Представянето на коя компания на мобилния конгрес ви впечатли най-мног

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Re: Представянето на коя компания на мобилния конгрес ви впечатли най-

Мнение от sirgeorge » 16 фев 2008, 11:38

Доста нови неща се представиха на изложението в Барселона.

Nokia показа няколко телефона, който наподобавят визията на N81, със що годе сходни функции присъщи за високия клас телефони.
Появи се дълго очаквания N96, въпреки някой новости, според мен не оправда очакванията, макар, че в момента няма кой да го бие.

Sony Ericsson очарова с революционо решение да вкара WM в телефоните си. И първото такова устройство грабна моят интерес - XPERIA X1.
SE показа и добра алтернатива на Nokia телефоните.

Sasmung представиха някои много добри модели, като G810 се откроява от предложената от тях гама. Това ще бъде конкурента на Nokia N95, N95 8 gb, N96.

LG също бяха доста активни показаха добри модили с голям touch screen.
Впечатление ми направи LG KT610, който се очертава като конкурент на Nokia E90.

Имаше и др. компании, който показаха своите продукти, но няма да изпадам в подробности, че стана много дълъг поста.

Та да се върна на въпроса - лично мен Sony Ericsson ме впечатли най много!

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 16 фев 2008, 19:00

Мен лично - Samsung(G810, F400, F480/F490) и след това Sony Ericsson(X1, C702, G700/G900).

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 16 фев 2008, 20:50

Разбира се SE впечатлиха най-много..Това е безспорен факт. Въпросът е защо?
Аз си го обяснявам със следният факт: очакванията към фините, особено на база продуктите, които изкараха последните 4-5 месеца, бяха не просто огромни, ами направо фрапиращи. Съответно малко или много хората се поразочароваха, след като не представиха нещо кой знае какво по-различно от тези продукти.
Общо взето, ако трябва да опиша с по една дума как се представиха двата най-обсъждани и обичани в Бг (а и в Европа де) производители то те са:
Нокиа - ЕВОЛЮЦИЯ
SE - РЕВОЛЮЦИЯ

Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него..
;))

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 16 фев 2008, 20:58

"Общо взето, ако трябва да опиша с по една дума как се представиха двата най-обсъждани и обичани в Бг (а и в Европа де) производители то те са:
Нокиа - ЕВОЛЮЦИЯ
SE - РЕВОЛЮЦИЯ"

Така си е, но аз не съм много голям фен на революциите при СЕ. Досега не са доказали, че заслужават доверие. И макар да има революция в моделите им, тя по-скоро наваксва това, което Nokia и Samsung вече предлагат. Единственото изключение е X1 разбира се, но релийзът ще се състои през H2/2008 или H1/2009, което е меко казано късно за да бъде каквато и да е революция. И Nokia, и Samsung биха могли да покажат недовършените си модели за една година напред(защото X1 е точно такъв - недовършен), но не го правят. Това значи ли, че SE ще пуснат X1 преди алтернативите от Nokia и Samsung? Моето скромно мнение е - не.

Loth
Регистриран: 13 мар 2007, 18:13

Мнение от Loth » 17 фев 2008, 09:42

Същото мога да кажа за Самсунг...

daskala_pe
Регистриран: 08 яну 2007, 13:12

Мнение от daskala_pe » 17 фев 2008, 14:36

Алкател, защото въпреки бавния си разтеж и малкото продукти, които пускат на пазара, представиха нещо ново и доста добро, а и предполагам, че и на добра стартова цена.
Сони-Ериксон също се бяха постарали.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 17 фев 2008, 15:24

Не знам кое според вас е революционното в Х1. i-mate 9502 има абсолютно същите характеристики плюс видео-ускорител от nvidia. Предполагам, че до няколко месеца ще го има на пазара, в expansys.com го има на доста приемлива цена, но все още може да се направи само заявка. За момента Х1 е доста добър телефон, който бих избрал пред конкуренцията, но май ще стане като с Р990. Прекрасен модел, много над времето си, казано накратко - истинско бижу. Но след дългото чакане не беше нищо повече от вече излезлите модели, дори бе по-слаб от тях. Все пак си го купих, много чаках и не можах да се откажа от мечтата си, не беше крайно лош телефон, доста бавен, но добър.
Забелязвате ли, че май НТС най-малко бавят анонсираните устройства? Замислям се за Х7510, доста е голям, но пък е истински звяр откъм хардуер.
Но май ще си остана верен на Нокиа и ще си купя N96 през Q3, защото ми изглежда най-стабилен и все пак е all-in-one, а аз това търся.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 17 фев 2008, 19:35

Браво, радвам се, че си оценил X7510! Наистина е звяр! Освен това можеш да му махнеш QWERTY клавиатурата за по-голямо удобство.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 17 фев 2008, 19:55

А и според присъствалите на MWC клавиатурата вече има feedback (тоест, разбираш, че си натиснал даден бутон) , за разлика от предшественика Х7500. Но цената ще е доста солена, не знам, дали ще мога да си го позволя.

Отговори