Памет: необходими ли са 8/16GB за мобилен телефон и колко използвате:?
Re: Памет: необходими ли са 8/16GB за мобилен телефон и колко използва
За Symbian има даунлоуд мениджъри и торент клиенти.
за телефон напълно достатъчно е 8 GB, аз в момента имам 2 GB, но пак не виждам нужда от повече, защото не разполагам с толко свободно време, че да успея да използвам каченото на картата от мен... то колкото повече, по добре, но не виждам никакъв смисъл от това
Ако направят точно flashget и bitcomet, то тогава ще остане недостъпно, поради "високото" качество на точно тези програми.
Мисля си, че 16gb са малко, при положение, че телефона ти може да възпроизвежда *.ape/flac, както и ако си сложиш няколко клипчета/филмчета и не на последно място карти за gps-a - паметта няма да е достатъчна, всичко до 30-40 gb би трябвало да се събере, толкова мисля, че е нормално да има.
Мисля си, че 16gb са малко, при положение, че телефона ти може да възпроизвежда *.ape/flac, както и ако си сложиш няколко клипчета/филмчета и не на последно място карти за gps-a - паметта няма да е достатъчна, всичко до 30-40 gb би трябвало да се събере, толкова мисля, че е нормално да има.
Впечатлението ми е, че с повече памет работи по-добре.За сега имам свободни около 3гб. от 8
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Много зависи на кой за какво му трябват. Аз съм с 512МБ и ме оправят за сега, тъй като основно ги ползвам за съхраняване и пренос на информация от рода на doc и снимки. Музиката ми е малко и винаи мога да я подменя, а основното място ми заема някой филм ако кача. За програмите ми е пределно достатъчна и флаш паметта на телефона (80МБ).
Мен ако ме питате , няма го понятието необходимо пространство , човек се вмества или запълва толкова колкото има.
Фактора е цената на паметта . Когато преди няколко години 512MB катра струраше 100лв.+ стигаха на всички , а сега като 8GB от най-разпространената в новите устройства (micro SD) се намира по 70-80лв. , доста хора успешно я запълват ,че даже не им стига.
Това дали ще имаш 20 или 2000 песни , 1 или 10 филма ... зависи от наличната ти памет . И разбира се ,когато голямото количество памет е достъпно, си казваш "защо да не си нося всичката музика с мен" или ...
Като се сетя , едно време компютъра ми беше с 20МB харддиск и ми стигаха , в момента безпроблемо запълвам 500GB , след време и 100ТB ще запълвам ,като станат достъпни , че може и да не ми стигат :)
Не се изразих много точно , дано разбрахте какво искам да кажа :)
Фактора е цената на паметта . Когато преди няколко години 512MB катра струраше 100лв.+ стигаха на всички , а сега като 8GB от най-разпространената в новите устройства (micro SD) се намира по 70-80лв. , доста хора успешно я запълват ,че даже не им стига.
Това дали ще имаш 20 или 2000 песни , 1 или 10 филма ... зависи от наличната ти памет . И разбира се ,когато голямото количество памет е достъпно, си казваш "защо да не си нося всичката музика с мен" или ...
Като се сетя , едно време компютъра ми беше с 20МB харддиск и ми стигаха , в момента безпроблемо запълвам 500GB , след време и 100ТB ще запълвам ,като станат достъпни , че може и да не ми стигат :)
Не се изразих много точно , дано разбрахте какво искам да кажа :)
Всеки според потгребностите - преди на мен не ми стигаше 1 GB, а сега с 4 GB даже имам доста свободно място.
Според мен на телефон са достатъчни и 4GB, а останалото 8/16 GB - и да имаш с какво да ги запълниш никога няма да ти стигне нито времето да ги прослушаш, нито батерията ще издържи толкова.
Дори си я ползвам и за флашка с M2 USB адаптера и пак ми стига мястото и за филми, песни и т.н.
8GB - дори и да се "напълнят" пак няма да стигне батерията за да възпроизведе толкова много музика/клипове/филми на телефона.
Отделно, че и няма да имаш толкова много свободно време да ги прослушаш/гледаш всичките.
Не казвам, че е излишно да имаш повече памет, но в някои случаи и 2 GB са достатъчни за телефон.
Според мен най-добре е да се продават отделно картите с памет - така може да се ползва с кардрийдър за много по-бързо прехвърляне, а не всеки път да се носи USB кабел.
А дали предпочитам повече вградена или карта с памет - бих предпочел картата.
Според мен на телефон са достатъчни и 4GB, а останалото 8/16 GB - и да имаш с какво да ги запълниш никога няма да ти стигне нито времето да ги прослушаш, нито батерията ще издържи толкова.
Дори си я ползвам и за флашка с M2 USB адаптера и пак ми стига мястото и за филми, песни и т.н.
8GB - дори и да се "напълнят" пак няма да стигне батерията за да възпроизведе толкова много музика/клипове/филми на телефона.
Отделно, че и няма да имаш толкова много свободно време да ги прослушаш/гледаш всичките.
Не казвам, че е излишно да имаш повече памет, но в някои случаи и 2 GB са достатъчни за телефон.
Според мен най-добре е да се продават отделно картите с памет - така може да се ползва с кардрийдър за много по-бързо прехвърляне, а не всеки път да се носи USB кабел.
А дали предпочитам повече вградена или карта с памет - бих предпочел картата.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
az izpolzvam max 1 gb. vs drugo e izli6no inenujno no kato go ima v pove4e potrebitelite si kupuvat isi mislqt 4e sa napraili sdelkata na jivota si a kato poizpolzvat malko aparata i im stava qsno 4e ne im trqbvat izob6to isa si dali aprite navqtyra za 7 gb v pove4e..
"...няма го понятието необходимо пространство , човек се вмества или запълва толкова колкото има. "
Кучето скача според тоягата, а човек се простира според чергата. Паметта е винаги недостатъчна ;).
Кучето скача според тоягата, а човек се простира според чергата. Паметта е винаги недостатъчна ;).
Добре казано! Ако искам да кача и половината си iTunes музикална библиотека, 16GB няма да ми стигнат. Какво остава за снимки, филми и софтуер. Всичката музика на компютъра ми е точно 34.1GB. Затова бих си взел 160GB iPod.
Обичам да се чувствам свободен. А свободен ме кара да се чувствам голямото количество памет и отличните системни ресурси на устройствата ми. Това е философията на hi-end продуктите, затова има смисъл да си купиш телефон за четирицифрена сума и компютър за над 3000лв.
Не всеки го разбира, не всеки може да си го позволи. Затова hi-end културата не е за всички. Но желанието е най-важно, пари винаги могат да се намерят.
Обичам да се чувствам свободен. А свободен ме кара да се чувствам голямото количество памет и отличните системни ресурси на устройствата ми. Това е философията на hi-end продуктите, затова има смисъл да си купиш телефон за четирицифрена сума и компютър за над 3000лв.
Не всеки го разбира, не всеки може да си го позволи. Затова hi-end културата не е за всички. Но желанието е най-важно, пари винаги могат да се намерят.