Plesio.bg
-
- Регистриран: 21 окт 2007, 15:37
Re: Plesio.bg
Добре зареден магазин, чудесен онлайн такъв, прекрасна комуникация по телефона със служителите на компанията. Мили, любезни и отзивчиви.....Уви всичко свършва до тук. Докато ти продадат стоката. А после....??? После се оправяй както можеш. Ужасна да не кажа отвратителна обратна връзка. Закупих DSLR фотоапарат NIkon D5600 на лизинг от онлайн магазина им. Всичко беше чудесно докато на 4-тия ден затвора на фотоапарата се прецака и се отваряше и затваряше, когато на него му е кеф. След 3 дни надежди и мъки, че ще се оправи, в законово установения срок върнах фотоапарата в сервиза в магазина им в София лично. Нищо че съм на 100км от тях ( да разходите по връщането са за моя сметка съдба) Първоначално господин управителя се опита да ме баламосва, че ще го изпратят на официялния сервиз на Никон за становище и дали фотоапарата наистина има проблем и чак след това ще ми съобщят дали ще ми го ремонтират, заменят с нов или ще ми върнат парите и ме предупредиха най-любезно , че по закон срока бил един месец, ама понеже било Никон ( скъпа техника) можело да се наложи да изчакам и 2-3 месеца докато получа отговор :) Хахаха представяте ли си ? Кой нормален човек би чакал толкова време и през това време да си плаща вноските по лизинга за нещо, което не е негово и не употребява. Разбира се веднага отказах предложението на "милия" управител и в правото си поисках да ми се замени фотоапарата с нов и не желая, нямам време и нерви, да чакам някакво си становище на някакъв си сервиз, който и те дорите не знаеха къде се намира. В България ли, в Камбоджа ли, в Шри Ланка ли. Управителя се съгласи на замяна, звънна един телефон да провери дали го имат в наличност( някъде си неясно къде, не в магазина) и след разговор с него се разбрахме, че на следващия ден ще го поръчат и най-късно до седмица е при тях и ще ме уведомят по телефона, кога ще пристигне апарата при мен. Върнаха ми пари по клиенски номер( не в банковата ми сметка) с идеята, като пристигне апарата парите от сметката на клиентския ми номер при тях пак да си отидат при тях вече за новия фотоапарат. Получих си приемо предавателния протокол и си тръгнах доволен и щастлив от магазина, дори благодарих за любезността и отзивчивото поведение на служителите. Да ама не. Всичко си е било голямо театро достойно за сцената на народния театър. След 8 дневно чакане реших да звънна в магазина и да проверя как вървят нещата. Доставен ли е фотоапарата и т.н. Комуникирах с поредния любезен и отзивчив служител от магазина, който по телефона неколкократно се опитваше да ме убеди как върнатият от мен апарат си работил без никакви проблеми и нямал посочения дефект от мен, и съм го върнал без основания и всякакви глупости от подобен род. След като му обясних,че аз този апарат съм го върнал и вече не ме интересува и очаквам новия, го попитах какво се случва всъщност с него. След няколкосекундно сепване и мълчание, служителя ми избълва поредната глупост. Цитирам " Да, запознах се с вашия случай, търсим ви бройка, мислехме, че имаме налична но се оказа, че нямаме, но търсим да ви поръчаме и в най-скоро време ще си получите новия фотоапарат, просто трудно се намира, но ще го поръчаме и ще пристигне най-рано след седмица." Този път реших да изчакам още 10 дни, все пак съм разбран човек и влизам в положение! Вчера 28.03.2018 17 дни след като съм върнал фотоапарата за замяна с нов същата марка и модел, писнало ми вече от чакане на така и неслучващо се телефонно обаждане, реших да се направя на нов клиент и да се позаинтересувам от фотоапарата. След разговор с поредния любезен и отзивчив служител на магазина разбрах, че фотоапарата го няма в наличност при тях но го имат на склад и ако съм заинтересован след поръчка, до два дни най-много ще бъде при тях и ще ми го изпратят до желания от мен адрес :) Ха сега де и какво се получава сега??? Когато си нов клиент гледат по възможно най-бързия начин да ти вземат парите и да си получиш желаната стока, за 2 дни, подчертавам 2 дни което си е нищо, а когато вече си клиент и желаеш замяна за което си в абсолютното си право, и което ти е обещано, 17 дни в цяла България, Гърция и не знам още къде не могат да открият фотоапарат. Днес 29,03 вече не издържах и звънах пак на сервиза в магазина им. Този път получих 3ти различен отговор. " Господине, чакаме становище от официялния сервиз на Никон да вземат решение дали да ви заменим фотоапарата. Хахахаха цирк неземен. Пожелах да разговарям, не със сервизния техник, защото към него нямам претенции, а с управителя на магазина или с някой с правомощия, който да ме осведоми ще имам ли аз фотоапарат и кога или няма да имам. Така и не ми дадоха да разговарям с такъв човек, а получих поредното обещание от техника, че лично той ще се обърне към хората от които зависи това и поема ангажимент на другия ден да ми звънне и да ме информира по телефона, как ще продължат взаимоотношенията ни с магазина. В същото време аз отказвам да плащам вноските си по лизинга защото все още не знам дали ще имам фотоапарат и в крайна сметка вероятността да се откажа от покупката клони към 100% Своевременно съм уведомил кредитната институция за казуса ми с магазина, откъдето хората бяха много любезни и компетентни и ми обясниха надълго и на широко, че няма проблем да разваля договора си с магазина и с тях, те ще си получат парите обратно от магазина, само че на мен като клиент ми се влошава кредитната история и своевременно въпреки възстановяване на сумата от магазина, ще дължа лихва на банката за срока в който съм бил потребител на стоковия кредит. Хах. Нищо нямаш на лице, нищо не използваш и накрая се оказваш задлъжнял на банката. Разбира се въпроса не е в 5-те, 50-те или 500лв лихва. Въпросът е принципен, че като клиент, който няма никаква вина за случващото се и заради някакви си некоректни и некомпетентни управителчета, търпя вреда и трябва да плащам нещо просто ей така видиш ли щот фирмата голяма и ни и пука за теб а с банката неможеш да се пребориш. Да от банката са си прави да си търсят тяхното и не го успорвам. Дано има КЗП и вземат отношение, че всичко стана голям смях. В същото време от сервиза на Никон ми звънят да ме питат какъв е проблема с фотоапарата, защото служителят им в магазина не го бил описал разбираемо. :D Никон получили протокол за рекламацията от 27.03. А аз съм го върнал на 11.03 това е и датата на официялния протокол издаден ми от магазина. С няколко думи стане ли въпрос за гаранция, връщане и права на клиента, всячески те баламосват, лъжат и въртят за да не удоволетворят основателните ти претенции. Жалка работа
Re: Re: Plesio.bg
За скъпа техника само официалните сервизи - така и така до тях се опира, но е много по-бързо и много по-малко хора по веригата да се оправдават с тях.
