му звук, често губех разговори, защото не го чувах, пък и диспея му малък беше. Първата ми работа с новия телефон беше да му сравня силата на звука със чудовището Нокия 6233, непобеждавано досега. Е няма как чудовището изкара нечовешки звук както винаги и го победи, но разликата наистина не беше голяма, което е похвално, а качеството на звука е в полза на тайванците. Моя колежка има Галакси 5, а приятел айфон 6, айфончето е много красиво, галаксито просто не ми харесва, колкото и да ги хвалят. Някакви пичове в ютуб и под вода са го пробвали и се справи , но още е рано при мен за тоя тест. :D Ако има въпроси пишете.
Да споделя и аз мнението си за телефона.
Първо контекста: смених стария си One X, който ползвах с кеф в продължение на почти 3 години, защото ми беше омръзнал и защото батерията му вече беше започнала да става багажа.
1. Не ми харесва това, че One M8 е доста по-висок, не ми ляга перфектно в джоба така както го правеше One X.
2. Алуминиевият корпус изглежда перфектно, тогава когато не сте го пипали с дори леко запотени ръце. За човек като мен, който е перфекционист по отношение на това как изглеждат нещата, които ползва, това е проблем защото се усещам как не спирам да се опитвам да почистя всяка една прашинка, а прашинките са очевидни на тази иначе перфектна повърхност.
3. Ползването на нано-СИМ ме постави пред проблем първоначално, защото не бях предвидил смяната. Разбира се, едно бързо търсене в Гугъл ми показа как сам да се справя с проблема без да опирам до асистенция от оператора ми, но други потребители може и да не са толкова оправни като мен.
4. Размера на телефона по вертикала, заедно с разположението на Power бутона са леко изнервящи. Наистина е необходимо усилие ако човек държи да борави с една ръка.
5. Може би е само мой проблем, но определено точно на 3-тия ден забравих кой от двата слота е за СИМ картата и кой за СД картата. Съответно когато трябваше за извадя СД картата за да покажа нещо на приятел, то сбърках и извадих СИМ картата.
Като се замисля не знам какво биха могли да направят от HTC за да предотвратят такива дертове, но все пак тук споделям личните си впечатления.
6. Ами да започнем с плюсовете освен...
БАТЕРИЯ!!!
Телефона издържа 2 дни с умерено ползване и цял ден със около 6ч Clash of Clans, постоянно ползване на email & FB clients.
7. Екрана е прекрасен, тъчскрийна отговаря светкавично.
8. Звукът е просто уникален за телефон, който не е специализиран в тази насока. Пускам серия на "The Arrow" и просто се наслаждавам на филма, просто няма място за сравнение.
За сведение, притежавам 5 различни лаптопа, като един от тях е MacBook, и от въпросните 5 компютъра един единствен може да доближи качеството на звука на този телефон и в случая говорим за най-високата геймърска серия на ASUS!
9. Някой спомена ли SD слот? На втория ден си купих 64ГБ карта и просто ЗАБРАВИХ за проблеми с пространството.
Бидейки маниак на тема качествена музика, в този телефон съм способен да изпраскам едно 30-40 висококачествени FLAC албума без никакви ядове (моля хората, които си мислят че FLAC албум не може да бъде над 1ГБ да си замълчат).
10. Цялостното усещане ползвайки този телефон, с алуминиевото тяло и изчистеният дизайн просто крещи "Високо качество!!!".
Well, my 2 cents here.
Поздрави.
Първо контекста: смених стария си One X, който ползвах с кеф в продължение на почти 3 години, защото ми беше омръзнал и защото батерията му вече беше започнала да става багажа.
1. Не ми харесва това, че One M8 е доста по-висок, не ми ляга перфектно в джоба така както го правеше One X.
2. Алуминиевият корпус изглежда перфектно, тогава когато не сте го пипали с дори леко запотени ръце. За човек като мен, който е перфекционист по отношение на това как изглеждат нещата, които ползва, това е проблем защото се усещам как не спирам да се опитвам да почистя всяка една прашинка, а прашинките са очевидни на тази иначе перфектна повърхност.
3. Ползването на нано-СИМ ме постави пред проблем първоначално, защото не бях предвидил смяната. Разбира се, едно бързо търсене в Гугъл ми показа как сам да се справя с проблема без да опирам до асистенция от оператора ми, но други потребители може и да не са толкова оправни като мен.
4. Размера на телефона по вертикала, заедно с разположението на Power бутона са леко изнервящи. Наистина е необходимо усилие ако човек държи да борави с една ръка.
5. Може би е само мой проблем, но определено точно на 3-тия ден забравих кой от двата слота е за СИМ картата и кой за СД картата. Съответно когато трябваше за извадя СД картата за да покажа нещо на приятел, то сбърках и извадих СИМ картата.
Като се замисля не знам какво биха могли да направят от HTC за да предотвратят такива дертове, но все пак тук споделям личните си впечатления.
6. Ами да започнем с плюсовете освен...
БАТЕРИЯ!!!
Телефона издържа 2 дни с умерено ползване и цял ден със около 6ч Clash of Clans, постоянно ползване на email & FB clients.
7. Екрана е прекрасен, тъчскрийна отговаря светкавично.
8. Звукът е просто уникален за телефон, който не е специализиран в тази насока. Пускам серия на "The Arrow" и просто се наслаждавам на филма, просто няма място за сравнение.
За сведение, притежавам 5 различни лаптопа, като един от тях е MacBook, и от въпросните 5 компютъра един единствен може да доближи качеството на звука на този телефон и в случая говорим за най-високата геймърска серия на ASUS!
9. Някой спомена ли SD слот? На втория ден си купих 64ГБ карта и просто ЗАБРАВИХ за проблеми с пространството.
Бидейки маниак на тема качествена музика, в този телефон съм способен да изпраскам едно 30-40 висококачествени FLAC албума без никакви ядове (моля хората, които си мислят че FLAC албум не може да бъде над 1ГБ да си замълчат).
10. Цялостното усещане ползвайки този телефон, с алуминиевото тяло и изчистеният дизайн просто крещи "Високо качество!!!".
Well, my 2 cents here.
Поздрави.
Здравейте.Не знам дали тук е мястото да питам.Много се колебая между one m8 и note 4.Като цяло повече ми харесва m8, но чета из интернет, че камерата не е много хубава, а на note 4 е по хубава.Надявам се да ми помогнете да реша кой от двата си заслужава повече.
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Re: Re: HTC One (M8)
По-добре изчакай малко, в началото на март ще има нови модели.