Помощ за интернет през Viva Free
Re: Помощ за интернет през Viva Free
Много ми е интересно как ще стане това - "виваком ще му резнат торентите примерно"?
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
Имаш предвид, че е технически невъзможно или..?
Почти. Да обясни как е възможно.
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
Предполагам по същия начин, както е в работата на @[BG]Agent_Kowalski и в една моя бивша работа, където освен това беше невъзможно пращането на файлове по Скайп:
[Quote]Може всичко..на работата ми има достъп до самият сайт,но като заредиш торента в торент клиента става нъц...не мърда нищо.[/Quote]
И аз мисля, че е възможно, но най-добре е да каже някой сисадмин или нещо от сорта. :)
[Quote]Може всичко..на работата ми има достъп до самият сайт,но като заредиш торента в торент клиента става нъц...не мърда нищо.[/Quote]
И аз мисля, че е възможно, но най-добре е да каже някой сисадмин или нещо от сорта. :)
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Като ти е интересно сядаш и четеш как работят мрежите(IP мрежи,лан и тн.,не гсм мрежата ) и като натрупаш достатъчно познания кандидатстваш за съответната позиця във виваком и разбираш как ще стане.
Иначе най-лесно ще стане като се забранят някои портове,има и неща като qos, имаш интернет порови малко и почети :)
Иначе най-лесно ще стане като се забранят някои портове,има и неща като qos, имаш интернет порови малко и почети :)
Във бтк (виваком е само търговско именце) няма да кандидаствам никога, няма заплата която да ми предложат, за да ме привлекат.
Иначе дипломната ми работа беше върху OSI модел, добре съм запознат по темата.
А това което си написал за "най - лесно" е смешно. Някой торрент клиенти си сменят порта автоматично на равни интервали, пък и колко му е да го смениш сам. QoS пък е включен постоянно, по - високият приоритет при операторите са за клиентите които плащат повече (не един път е показвано в темата за тестовете на скоростта).
Та, дай предложение как могат да се ограничат торрентите?
Иначе дипломната ми работа беше върху OSI модел, добре съм запознат по темата.
А това което си написал за "най - лесно" е смешно. Някой торрент клиенти си сменят порта автоматично на равни интервали, пък и колко му е да го смениш сам. QoS пък е включен постоянно, по - високият приоритет при операторите са за клиентите които плащат повече (не един път е показвано в темата за тестовете на скоростта).
Та, дай предложение как могат да се ограничат торрентите?
-
това нещо върши добра работа http://www.imfirewall.us/WFilter.htm
Сега като твърдиш че си имаш понятие от нещата ,защо се правиш на луд?Аз не съм казал че съм гуру или че съм велик администратор или кой знае какво..изобщо не съм.Просто има начини,може да не са 100% ефективни,а 99 но това е напълно достатъчно да спреш технически грамотен потребител на ниво секретарка и подобно.Има си начини,или с комбинация от няколко неща може да се спрат.За какво го водим този разговор изобщо.Ако искаш да кажеш че в бтк нямат нужния пероснал/софтуер/хардуер ,а ти имаш нужното "ноу хау"за целта може би ще ти дадат пари,които ще отговарят на възможностите ти и все пак с радост ще работиш там :)
Сега като твърдиш че си имаш понятие от нещата ,защо се правиш на луд?Аз не съм казал че съм гуру или че съм велик администратор или кой знае какво..изобщо не съм.Просто има начини,може да не са 100% ефективни,а 99 но това е напълно достатъчно да спреш технически грамотен потребител на ниво секретарка и подобно.Има си начини,или с комбинация от няколко неща може да се спрат.За какво го водим този разговор изобщо.Ако искаш да кажеш че в бтк нямат нужния пероснал/софтуер/хардуер ,а ти имаш нужното "ноу хау"за целта може би ще ти дадат пари,които ще отговарят на възможностите ти и все пак с радост ще работиш там :)
Торент обществото е винаги една крачка пред закона и опитите на всички да го блокират. Има начини да се заобиколи блокирането, но това не може да стане в работата, защото там принципно всеки акаунт е ограничен. Но вкъщи човек лесно може да се пребори с рестрикциите. Дори за улеснение има и програми, които сами вършат всичко и прецакват ISP доставчика :)
-
Абе то всичко има...ти и аз ако каредем ще ни затворят,има хора,които го правят от 20 години и никой не ги пипа...всичко има на този свят... въпроса е че има 99% ефикасни начини да ограничат торентите ,и голяма част от потребителите няма да успеят да ги заобиколят...все тая не е това целта на темата.Пак казвам човек си плаща там нещо на виваком ,те не са казали че не мжое да сваля торенти значи човека може,ако някой може да му помогне да помага,а не да се прави на луд че скапвал мрежата и не знам какво.Направете си мрежа и не давайте на никой да ви я скапва ,никой не ви е питал за възгелдите ви за каквото и да е.
:D Такива решения са смешни, в мрежа с няколко хиляди ip-та ще увисне.
Относно бтк - там работят хора, техници по dsl мрежата, които се преквалифицирани с двудневен курс от техници аналови централи. Проблемите в тази компания идват от най - високо ниво (липса на мениджмънт) и се простират по повечето звена надолу.
Как и на кого да говориш, че трябва нова техника, напр. да вземат едни juniper-и, след като за 30 год. не са инсталирали [B]адекватна[/B] противопожарна система?
Торрент трафика образува в някой мрежи 70% от общия трафик, ще е лудост някой да го ограничи, но пък от друга страна, доста трудно ще стане това ограничаване.
Относно бтк - там работят хора, техници по dsl мрежата, които се преквалифицирани с двудневен курс от техници аналови централи. Проблемите в тази компания идват от най - високо ниво (липса на мениджмънт) и се простират по повечето звена надолу.
Как и на кого да говориш, че трябва нова техника, напр. да вземат едни juniper-и, след като за 30 год. не са инсталирали [B]адекватна[/B] противопожарна система?
Торрент трафика образува в някой мрежи 70% от общия трафик, ще е лудост някой да го ограничи, но пък от друга страна, доста трудно ще стане това ограничаване.