Re: Re: Plesio.bg
Пиши във всички по-големи форуми за проблема си (копирай тоя текст там), нека ги видят всички. Такива долни измекяри не заслужават клиенти. Затова си взимам всичко от големи вериги или оператори, може да е по-скъпо, но тая цигания я няма. Пиши им и на страницата във Фейсбук (ако имат такава).
П.С: Изобщо защо си чакал толкова много. Развали всички отношения и това е. Малко ли големи вериги има, че се забутвате при такива мошенници на дребно.
П.С: Изобщо защо си чакал толкова много. Развали всички отношения и това е. Малко ли големи вериги има, че се забутвате при такива мошенници на дребно.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Re: Re: Re: Plesio.bg
Че той си е в едномесечния срок за връщане, кви сервизи? Иска нов... Аз съм много доволен от pc store. Пратиха ми лаптоп с проблем и беше заменен веднага с нов... Сметките по транспорта бяха за тяхна сметка.
Отделно от Плесио си взех Huawei P9+. За моя радост нямам никакви проблеми вече 3 месеца и промоцията беше много добра - 600 лв. Поне имам три години гаранция, от Huawei България ми казаха, че телефонът може да бъде оставен на тях при проблем. Питах ги щото във фактуратата нямаше никакви данни за телефона, IMEI, SN... Та им пратих по мейла IMEI-a и ми върнаха съобщение, че телефонът е за нашия пазар и мога директно в официалния сервиз да го оставя.
Отделно от Плесио си взех Huawei P9+. За моя радост нямам никакви проблеми вече 3 месеца и промоцията беше много добра - 600 лв. Поне имам три години гаранция, от Huawei България ми казаха, че телефонът може да бъде оставен на тях при проблем. Питах ги щото във фактуратата нямаше никакви данни за телефона, IMEI, SN... Та им пратих по мейла IMEI-a и ми върнаха съобщение, че телефонът е за нашия пазар и мога директно в официалния сервиз да го оставя.
Re: Re: Re: Plesio.bg
[Quote]Малко ли големи вериги има, че се забутвате при такива мошенници на дребно.[/Quote]
Те защото големите вериги са читави. Колко дертове брах заради една сушилня, след четири ремонта с протоколи с всичко закупена от Техномаркет, бавиха ни с месеци и не поискаха да я заменят с друга. Наложи се да пускаме жалби до КЗП, оттам пък задължиха Техномаркет да я вземат за пореден оглед и отремонтиране, ако се налага, но в друг техен сервиз, защото се оказа че работят с няколко. КЗП работи когато си иска, но в случая сушилнята ни я отремонтираха и не уважиха молбата за замяна със същият или модел на AEG. Четири пъти я взимаха в първия сервиз и четирите пъти нямало никакви проблеми. Измиваха си ръцете, защото ги домързяло да я отворят, а пишат протоколи за несъществуващи ремонти. В крайна сметка закона се прилага само по усмотрение и не е задължителен! Много зависи от политиката на фирмата която се занимава с търговия! Има и читави такива, но и при големите ги има тия мизерии!
Те защото големите вериги са читави. Колко дертове брах заради една сушилня, след четири ремонта с протоколи с всичко закупена от Техномаркет, бавиха ни с месеци и не поискаха да я заменят с друга. Наложи се да пускаме жалби до КЗП, оттам пък задължиха Техномаркет да я вземат за пореден оглед и отремонтиране, ако се налага, но в друг техен сервиз, защото се оказа че работят с няколко. КЗП работи когато си иска, но в случая сушилнята ни я отремонтираха и не уважиха молбата за замяна със същият или модел на AEG. Четири пъти я взимаха в първия сервиз и четирите пъти нямало никакви проблеми. Измиваха си ръцете, защото ги домързяло да я отворят, а пишат протоколи за несъществуващи ремонти. В крайна сметка закона се прилага само по усмотрение и не е задължителен! Много зависи от политиката на фирмата която се занимава с търговия! Има и читави такива, но и при големите ги има тия мизерии!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Plesio.bg
В по-голямата част от големите фирми - рекламация е мръсна дума!