Подкрепяте ли замяната на хартиените учебници с електронни?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Подкрепяте ли замяната на хартиените учебници с електронни?

Мнение от board » 08 фев 2012, 17:17

Това е бъдещето при всяко положение. Просто леко полеко хартията ще си отиде. Няма да стане веднага, ще трябва още малко да се развият технологиите и да станат по-достъпни, но това е неизбежно. Определено електронните учебници могат да променят цялата система на обучение, тук не става въпрос само за това, че децата ще мъкнат по-малко, а за интерактивност, за направата на учебниците по-занимателни и интересни. Простата картинка в учебника може да се замени с анимация, 3D модел, клипче или самата картинка да се променя интерактивно. Ако примерно промениш някоя стойност във формулата в учебника по физика и картинката да се промени, показвайки ти какво ще се случи, или ако смесиш разни елементи в учебника по химия да видиш какъв ще е резултата. Много неща могат да се направят във вид на игра. Или да кажем след самия урок в учебника може да има тест, който ако решиш, да ти пуска някое занимателно клипче или дори проста игричка. Като цяло неща които да карат учениците да учат с желание, а не на сила.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 08 фев 2012, 17:19

За хората , които разбират Английски, погледнете моля Ви се едно две кратки клипчета от любимия Ви учебен предмет и вижте колко нови неща ще научите само за 5 минути.

http://www.khanacademy.org/

Има и упажнения, писане, смятане... Въобще пълния курс на обучение, представен изключително достъпно и напълно безплатно.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 08 фев 2012, 17:44

Ми то тва си е учебник по всичкология:D, браво братле много ценна страница.(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 08 фев 2012, 17:47

Уникално! Страхотен сайт (yes)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 08 фев 2012, 21:43

Не ! аре стига глупости вече.. ако може и на училище да не ходят от вкъщи да си учат ... тоест "учат" и без друго тотално почна да се отбива номера и с тези изгъзици интерактивни уроции незнам какво си... българина му трябва здрава ръка и контрол иначе не става за Нищо ! Малцина са тези, които самосъзнателно правят нещо както трябва... така че съм твърдо привърженик на класическия метод на образователна система и в никакъв случей западен тертип на образование ! Тук това не е приложимо... също както демокрацията не е приложима в близкия изток ...

Контролни всяка седмица ... писане в тетрадки и хартиени учебници , матури !!! и оценка за поведение ! Тормоз трябва иначе виждате резултата всеки ден в градския транспорт и кафенетата :) Сган от пубертети без никакво възпитание приемат училището все повече като място за сбирки и лафче с тайфата ... търговия с бележки .. няколко бири и тревичка и цигарка и айде на кафе вечерно време... камо ли пък да им пуснем и таблети да си цъкат в скайпа и фейсбук по цял ден ... дори съм на мнение, че и мобилните телефони трябва да се забранят в даскало.

Ако разсъждаваме постоянно по тая логика да ние всичко по-лесно... защо ни е тогава и училище изобщо... цялата информация я има в гугъл... а на компютърна грамотност не ни учат в училище...
Дай му на българина да му е лесно.. пък полза дали има .. все тая.. същото е и на работното място... номера е да мине по-бързо ... и по леко..

:X

Ванката

Мнение от Ванката » 08 фев 2012, 23:16

Поста ти ми звучи, като събрание на бабички пред блока,:Dднешната младеж е станала на леш и такива глупости! Виж сега никой не казва, че не трябва да се пипа с твърда ръка, но трябва да се приеме факта, че света се развива технологично и старите комунистически методи не вършат работа! Кво ти не си ли бегал от даскало немал ли си слаби оценки всички сме минали по тоа път. Относно за акъла на българина мога да ти кажа, че см пъти по умни и от европейците и от хамериканците. Просто мал шанс че живеем в бандитска държава държава изградена от поттисници, роби и егоисти!!! Българина е много кадърен индивид и също така и работлив, относно за мързела който спомена ми при нашите еврозаплати от 400-500лв хората, че се правят, че работят тва е положението.
Samsung GALAXY S22 Ultra

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 08 фев 2012, 23:28

Или не шариш много по Интернет форумите (където има много младежи), или не общуваш с много млади хора (под 18 години, а скоро и над 18). Никой не казва за бягане или слаби оценки. Не. Просто за днешното поколение (доста голяма част от тях), най-важното е да се напият, напушат и на*бат, щото е мУдерно.
S9+

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 08 фев 2012, 23:42

Май "класическото" образование не ти се е отразило особено добре,имайки предвид езиковите ти умения.
През коя година си завършил гимназия, интересно ми е?

Ванката

Мнение от Ванката » 09 фев 2012, 00:15

Братле аз влизам само в този форум, също така образованието, което сега получават децата е на доста високо ниво, просто с това, което се сблъсквам като клиенти на по 15 години напрао ми скриват шапката от знания които аз примерно съм получил по късно. Имам доста клиентимежду 14-23 годишни и с единия който е на 14 си говорим на английски, и той ме поправяше граматично, защото пича го знае перфектно, да и е на 14 години учи в американски колеж! Съжалявам само, че сега не съм на 15 и да уча.
Samsung GALAXY S22 Ultra

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 09 фев 2012, 00:25

Значи си късметлия, че попадаш само на свестните ;) А образованието далеч не е най-качественото. Било е, едно време...
S9+

Отговори