Откраднат телефон
Re: Откраднат телефон
Гадна случка,опитай да го откриеш сам, всмисъл провери в olx, bazar и т. подобни сайтове през които се пласират доста крадени вещи. Ако попаднеш случайно на него и имаш документи за тела предполагам, че не биха ти отказали помощ от полицията.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Откраднат телефон
Аз процедурата я знам и ми е ясно че на дали ще го намерим, ама просто ми стана интересно дали наистина има таква поправка в закони или разпоредби? Ако някой е запознат с подобни практики от други държави, моля да ги сподели, може да излезне някоя добра идея и да я подпишем от името на всички потребители на сайта (който иска да я подпише, естествено) и да я изпратим някъде... Интересно ми е да го проуча този въпрос..
Re: Откраднат телефон
Заключвайте си телефоните! Smart Lock е добра функция!
Re: Re: Откраднат телефон
Също така криптирам паметта на телефона и картата.
Re: Re: Re: Откраднат телефон
Не се търси телефона по локация, защото е безмислено. Търси се по IMEI.
И има доста намерени телефони. По принцип за различните престъпления има различна давност.
Аз ви съветвам да се изчака малко след като го откраднат, после да се отиде и да се пусне писмена жалба като си вземете входящия номер.
От полицията ще пуснат запитване към операторите този телефон има ли нова сим карта. Примерно телефона от заложна къща е купен от някой и той си слага сим картата - която сочи към опр абонат. Взимат данноите на абоната викат го в полицията и той връща телефона. Има много такива случаи предимно с айфони.
Ако телефона се продаде извън бг или не се включва с друга карта а просто стои някъде няма как да се открие
И има доста намерени телефони. По принцип за различните престъпления има различна давност.
Аз ви съветвам да се изчака малко след като го откраднат, после да се отиде и да се пусне писмена жалба като си вземете входящия номер.
От полицията ще пуснат запитване към операторите този телефон има ли нова сим карта. Примерно телефона от заложна къща е купен от някой и той си слага сим картата - която сочи към опр абонат. Взимат данноите на абоната викат го в полицията и той връща телефона. Има много такива случаи предимно с айфони.
Ако телефона се продаде извън бг или не се включва с друга карта а просто стои някъде няма как да се открие
Търсих инфо за нещо друго - застраховка на телефон - и попаднах на тази тема, и ми стана интересно.
Какво е станало с твоя случай? Подал ли си изобщо сигнал в Полицията за кражбата? Някакъв резултат различен от нежелание да ти помогнат нито те, нито Прокуратурата?
А някакво развитие по идеята за групова инициатива за промяна на сегашното положение?
Как, за Бога, е възможно да се промени законът към ПО-ЛОШО? Ясно как, но преди въпросната промяна помагало ли се е на жертвите на кражба на мобилен телефон?
В Англия например операторите блокират телефона по IMEI. Полицията най-малкото прави доклад за случилото се, с който съответно после се търси обезщетение от застрахователя. Не знам (и не ми се проверява сега) как се процедира след това. Вежнъж само съм се занимавал с това там - на приятелка ѝ "откраднаха" телефона преди може би 5 години(iPhone някакъв - 2 или 3 най-много да е бил), съответно се обадихме до оператора да съобщим, както и отидохме до Полицията да подадем сигнал. След това пратихме искането за обезщетение - примерно 500 лири, като 50-100 се поемат от потребителя като лична отговорност в зависимост от размера на месечната застрахователна премия.
@rusanovhr, ако прочетеш това
Но какво основание са прекратили разследването? Ти реално някакво съдействие получил ли си? За мен това е измиване на ръце или прах в очите. Оплакал ли си се към по-горна инстанция?
Какво е станало с твоя случай? Подал ли си изобщо сигнал в Полицията за кражбата? Някакъв резултат различен от нежелание да ти помогнат нито те, нито Прокуратурата?
А някакво развитие по идеята за групова инициатива за промяна на сегашното положение?
Как, за Бога, е възможно да се промени законът към ПО-ЛОШО? Ясно как, но преди въпросната промяна помагало ли се е на жертвите на кражба на мобилен телефон?
В Англия например операторите блокират телефона по IMEI. Полицията най-малкото прави доклад за случилото се, с който съответно после се търси обезщетение от застрахователя. Не знам (и не ми се проверява сега) как се процедира след това. Вежнъж само съм се занимавал с това там - на приятелка ѝ "откраднаха" телефона преди може би 5 години(iPhone някакъв - 2 или 3 най-много да е бил), съответно се обадихме до оператора да съобщим, както и отидохме до Полицията да подадем сигнал. След това пратихме искането за обезщетение - примерно 500 лири, като 50-100 се поемат от потребителя като лична отговорност в зависимост от размера на месечната застрахователна премия.
@rusanovhr, ако прочетеш това
Но какво основание са прекратили разследването? Ти реално някакво съдействие получил ли си? За мен това е измиване на ръце или прах в очите. Оплакал ли си се към по-горна инстанция?
Изчакайте известно време/ 2-3 месеца/ и подайте жалба за кражбата в някое РУ на МВР. След това ако им се работи ще поискат прокуратурата да разреши проследяване. Ако разрешат от прокуратурата и отново им се работи ще го намерят. Важното е да минат няколко месеца, защото крадеца или куповача след него ще изчакат да мине време преди да активират телефона. Всичко това ти го разказвам, като потърпевш. Откраднаха го във Варна. Пуснах жалбата по местоживеене Бургас, чрез познат бивш полицай, който ме посъветва да го направя при еди си кой разследващ полицай, защото той наистина работел и няма да прекрати случая като" неизвестен извършител". След около два месеца получих писмо, че прокуратурата във Варна е разрешила проследяването. И след още 2-3 м. ми върнаха телефона. Беше в някакво село до Варна. Пратиха ми писмо, че са глобили човека, в който е намерен телефона, защото той казал, че го е намерил и му е за първи път. След време разказах случая на друг познат униформен и той се изцепи: Еее...на колегите във Варна много им се е работило.(yes)
-
- Регистриран: 28 дек 2011, 15:32
Re: Re: Re: Re: Откраднат телефон
Незнам изменяли ли са закона, но определено никой няма да съветвам да изчаква след кражба. По пътя на логиката след година се появява в заложна къща и подаваме жалба... След това полицаят в РПУ еди къде си ще ни обеснява това и онова за, което народа му плаща заплата за да извършва дадена работа.
На мен са ми крали телефони не веднъж в последния ми случай от 2011 познавах човека и пред този факт телефона ми се върна и се образува дело.
П.П.
Моля неподвеждайте хората още повече ако сте бивши или настоящи полицаи народа за да не си търси правата!
На мен са ми крали телефони не веднъж в последния ми случай от 2011 познавах човека и пред този факт телефона ми се върна и се образува дело.
П.П.
Моля неподвеждайте хората още повече ако сте бивши или настоящи полицаи народа за да не си търси правата!
Re: Re: Re: Re: Re: Откраднат телефон
Не подвеждам никой, просто разказах моя случай. Телефона изчезна м.декамври 2016г....../ и сега като се замисля жалбата е подадох не след 2-3месеца а след един месец/.Върнаха ми го началото на лятото. И най-важното, което казвам, е че на някои органи трябва да им се работи, за да свършат работата,за която получават пари.
как се прави