Предложение!!!
Re: Предложение!!!
Е кво са, дайте да пишеме некви нечетливи текстове, които само ние си ги разбираме, и знаеме каво искаме да кажем, и смятаме, че останалите са длъжни да ни разбират и да ни четат глупостите, а това как е по-лесно, е друг въпрос. Но неможе само лесното в живота, то по тази логика защо я учиме тази кирилица и по вестниците я палзват. Ако мислиш, че на журналистите им е било лесно да напишат статия от 1000 думи на кирилица, а на латиница им е по-трудно - лъжеш се. Остава да си купиме утре "24 ЧАСА" и вместо това да пише "24 4ASA" - и на първа страница - Ubiha DOKTORA, izpolzwanoto orujie e awtomat kalashnikov, sledovateli ustanowiha ,4e sa proizvedeny okolo 30 izstrela, koito sa bili smurtonosni za doktora...и т.н.
Ние тука кво са, ша си четем тъпотиите, и ша си пишеме кво си искаме, все едно, че не сме в България, а в чукотка.
Поне някой от сайта да даде становище, как смятат да продължат, знам, че ще се отвори повече работа, триене на обяви и т.н., но това ще е до време, за една-две седмици всички ще свикнат, и влака ще си влезе в коловоза...
Ние тука кво са, ша си четем тъпотиите, и ша си пишеме кво си искаме, все едно, че не сме в България, а в чукотка.
Поне някой от сайта да даде становище, как смятат да продължат, знам, че ще се отвори повече работа, триене на обяви и т.н., но това ще е до време, за една-две седмици всички ще свикнат, и влака ще си влезе в коловоза...
Определено ползите от писането на кирилица са много повече от лесното писане с лат. букви :
1)Бърз и лесен преглед на темите във форума.
2)Използваме писменост за която хиляди хора да дали живота си.
3)Ползваме НАША си българска писменос ,защото живеем в България.
4)Много по-лесно е да се предпазим от правописни грешки и разваляне на личния правопис като цяло.Това би било лошо за интелигентни хора,каквито смятам че сме всички пишещи и четящи във този форум.
КИРИЛИЦА
1)Бърз и лесен преглед на темите във форума.
2)Използваме писменост за която хиляди хора да дали живота си.
3)Ползваме НАША си българска писменос ,защото живеем в България.
4)Много по-лесно е да се предпазим от правописни грешки и разваляне на личния правопис като цяло.Това би било лошо за интелигентни хора,каквито смятам че сме всички пишещи и четящи във този форум.
КИРИЛИЦА
Абсолютно така е, и смятам, че не само мен ме дразни когато някой е написъл нещо и трябва да се мъча да разбера, за какво става въпрос. А това ,че прегледа и търсенето ще бъдат много по-лесни е друг въпрос, и дори в google да напишете нещо, пак ще ви изкара линк за тук...абе много по-удобно е.
И все още никой не е дал черно на бяло какво е становището на тези които са собственици на сайта! Очакваме включване!
И все още никой не е дал черно на бяло какво е становището на тези които са собственици на сайта! Очакваме включване!
хората са казали "на сила хобост не става"
мисля, че не това е мястото където трябва да се учиме как се пишат думичките и къде да бъде пълен член!
това е място, където не можеш да задължаваш който и да било, жалко е само, че има хора, които не им дреме какво и как пишат, а би трябвало да ни е по- удобно да пишем на кирилица!
жалко за хората които имат възможност да пишат на кирилица, а не го правят.
мисля, че не това е мястото където трябва да се учиме как се пишат думичките и къде да бъде пълен член!
това е място, където не можеш да задължаваш който и да било, жалко е само, че има хора, които не им дреме какво и как пишат, а би трябвало да ни е по- удобно да пишем на кирилица!
жалко за хората които имат възможност да пишат на кирилица, а не го правят.
КРАКАТА, ама дай да се разберем. Не пиши на шопски диалект, просто не е прилично. Така си говори само у вас, това е средство за масова информация, все пак :-)
Пич, виж само колко хора пишат на латиница и колко на кирилица... Революция няма да успееш да направиш. А и виж никовете - повечето са на латиница (вкл. и моя). Не вярвам някой да иска да се пререгистрира.
Има много хора, които посещават форума и пишат от чужбина. Някой от тях нямат или просто не могат да си кирилизират компютъра. Какво става с тях? Зрители? Не вярвам да са доволни.
А ползата от писането на кирилица са наистина много, но всеки сам трябва да реши за себе си от гледна точка на самооценката и културата си.
Не налагайте тоталитаризъм!
Свобода е всеки да изразява себе си и мислите си, както той сметне за удобно и приятно.
"Краката", ти може би си по-голям и затова те дразни писането на латиница, но тинейджърите ги кефи. Влез в който и да е канал за чатене или друг форум (не всички, разбира се). Ще се убедиш.
Има много хора, които посещават форума и пишат от чужбина. Някой от тях нямат или просто не могат да си кирилизират компютъра. Какво става с тях? Зрители? Не вярвам да са доволни.
А ползата от писането на кирилица са наистина много, но всеки сам трябва да реши за себе си от гледна точка на самооценката и културата си.
Не налагайте тоталитаризъм!
Свобода е всеки да изразява себе си и мислите си, както той сметне за удобно и приятно.
"Краката", ти може би си по-голям и затова те дразни писането на латиница, но тинейджърите ги кефи. Влез в който и да е канал за чатене или друг форум (не всички, разбира се). Ще се убедиш.
Ти какво, предлагаш ние, възрастните, да се съобразяваме с тийнейджърите??? Ами да се научат да пишат както трябва. В българския език се пише САМО на кирилица.
Погледни който искаш руски сайт. Там някой пише ли на латиница?
Латиницата в България никъде не е регламентирана. Аз съм за тотална забрана на латиницата във форума.
Погледни който искаш руски сайт. Там някой пише ли на латиница?
Латиницата в България никъде не е регламентирана. Аз съм за тотална забрана на латиницата във форума.
Този форум е за всички. Не е за определена възраст, пол, занятие. СВОБОДЕН Е!: "Този форум е изцяло свободен и независим."
Това означава, че всеки се изразява свободно. Не бъди груб и не изключвай хората, които не поддържат твоите виждания. Нямаш право да налагаш мнението си. То е твое право, но не и задължение за другите!
Това означава, че всеки се изразява свободно. Не бъди груб и не изключвай хората, които не поддържат твоите виждания. Нямаш право да налагаш мнението си. То е твое право, но не и задължение за другите!
-
- Регистриран: 05 фев 2006, 07:19
УоУ Уоу : ИСКАМ АЛКОХОЛ