Palm Pre

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Palm Pre

Мнение от asenna5 » 09 яну 2009, 12:10

Мултитъч..СУПЕР!!! :))

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Palm Pre

Мнение от chilko » 09 яну 2009, 12:25

видео с интерфейса - http://mobilitytoday.com/news/009207/palm_pr_video

и един цитат за интерфейса
"The UI outclasses most of its competition on a number of levels, and actually may be quite a bit more revolutionary than the iPhone."

http://www.engadget.com/2009/01/08/palm-pre-in-depth-impressions-video-and-huge-hands-on-gallery/

mi7ko7
Регистриран: 01 сеп 2005, 14:33

Мнение от mi7ko7 » 09 яну 2009, 17:54

Това вече е телефона достоен за съперник на Apple Iphone.В хардуерно отношение го превъзхожда освен по-малкия дисплей, в софтуерно новата ос webOS като гледам от различни видео клипчета е бърза и изпипана визуално, но истинската си сила оста би трябвало да покаже като вземе да се разработва софтуер за нея.(Както например Iphone като излезна Iphone 3G основното нещо, което се концентрираха от Apple беше възможността да се разработва софтуер за телефона, което го направи още по популярен,докато в първата версия на Apple Iphone бяха се концентрирали върху хардуерното ниво на телефона.Тази година според мен третата версия на телефона ще е свързана основно с хардуера и може би малко със софтуера).
Вярно е, че Apple разгърнаха и направиха популярен бизнеса със сензорни дисплеи управлявани изцяло с пръсти.
А това дали новата ос webOS е копирала Мас Ос Х е неправилно да се твърди, защото външния й вид е доста различен, плюс това ние сравняваме по това дали лесно се борави с пръсти и дали визуално е добре изглеждащ.
Потребители на телефони в този вид сегмент не харесаха, като чели Nokia с тяхната сензорна версия на Symbian, защото за момента не предлага толкова лесно да се борави с пръсти и малко е скована визуално (надявам се за в бъдеще да я развият толкова добре както тези две операционни системи).
Windows Mobile оста и тя за момента не предлага изцяло да се борави с пръсти плюс това интерфейса й за сега е "дървен"(някой производители като HTC например разработват нещо като "теми" ли не знам как се казват и какво е точно това, но изглежда оста много по-добре и по-лесно за боравене с пръсти)
Samsung и LG имат хубави телефони, които не са с операционна система със сензорни дисплеи пригодени за боравене с пръсти, но поради липсата на ос или на софтуер не са чак толкова популярни(за което мисля,че тези телефони, които ги разработват без операционна система са за хора, които просто искат телефон със сензорен дисплей за боравене с пръсти,но без да да им е нужно да инсталират софтуер).
BlackBerry оста и тя е пригодена за боравене с пръсти,но пак заради липсата на приложения и тя не е кой знае колко предпочитана{кoмпанията от скоро произвежда телефон със сензорен дисплей и отскоро пригоди собствената си ос за боравене със сензорни дисплеи, така че се надявам след време и тя да се усъвършенства и да я направи по отворена,но мисля ,че това няма да го стори, защото тя се стреми към друг вид потребители}.

rxtc
Регистриран: 27 дек 2008, 12:41

Мнение от rxtc » 09 яну 2009, 18:20

Незнам дали е " убиецът на IPHONE", но на пъв поглед изглежда прилично, дано да дойде скоро и по нашите пазари за да го видим какво е всъщност.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 09 яну 2009, 20:18

Наистина изглежда много обещаващо за разлика от жалкия опит на Нокия да направят телефон със сенситивен екран.Процесора,който се ползва е честота изменяща се от 600Мхц до 1Гхц !!

Менюто и управлението изглежда иновативно и приветливо - все едно е ябълка ;)

Всичко хубаво само защо трябваше да се показва отдолу това грозно нещо .. дано пуснат и версия без него.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 10 яну 2009, 10:26

по-добро от iphone, по-добро
:)

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 10 яну 2009, 12:25

Има потенциал да стане толкова добър,колкото сегашния Айфон.Времето ще покаже дали ще успее .. аз лично им стискам палци ..

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 10 яну 2009, 14:35

Страхотен е апарата. С нетърпение очаквам появяването му и цената. Не съм фен на "тъчовете" и това е добра опция м/у хардуерна и софт. клавиатура. По-лесно ще свикна с него.
Има много приятен интерфейс, дано позволява customisation според индивидуалните предпочитания на шефа си:)

mi7ko7
Регистриран: 01 сеп 2005, 14:33

Мнение от mi7ko7 » 10 яну 2009, 14:40

Според мен това е много по изгодно от колкото Айфон...по-добра камера,син зъб който действа,и сензорна и физическа клавиатура и т.н
И аз им пожелавам да я развият новата ос и направят телефоните с тази ос по популярни от колкото Айфон, все пак на Палм политиката не е като на Ябълката всичко да е под техен контрол..Не вярвам Палм да го ограничат така както Ябълката техния телефон.

Дълго чакахме и то заслужено...Само успехи на Палм оттук нататък.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 10 яну 2009, 15:55

А само като се замисля, че няма да е като айФоун и Палм ще изкарат още модели с тази ОС- с клавиатура, без нея... Наистина може да очакваме оше по-голяма битка за титлата "КРАЛ НА СЕНЗОРНИЯТ ДИСПЛЕЙ" тази година и изненадващо, Палм изведнъж изкочиха напред в класацията. :)

Отговори