Препоръчайте ми телевизор

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Препоръчайте ми телевизор

Мнение от Ванката » 20 юли 2019, 13:37

Аз гледам вече и за ШИМ. В почти всички телевизори има. Гледайте телевизорите си през камерата на телефона, но я пуснете в режим на видео и забавен кадър. Досега никакъв ШИМ не съм виждал само във висок клас телевизори на Сони. Аз затова и исках да се посъветвам с вас, защото нещата които ползвам си ги имаше и на WebOS. Трябват ми: YouTube Premium & HBO GO, така че не съм претенциозен. Филми не свалям.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Ванката

Мнение от Ванката » 20 юли 2019, 13:45

В@НК0 написа:
20 юли 2019, 12:23
За самсунгите мога да ти кажа, защото съм с такива.
Първо, нямат смарт дистанционно. Това с точката на екрана, което е много удобно за бърза работа. Второ, откакто са с тизен нямат никакви приложения и ъпдейти. Аз последния го взех преди около 2 години и приложенията са само най-основните. Ъпдейти не помня повече от един или два като нищо не се е променяло по дизайна или функциите. Общо взето смарта си е само интернет свързаността. Като плюс мога да кажа, че има безплатен спотифай.
Иначе дефекти не съм имал. Здрави са, хубава картина. Имат и едно приложение на самсунг - smartview. Само заради него си заслужава да си вземеш самсунга. Можеш да гледаш филми от телефона си като всичко е във фонов режим и може да се управлява с дистанционното на телевизора.
Сорито май е с андроид, но от един приятел знам, че приложенията за андроид не работят хубаво, лагват, забиват. Даже се оплакваше, че не може да гледа нормално филми от нетфликс.
Смарт дистанционно нямаше и LG-то, като го купих. Продаваше се отделно за около 200 лева. Можеш ли да провериш телевизора си за ШИМ по начина който описах в предишното си мнение? Предполагам твоите са висок клас и би трябвало да нямат. И аз чух, че андроида на Сони работил с бъгове. От друга страна високите им класове нямат ШИМ. Много ти благодаря за поста!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 20 юли 2019, 13:55

-
Последна промяна от npet на 19 юли 2020, 18:02, променено общо 1 път.
-

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 20 юли 2019, 14:03

npet написа:
20 юли 2019, 13:55
@Ванката
Преди година имах сходни терзания.
Моите заключения - умното на телвизора е за боклука - стар и/или бавен ос, ограничен магазин, малко и осакатени проложения.

Заложих на телевизор с приличен панел + епъл тв.
Сега имам супер умен телевизор, тонове качествени приложения и супер интеграция с епълските хави.
Дистанционното е умно и може да се използва за игране на игри - състезания с коли, контролер за Just Dance и т.н. Телефоните автоматично стават дистанционни и контролери за игри.
С Епъл Аркейд (https://www.apple.com/apple-arcade/) става и игрова конзола.
Забавно е.

На пазара има и множество предложения и с Андроид, Fire Stick на Амазон и дори гейм конзоли.
Всяко устройство си има предимства и недостатъци, но винаги са много по-добри от "умното" на телевизора.

Успех с търсенето.
Това важи за повечето умни телевизори, но не и за Андроид тв.

tzincbg

Мнение от tzincbg » 20 юли 2019, 14:05

Ванката написа:
20 юли 2019, 13:45
В@НК0 написа:
20 юли 2019, 12:23
За самсунгите мога да ти кажа, защото съм с такива.
Първо, нямат смарт дистанционно. Това с точката на екрана, което е много удобно за бърза работа. Второ, откакто са с тизен нямат никакви приложения и ъпдейти. Аз последния го взех преди около 2 години и приложенията са само най-основните. Ъпдейти не помня повече от един или два като нищо не се е променяло по дизайна или функциите. Общо взето смарта си е само интернет свързаността. Като плюс мога да кажа, че има безплатен спотифай.
Иначе дефекти не съм имал. Здрави са, хубава картина. Имат и едно приложение на самсунг - smartview. Само заради него си заслужава да си вземеш самсунга. Можеш да гледаш филми от телефона си като всичко е във фонов режим и може да се управлява с дистанционното на телевизора.
Сорито май е с андроид, но от един приятел знам, че приложенията за андроид не работят хубаво, лагват, забиват. Даже се оплакваше, че не може да гледа нормално филми от нетфликс.
Смарт дистанционно нямаше и LG-то, като го купих. Продаваше се отделно за около 200 лева. Можеш ли да провериш телевизора си за ШИМ по начина който описах в предишното си мнение? Предполагам твоите са висок клас и би трябвало да нямат. И аз чух, че андроида на Сони работил с бъгове. От друга страна високите им класове нямат ШИМ. Много ти благодаря за поста!
Ако някое приложение не се отваря добре, просто ще трябва да си свържеш мишка да му вкараш данните веднъж. Описаното за филмите на Самсунг го има с bubble upnp на Андроид.

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 20 юли 2019, 15:01

-
Последна промяна от npet на 19 юли 2020, 18:02, променено общо 1 път.
-

tzincbg

Мнение от tzincbg » 20 юли 2019, 15:36

npet написа:
20 юли 2019, 15:01
tzincbg написа:
20 юли 2019, 14:03
Това важи за повечето умни телевизори, но не и за Андроид тв.
Тв бокс с андроид е супер.
Ако и телефоните са ти с андроид, би трябвало да се разбират и ползват като дистанционни и контролери за игри.
Даже с андроид има бюджетни устройства та и парите не са проблем.
Да, ама трябва да знаеш кои приложения да инсталираш. Като bubble upnp, Droid mote и подобни.

Потребителски аватар
n1
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Мнение от n1 » 20 юли 2019, 17:43

Samsung QLED, размер според нуждите :D
Не знам какво са пуснали като модели Loewe и B&O, ако имате голям бюджет :idea:
OnePlus 11

Ванката

Мнение от Ванката » 20 юли 2019, 19:05

Мдам, насочвам се към самсунга, че сонитата са изчерпани, а по-новите им 49” *****9005 са по 2К+ лева. Иначе темата е отворена и за други предложения, за бюджета с който разполагам.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 20 юли 2019, 21:15

Аз имам Филипс с Андроид Тв,
По мое мнение Андорид е много добра ОС за телевизор.
Давам ти един пример който е според моите нужди.Инсталирал съм си Da playr на телевизора и забравих какво е да плащам за спорните канали и HBO.
Е верно картината не е с добро качество но аз съм доволен.
За мен Sony е с голямо предимство,това,че го няма в наличност не е болка,може да се изчака или да се намери в друга верига.

Отговори