Откъде?
Re: Откъде?
Винаги има подозрения,който отпадат или се потвърждават след като се погледне под батерията на всеки телефон.Там си пише къде е пройзведен,но пак си остава чувството за някой гараж:).Интересното е,че напоследък някой скъпи модели направени в страни от третия свят,по цени са идентични с оригиналните продукти,но качеството не е на същото ниво.А иначе да ти кажа,че по добре да е от Азия,отколкото от някоя непозната местност на картата,която едва се вижда след щателен преглед с микроскоп с по голямо увеличение:)).
:))) Интересен отговор особедно с това за лупата
на мен почва да ми се иска техниката да си се прави в Европа а не Азия
По съм склонен да вярвам на европейците
на мен почва да ми се иска техниката да си се прави в Европа а не Азия
По съм склонен да вярвам на европейците
-
- Регистриран: 29 дек 2005, 15:14
Ако завода е във Франция или Англия например работната ръка отново предимно ще е съставена от африканци, индиици и т.н. С тази разлика, че ще трябва да им се плаща повече.
Samsung и LG - в Корея, Nokia, SE, Motorola-в Китай, останалите в Тайван, Малайзия, Сингапур.
Откъдто и да идват
Откъдто и да идват моделите до 400 лв са пълни боклуци
Между другото Алекс,много компаний са преместили много от заводите именно в Азия,тъй като там мобилните комуникаций се развиват с най-бързи темпове и нещо много важно-точно там се вижда бъдещето на мобилната индустрия.Иначе..Made in Финландия,Япония,Тайван,Франция-звучи добре.Но никога няма пълна гаранция.Дори докато се кефиш на оригинална Нокия,СЕ или друга реномирана марка може да получиш разтройство от някой бъг:).Не че рекламирам тоалетна хартия,но късмета съпътства всички потребители на мобилни устройства:)
Разликата в качеството иде от факта,че оригиналните продукти минават през редица тестове направени от даден производител.
А напоследък се появиха пиратски копия на апарати направени в Китай на ниски цени,но
и със същото качество.
А напоследък се появиха пиратски копия на апарати направени в Китай на ниски цени,но
и със същото качество.
Един колега се опитваше да качи БГ на една нокия-производство от Финландия, но се оказа, че само надписа е такъв(оказа се Китайски).
А да си чувал вица,че почти всичко което придобие българско мену бъгясва:).А как е разбрал,че е Китайски,явно измамата е станала тук.