Откраднат телефон
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Откраднат телефон
Здравейте!
На майка ми й откраднаха телефона и се обадих в полицията преди малко, но от там ми обясниха че вече бил променен закона и вече [B]нямали[/B] законово право да изискват от оператора местоположението на телефона. Дали някой е компетентен по този въпрос? На мен ми е ясно това че на дали ще го намеря, ама това ме учуди че "бил" променен закона... На мен лично това ми звучи абсурдно
На майка ми й откраднаха телефона и се обадих в полицията преди малко, но от там ми обясниха че вече бил променен закона и вече [B]нямали[/B] законово право да изискват от оператора местоположението на телефона. Дали някой е компетентен по този въпрос? На мен ми е ясно това че на дали ще го намеря, ама това ме учуди че "бил" променен закона... На мен лично това ми звучи абсурдно
Re: Откраднат телефон
Звучи ми като "не ни занимавай с глупости"...
Да, това е нормално вече за нашата държава и според вътрешния министър г-жа Бъчварова! Според нея хората са си виновни, че ги ограбват, пребиват и т.н.т. Пак според нея, българина трябва да се научи да се застрахова срещу повечето престъпления и дори убийство, защото това не е работа за полицията. Ето ви малко четиво (извинявам се, че е извън темата за откраднатия телефон, но това до голяма степен има връзка и с действията на полицията) http://glasove.com/categories/skandalyt/news/bychvarova-nyama-kak-da-zashtitim-vseki-edin-ot-grazhdanite-nejova-ministyrkata-ili-e-nekompetentna-ili-lyzhe ... И такива работи се случват в нашата страна, от нашите политици, пък после нека се чудим, защо по телефона полицията отказва да се заеме и да намери откраднатото!!!
Съвета ми е, винаги когато си купувате нещо му правете и застраховка срещу кражба и други, защото на държавата и е през оная работа за гражданите и!
Съвета ми е, винаги когато си купувате нещо му правете и застраховка срещу кражба и други, защото на държавата и е през оная работа за гражданите и!
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Възможно е дори и местоположението вече да се изисква за определени тежки престъпления след решение на прокурор или съдия но не съм сигурен. Нека някой по запознат с материята да Ви отговори .
С обаждане по телефона не става. Трябва да се отиде на място в полицията и да се съобщи за кражба, като се дават данните на телефона. Дали ще го намерят или търсят е друг въпрос.
Няма, как обаче да ти откажат, особено, ако, пък е по-скъп телефона ...
Няма, как обаче да ти откажат, особено, ако, пък е по-скъп телефона ...
Re: Re: Откраднат телефон
Има ли начин в прокуратурата с някакъв входящ номер. На прокурор не могат да откажат.
На мен миналата година ми откраднаха Лумиа 930. Отидох в полицията, в началото не искаха да се занимават. После ме питаха колко струва телефона и тогава като видяха, че е по-скъп ми взеха показания. Един месец след това получих писмо от прокуратурата, че е започнало разследване. Валидността му е три месеца. Както се досещате нищо не се получи, освен след тези три месеца ново писмо, че се спира разследването.
[Quote] вече бил променен закона и вече нямали законово право да изискват от оператора местоположението на телефона[/Quote]
Действително е променен закона. Това важи и за разпечатките, по-принцип се искат за тежки престъпления. Има доста хора, изчезнали, за които се изисква съдебно разпореждане за трафични данни и това не става бързо. Говоря на база, че има доста случаи в медиите, при които полицията за бави поради новите изисквания. Иначе, по случая с откраднатия телефон, действително трябва да отиде в в районното на крака.
Офф:. Това не означава, че незаконната търговия с тафични данни е спряла. Просто малко "порязаха" полицаите. :)
Действително е променен закона. Това важи и за разпечатките, по-принцип се искат за тежки престъпления. Има доста хора, изчезнали, за които се изисква съдебно разпореждане за трафични данни и това не става бързо. Говоря на база, че има доста случаи в медиите, при които полицията за бави поради новите изисквания. Иначе, по случая с откраднатия телефон, действително трябва да отиде в в районното на крака.
Офф:. Това не означава, че незаконната търговия с тафични данни е спряла. Просто малко "порязаха" полицаите. :)
Процедурата е с документите на апарата в най-близкото управление на мвр за писмена жалба ,за да се следи телефона трябва да има основание възоснова на ,което съдия от районен съд да издаде разрешение за следене -подслушване и тн.
не може без основание да се следи или записва нещо
не може без основание да се следи или записва нещо
На мен миналата година юли месец ми отгаднаха глакси s6 от едно заведение, ако не ти е скъп телефона те съветвам да не се занимаваш с полицията. Когато отидох точно това ми казаха, че е променен закона и нищо не могат да направят. Писах жалба, после ме викаха след 2-3 седмици още веднъщ за сведения. Единсвеното, което са направили е, че са ходили до заведенито и са зели показания от перонала. След 4 месеца ми се обадиха, че са задвижили нещата (там прокурори и т.н техни си административни тъпни) и трябва отново да дам показания и ми казаха да чакам евентуално още 3-4 месеца докато се обработи,разгледа, реши и евентуално можело еди кво си - бла бла бла. Така, че освен да ти губят времето нищо не могат да направят (даже полицаите ми казаха да не се надявам и че в България потърпевшите били с най-малко права и преебани).