Оригинални батерии, ама друг път.
Оригинални батерии, ама друг път.
Купих за колежка за Alcatel първата батерия, която в българските магазини пише, че е налична. 32 лв с доставката. Но е по-лека от нейната, клемите са малко по-тесни, надписът е по-дебел и груб. Не е оригинална, въпреки, че при поръчката пише оригинална.
От Китай има две марки с що годе добра репутация Nohon и Losoncoer. Но доставката е мъка, чака се дълго през естонски, казакстански пощи и често не идва. Тъй че батерии само в официалния сервиз и това е. Положението на свободния пазар е кошмар.
От Китай има две марки с що годе добра репутация Nohon и Losoncoer. Но доставката е мъка, чака се дълго през естонски, казакстански пощи и често не идва. Тъй че батерии само в официалния сервиз и това е. Положението на свободния пазар е кошмар.
Re: Оригинални батерии, ама друг път.
И защо се учудваш ?
И аз постоянно се паря с тези батерии.
От време на време ремонтирам телефони на приятели и колеги и никога досега не съм получавал батерия, която поне да изглежда като оригиналната въпреки, че за всяка поръчана пишеше оригинална.
Пробвал съм почти всички търговци в OLX, както и големите вериги като dice и citytel.
Защо се учудваме? Защото не е ок да пишеш невярна информация за стоката, която продаваш - не е лоялно, нито морално.
Нямам против да ползвам неоригинална батерия за ремонт, който извършвам, но не някой да ми търти, че слагам оригинална, при положение, че е видимо, че не е..
От време на време ремонтирам телефони на приятели и колеги и никога досега не съм получавал батерия, която поне да изглежда като оригиналната въпреки, че за всяка поръчана пишеше оригинална.
Пробвал съм почти всички търговци в OLX, както и големите вериги като dice и citytel.
Защо се учудваме? Защото не е ок да пишеш невярна информация за стоката, която продаваш - не е лоялно, нито морално.
Нямам против да ползвам неоригинална батерия за ремонт, който извършвам, но не някой да ми търти, че слагам оригинална, при положение, че е видимо, че не е..
Естествено, че не е нормално това, но не бива да се учудвате ! Мила родна картинка !
Добре де, поръчваш батерия от неофициален сервиз, поемайки рисковете за това и след това се оплакваш от полученото.tzincbg написа: ↑11 дек 2019, 17:55Купих за колежка за Alcatel първата батерия, която в българските магазини пише, че е налична. 32 лв с доставката. Но е по-лека от нейната, клемите са малко по-тесни, надписът е по-дебел и груб. Не е оригинална, въпреки, че при поръчката пише оригинална.
То не че и от официален серивз имаш 100% гаранция, че няма да те метнат, но все пак е по-сигурно.
L star на Илиянци и из магазините "по лев" имат хубави неоригинални батерии, но нямат почти нищо за нови модели от последните няколко години.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Преди няколко месеца взех от citytel батерия за SG J5 2016 (oригинална). И на външен вид, и по издържливост не се отличаваше от тази, която беше в телефона.
Сигурно поръчват и оригинални, че иначе самите производители ще ги погнат "Как така имате на сайта оригинални, а не сте поръчали?"Luke_Netwalker написа: ↑12 дек 2019, 19:53Преди няколко месеца взех от citytel батерия за SG J5 2016 (oригинална). И на външен вид, и по издържливост не се отличаваше от тази, която беше в телефона.
Също като чета мненията в aliexpress под "оригиналните", някои се отличават на външен вид, други не, някои са по-леки, други не, някои изглеждат супер, стикерите и кодовете минават проверка, но капацитет лош, други изглеждат различно пък държат екстра. Явно е на късмет.
-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 15:53, променено общо 1 път.
-