Подкрепяте ли замяната на хартиените учебници с електронни?

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Подкрепяте ли замяната на хартиените учебници с електронни?

Мнение от vladovn » 09 фев 2012, 00:35

Може да е техникум.

t1ri
Регистриран: 12 фев 2011, 23:56

Мнение от t1ri » 09 фев 2012, 01:17

Абе а я си преставете колко ше струва един такав таблет?!Да не си мислите,че електронните учевбници ще са без пари?А преставете си като му падне от чина и се потроши кво ше стане!Или да му го откраднат на детето!

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 09 фев 2012, 07:35

Цените на OLPC са $75 за таблет с няколко приспособления към него, като генератор за електричество, слънчева батерия и др.
http://www.youtube.com/watch?v=ILMzuS2qZfc
http://www.youtube.com/watch?v=s4HAJOF6daU
http://www.viddler.com/v/b277bf2a
http://one.laptop.org/
Китайския производител Ainol предлага 7 инчов таблет с ICS за $89. NOVO7 Basic :
http://www.youtube.com/watch?v=obHqmJkd8TQ

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 09 фев 2012, 09:18

Със сигурност ще струва доста по-евтино от учебниците. А един таблет ще изкара с години и в крайна сметка дори и с айпади да са, пак ще им излезе много по-евтино на учениците. За чупенето и открадването- то с всичко е така. Освен това има застраховки :)

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 09 фев 2012, 09:25

Напълно подкрепям Looper този път. Явно не сте в час какво точно става днес в българските училища. Лично аз имам поглед през очите на преподаватели а и лични наблюдения - Пълна скръб и унижение е да си учител днес, качват ти се на главата, като цяло нулево възпитание, ходят на училище точно за да си лафят и забавляват помежду си, мързеливи и със слаби оценки като цяло. Разбира се има и изключения, но говоря за общата картина.... Въобще се плаша, че тези индивиди ще изграждат обществото ни след десетина години. Извън училище да не говорим какви количества алкохол поемат и т.н. Та стигаме до "големите хора" които вече ходят на работа.... Българина бил работлив - хахаха! По голяма скатавка и мързел не съм виждал, пак уточнявам, че има и изключения! Ръководил съм работници и имам перфектен поглед - Винаги се скатава и ако може по-малко да се работи най-добре. Почивките ако може да се удължават все повече и да заблудим шефовете, че сме изработили каквото трябва в края на деня. На първо число от месеца с нетърпение да се чака немалка заплата в сравнение в други сфери.... Пример, аз сядам и работя наравно с тях, за да наваксаме - те ми се чудят и смеят че не си стоя на бюрото и закъде сме бързали и че няма да ми повишат заплатата заради това..... е коментара оставям на вас.... Масово е така. Най-общо казано българина след някоя и друга година няма да става за нищо! За голямо съжаление, най-вече за кадърните българи, които останаха в Бг и се задушават в общата маса!

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 09 фев 2012, 09:38

Точно това е и картинката в Германия. Един приятел преподава в Англия и там се жалва също от поведението на учениците. Явно е световен проблем :)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 09 фев 2012, 10:09

Доста офтопик мнение. А и кой каза, че анкетата е локална?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 09 фев 2012, 10:52

Не разбирам каква е връзката между поведението на днешните ученици и това, че не трябва да се използват електронни учебници?
Децата не искат да учат, защото по същество образованието е скучно, но според мен точно електронните учебници могат да го направят доста по-интересно. Ако примерно урока по физика за коефициента на триене започва с клипче на дрифтираща кола и обяснение какво и защо се случва, със сигурност много повече ученици ще внимават в час и ще научат урока. Или пък ако една геометрична задача се сведе до това да се намери под какъв ъгъл трябва да се удари билярдна топка за да влезе в джоба, ще има много повече желаещи да я решат...
Просто обучението може да стане много по-интересно и с правилния подход, учениците сами да проявят желание да учат, а не да го чувстват като задължение.

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 09 фев 2012, 10:53

Подкрепям само ако са с дисплей от електронна хартия, който е по-добър от E-Ink.
Примерно Mirasol.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 09 фев 2012, 11:08

[Quote]Подкрепям само ако са с дисплей от електронна хартия, който е по-добър от E-Ink.[/Quote]

Обясни каква е разликата?

Отговори