Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Здравейте,
Препоръчайте ми добър Андроид тв бокс до около 120-150лв да може да се вземе от БГ понеже никога не съм поръчвал от Китай и не съм запознат.Ще се ползва главно за гледане на спортни събития.Ако има и инсталирани добавки за спортни канали (сръбски,английски,арабски)още по-добре:D Дано не искам много(whistle)
Препоръчайте ми добър Андроид тв бокс до около 120-150лв да може да се вземе от БГ понеже никога не съм поръчвал от Китай и не съм запознат.Ще се ползва главно за гледане на спортни събития.Ако има и инсталирани добавки за спортни канали (сръбски,английски,арабски)още по-добре:D Дано не искам много(whistle)
Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Няма такъв бокс с инсталирани канали.
Трябва сам да си ги добавиш ако имаш такива и знаеш как...
Иначе тези с Amlogic S912 са добри.
Трябва сам да си ги добавиш ако имаш такива и знаеш как...
Иначе тези с Amlogic S912 са добри.
Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Да и аз изчетох доста мнения в подкрепа на Amlogic S905/912 с/у Rockchip.В олх има доста с инсталиран и конфигуриран Коди и добавки за спортни канали(незнам доколко може да се вярва на търговците,че е така)Ориентирал съм се към версии с поне 2гб или 3гб рам, но като марки нито една не ми е позната(нямам опит с тв боксовете),затова търся мнения от ползватели на такива устройства(beer)
Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Mecool е добра, тук я има с инсталирани канали от няколко български и няколко руски доставчици за 160 лв. Скъпо е, но е добре направено.
https://m.facebook.com/tvboxbg/?refid=46&__xts__%5B0%5D=12.%7B%22unit_id_click_type%22%3A%22graph_search_results_item_tapped%22%2C%22click_type%22%3A%22result%22%2C%22module_id%22%3A1%2C%22result_id%22%3A603858293295207%2C%22session_id%22%3A%2279e44daac56ea1b5ab4576131b8ea4b9%22%2C%22module_role%22%3A%22ENTITY_PAGES%22%2C%22unit_id%22%3A%22browse_rl%3A42b87952-fc7d-c038-8a4e-93a7a77c501c%22%2C%22browse_result_type%22%3A%22browse_type_page%22%2C%22unit_id_result_id%22%3A603858293295207%2C%22module_result_position%22%3A0%7D
Xiaomi tv box e супер, но сам ще трябва да си инсталираш и настроиш da Player, Kodi, Terrarium TV, Popcorn time, LOL! TV, Stremio, VLC, Torrent, Bubble UPNP (ако ще предаваш филми от телефона).
https://m.facebook.com/tvboxbg/?refid=46&__xts__%5B0%5D=12.%7B%22unit_id_click_type%22%3A%22graph_search_results_item_tapped%22%2C%22click_type%22%3A%22result%22%2C%22module_id%22%3A1%2C%22result_id%22%3A603858293295207%2C%22session_id%22%3A%2279e44daac56ea1b5ab4576131b8ea4b9%22%2C%22module_role%22%3A%22ENTITY_PAGES%22%2C%22unit_id%22%3A%22browse_rl%3A42b87952-fc7d-c038-8a4e-93a7a77c501c%22%2C%22browse_result_type%22%3A%22browse_type_page%22%2C%22unit_id_result_id%22%3A603858293295207%2C%22module_result_position%22%3A0%7D
Xiaomi tv box e супер, но сам ще трябва да си инсталираш и настроиш da Player, Kodi, Terrarium TV, Popcorn time, LOL! TV, Stremio, VLC, Torrent, Bubble UPNP (ако ще предаваш филми от телефона).
Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Гледах го това Xiaomi и ми се струва не лош вариант.Трудно ли се инсталират тия добавки и има ли ги в Гугъл Плей?Как е Wi-fi сигнала на тези устройства имат ли добър обхват(понеже ще се ползва в съседната стая на рутера),четох в андроид форума оплаквания от потребители на други устройства за трудности и слаб сигнал в съседни стай има ли от къкво да се притеснявам?
Re: Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Според мен, варианта на Xiaomi е най-доброто за тази цена. Всичко друго в този ценови клас или надолу, е абсолютно дърво, което след два дни ще се чудиш къде да го продадеш, или в какво да го удариш, та да се свършва. Имам опит с няколко такива устройства. А за добавките - разбирам, че искаш добавки за Kodi за спортни канали? Отвори българския форум за Коди (да не оставям тук линк) и чети в раздела с добавките, има стотици такива теми там.
Re: Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Аз имам Xiaomi Mi box 3 от aliexpress. Купих го за $68, но цената вече е паднала там до $55.
Устройството работи добре, но има малко бъгове след като получи Android 8, но получава ъпдейти след това и част от тях се оправиха. Преди Oreo имаше проблем със скоростта на Wi-Fi-я (пише, че поддържа 802.11ac, моето се намира до Wi-Fi-я, свързано към 5GHz-овия канал, широк 80 MHz при скорост на интернета 100 Mbit/s и видеа в YouTube забиваха дори на 720p, скоростта беше под 10... След ъпдейта няма такива проблеми, работи много добре за стрийминг, в YouTube stats for nerds пише редовно над 50 Mbit/s.)
След инсталиране на Oreo имаше проблем със свързването на дистанционното, но свързах мишка и клавиатура с Bluetooth и го отвързах и вързах ръчно. Обаждах се за помощ на customer service на Xiaomi на номера им за САЩ и индиецът, с когото говорих, ми помогна с проблема (за дистанционното се обадих).
Относно притеснението ти за поръчване онлайн, можеш да избереш DHL, ако не се доверяваш на пощата. Моето дойде по пощата без проблеми. На опаковката пише на value $15, за да няма проблеми при проверки на границата. Ако не получиш пратката, Aliexpress ти връщат парите.
Устройството работи добре, но има малко бъгове след като получи Android 8, но получава ъпдейти след това и част от тях се оправиха. Преди Oreo имаше проблем със скоростта на Wi-Fi-я (пише, че поддържа 802.11ac, моето се намира до Wi-Fi-я, свързано към 5GHz-овия канал, широк 80 MHz при скорост на интернета 100 Mbit/s и видеа в YouTube забиваха дори на 720p, скоростта беше под 10... След ъпдейта няма такива проблеми, работи много добре за стрийминг, в YouTube stats for nerds пише редовно над 50 Mbit/s.)
След инсталиране на Oreo имаше проблем със свързването на дистанционното, но свързах мишка и клавиатура с Bluetooth и го отвързах и вързах ръчно. Обаждах се за помощ на customer service на Xiaomi на номера им за САЩ и индиецът, с когото говорих, ми помогна с проблема (за дистанционното се обадих).
Относно притеснението ти за поръчване онлайн, можеш да избереш DHL, ако не се доверяваш на пощата. Моето дойде по пощата без проблеми. На опаковката пише на value $15, за да няма проблеми при проверки на границата. Ако не получиш пратката, Aliexpress ти връщат парите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Благодаря за отговора.Ето ,че научих и нещо полезно(имало форум и за Коди):D(beer)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
Моя рутер е в съседната стая вързан за настолния комп.Аз също съм на 100мбит. оптика от Виваком и поне със смарт телевизорите в другите стаи нямам проблем с wi-fi.Това значи ли,че може да имам проблем с това устройство?Толкова слаби антени ли им слагат,че трябва рутера да е до тях?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми добър Android TV BOX
С Xiaomi-то не вярвам да има такива проблеми - винаги са правели устройства със слаб обхват.