One S
Re: HTC One S
И със същите недостатъци - липса на SD, вградена батерия. А може и death grip да има с този алуминиев корпус.
-
- Регистриран: 02 юли 2011, 11:35
Аз не мисля че липсата на СД е недостатък....16гб от които поне 10-12 ще са за "STORAGE" си мисля че са напълно достатъчни.Това с вградената бетерия е малко кофти но мисля че ще се преживее.Телефончето изглежда много добре на дизайн и е с хубав процесор и доста добра камера(по-нова технология).Единствения проблем за сега е цената на която ще пристигне в БГ.
12 са си нищо, дори човек да не качва филми - на мен само за музиката няма да ми стигнат. Вярно, че има и хора, на които ще стигнат, но като цяло си е голям недостатък. А и от гледна точка на сигурността. Ако апаратът се повреди, в сервиза ще имат достъп до файловете ти, например. Друго си е всичко да си е на карта.
Спокойно всеки може да си инсталира един BOX с 50 ГБ, и да си решите проблема с мястото.Силно се съмнявам да ползвате едновременно всичките 10 ГБ.
Лично аз не виждам почти никакво сходство между локалния и клауд сторидж-а. Второто (При ползване от телефон, но и от PC не е никакъв заместител) си е за документи и други такива. КАк с тази скорост ще теглиш филм или папка с мп3-ки (Ако изобщо е възможно да се тегли на папки?)?
А и няма никаква основателна причина да липсва слот. Нито оскъпява устройството (Виж 12-те вградени - определено), нито нищо.
Наистина ви се чудя на ниските изисквания и готовността за компромиси. Не е като да струват 200-300 лв, че човек да си каже "голяма работа".:) Трябва да сме по-взискателни, иначе ще се появяват все повече ограничения и недоизпипани неща и просто глупави решения/политики. А това със слота си е именно въпрос на политика.
А и няма никаква основателна причина да липсва слот. Нито оскъпява устройството (Виж 12-те вградени - определено), нито нищо.
Наистина ви се чудя на ниските изисквания и готовността за компромиси. Не е като да струват 200-300 лв, че човек да си каже "голяма работа".:) Трябва да сме по-взискателни, иначе ще се появяват все повече ограничения и недоизпипани неща и просто глупави решения/политики. А това със слота си е именно въпрос на политика.
-
- Регистриран: 02 юли 2011, 11:35
Напълно съм съгласен с теб колега че трябва да сме наистина много взисквателни,защото ще платим доста за този модел :(:(:( и пак няма да сме на 100% процента доволни.Но също така се замисли че това си е чиста политика на производителя.....никога няма да има телефон на който всичко да му е ОК.Винаги ще има едно голямо "НО" както е и тук.
Xperia S не може да е конкурент на нищо. С хардуер от миналогодишния MWC, Snapdragon S3, светеща лампичка в корпуса за шарения, и незадоволитен дисплей с минимален ъгъл на виждане.
И какъв е проблема със батерията, не разбрах? Имам втора батерия - Анкер 1900 mah, и я ползвам нея в момента. Оргиналната стои за резерва. Потрябвала ми е 2 пъти за последните 4 месеца. Защото нямам зарядно в колата и в офиса я има кой да услужи, я няма...това е. Сегашните батерии нямат мемори ефект, издържат по 3 години. Предпочитам да имам несменяема батерия, но да е по-тънък и красив телефона...вече беше обяснено как се прави cold start (т.е. постига се ефекта на вадене на батерията при bootloader loop чрез комбинация от бутоните).
СД картите умират при Андроид, Гугъл ги убива. Такива са им изискванията, свиквайте!
И какъв е проблема със батерията, не разбрах? Имам втора батерия - Анкер 1900 mah, и я ползвам нея в момента. Оргиналната стои за резерва. Потрябвала ми е 2 пъти за последните 4 месеца. Защото нямам зарядно в колата и в офиса я има кой да услужи, я няма...това е. Сегашните батерии нямат мемори ефект, издържат по 3 години. Предпочитам да имам несменяема батерия, но да е по-тънък и красив телефона...вече беше обяснено как се прави cold start (т.е. постига се ефекта на вадене на батерията при bootloader loop чрез комбинация от бутоните).
СД картите умират при Андроид, Гугъл ги убива. Такива са им изискванията, свиквайте!
Такава немощна батерия не виждам как ще ти изкара 3 години (Дори само при 1 зареждане на ден за 3 години пак ще си направил поне 700-800 цикли), ако си ползваш смартфона пълноценно. Тоест тя може да" изкара", но след толкова години ще държи толкова малко, че постоянно трябва на зарядно да си седиш.
Плюс това автоматично ти се отрязва възможността да си сложиш Анкер или някоя по-дебела; а това е и най-важното - все още няма смартфон с достатъчно прилична фабрична батерия.
Въобще, все повече орязват възможностите пред потребителя и целта за тотален контрол става все по-очевадна.
Плюс това автоматично ти се отрязва възможността да си сложиш Анкер или някоя по-дебела; а това е и най-важното - все още няма смартфон с достатъчно прилична фабрична батерия.
Въобще, все повече орязват възможностите пред потребителя и целта за тотален контрол става все по-очевадна.
Не подценявай японеца. Голяма е нинджа. И двата модела са един и същ клас. От Сони са свършили превъзходна работа, въпреки, че не е от най-напомпаните животни на пазара: общо взето е един от най-производителните телефони в момента, в Топ 3 наред с Galaxy Nexus и Galaxy S2 (и се представя доста по добре от Сензацията или нейния XE вариант). А и дисплеите на Сони са буквално зрелищни. ..Ще видим какво ще покаже One S. Като гледам има по-добър ускорител, чипсета обаче е еднакъв (дракончето е MSM8260A).