PriVileg X6

dakiss
Регистриран: 25 окт 2007, 11:45

Re: PriVileg X6

Мнение от dakiss » 07 юни 2008, 20:55

В нета няма кодове. Сервиза е в КОМПЮТЪР 2000, а относно проблемите обикновено се оказва, че е от "рушкането" на потребителя. Телефона може да се настройва да се ползва в доста заводски въведени режими и ако е избран примерно в шумна среда тоновете му ще са силни, а микрофона приглушен и с нужда да се говори по-близо и по-силно в него, за да се чува само говора, а не и общият звуков фон. Може и от друга настройка да е - не съм като Ванга от разстояние да давам правилни диагнози.
Само от теб досега съм чувал /прочел де/ за проблеми в качеството на разговора или с някакъв накъсан звук. Поне имал ли си такъв телефон?

dakiss

Мнение от dakiss » 07 юни 2008, 20:58

Първо провери с каква настройка си. Ако си с настройка за шумна среда може да е от това. Сервиза е в КОМПЮТЪР 2000 .... ако се стигне дотам, че не можеш да се оправиш сам.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 08 юни 2008, 09:43

Щом казвам,значи съм имал досег с такива телефони,както и мои познати.
Виж линка от форума,който съм дал в предното си мнение и ще разбереш,че явно ти си един от малкото,който не знае за тези проблеми.
Още по странното е,че ги продаваш и може би това има връзка с така положителното ти мнение за тях.
Между другото,ако продължаваш да използваш форума за лични търговските цели,ще се постарая задълго да спреш да посещаваш както него,така и борсата,в която виждам вече че има отрицателни мнения за теб...

dakiss

Мнение от dakiss » 08 юни 2008, 13:46

Честно казано не знам защо се стягаш така.
Доколкото видях и ако не греша линка е за друг модел - ZT588 а не за Х6 който се дискутира в темата. Аз лично не съм чел или чувал за проблеми със звука на Х6 .... накъсване, сечене и други подобни предизвикани от недостатък на самият модел, но ако някой може да го покаже ...... моля да заповяда. Много лесно се вижда това от инсталираните клипове и мелодии. Ако някой после не се е справил ... май няма да е заради недостатък на модела - какъвто и да е той.
Освен това от септември насам доста вода изтече и доста проблеми са решени от всички производители и за всички модели телефони по света.
Другото което ме изненада е, че имало отрицателни мнения за мен. Не намерих такива, но на толкова хора пазарували из големите търговски вериги които после са ги върнали за елементарни проблеми и са ги смотнали казано направо съм помогнал, а в някой случаи наистина не успях, но в това изобщо не виждам моя вина. Поне съм се опитал и те също го знаят това.
Ще ми е интересно да видя дали наистина някой директно от мен се е оплакал и за какво - та ако можеш ми го покажи или прати на майла ми.
Другото странно е учудването ти, че аз съм бил продавал разни телефони, а не говоря колко са били "скапани" а съм ги хвалел ;) ....
Впрочем за какво са форумите и борсите според теб?
И ... държа да ме разбереш правилно, а не да си мислиш, че се заяждам, или ме е хванало шубе от заплахите ти към мен лично. Ако си пълнолетен се дръж като такъв и по друг начин си вдигай реномето, а не със заплахи....
И още нещо ... всички модели телефони имат по нещо което днес е "яко" а утре е "кофти" и точно за това излизат нови модели постоянно ... разби'ш ма?
Ай че ... само на една бира колко изписах :)

Spiderman_ot_selo

Мнение от Spiderman_ot_selo » 08 юни 2008, 14:37

Никъде не съм писал,че проблемите са само за този модел.Но все пак нали марката е също Привилег,а ти продаваш и другия модел.
Няколко мнения по нагоре,призоваваш да купуваме българското (смешно звучи), т.е. Привилег, а сега ми казваш, че различните модели са с различно качество?!?
И никой не ти говори,че проблема идва от звука при програми и филми,а от звука при разговор,в който проблем съм имал "честта" лично да се убедя (с два ралични модела,не Привилег,но телефони от същия прозводител,само че брандирани под друго име).
Сега признавам си,нямам представа какво е качеството на тези телефони,но едва ли за няколко месеца проблемите са разрешени генерално,още повече че оплаквания продължават да валят дори и от новозакупени телефони (може би не от тези "качествените",които ти продаваш).
И повярвай ми,не говоря за функции и възможности,а за качество на изпълнението.
Форума не е за реклама на собствената стока,както и за изрази като тези:
"Цената му е 300 лева както съм писал и другаде а за Варна освен куриер май друг начин няма."
"А иначе който си вземе от мен гарантирам, че ще му остане и за почерпка по случай новата придобивка."
"За цената ... ми на 390лв. е сега при мен, но май по-евтино няма чисто нов апарат да се продава."
"Ами сигурния начин е да си поръчаш при мен, а иначе поне пробвай дали блутота работи и с двете SIM карти. "
"При мен поне със сигурност няма от старата доставка :)"

Дано схващаш,че на тези изречения мястото им не е тук,а в борсата.
А доколко си коректен и "оборотен",мисля че е показателен факта,че има оставено само едно мнение за теб в борсата...и познай-то е отрицателно:
http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/feedback_view.php?user_id=66652&btype=0

P.S. Ако бях на твое място,щях да спра с бирата :)

dakiss

Мнение от dakiss » 08 юни 2008, 17:32

Надали смяташ, че само марката е решаващото за качества и възможности, а не конкретен модел от дадена марка. Има примерно NOKIA за 100 и NOKIA за 1000 лева. Да ги сравняваме ли? Освен това този модел който цитираш отдавна си има заместник който е ясно, че няма да ги има неговите проблеми, което обезмисля всякакви спорове. Освен това е и най-евтиния модел, както и наследника му, което ясно говори, че ако има недоволни, то те са с малки финансови възможности и големи изисквания за качество и екстри. Хубавото не е евтино.
Х6 обаче се оказа добър модел и са му добавяни само екстри.
Относно недоволния ..... врънка ме за X6 като че от това му зависи живота. Обадих се и му уредих да го вземе директно от склада на вносителя и собственик на марката и понеже е искал да го тества са му дали такава възможност да го направи в сервиза, като там са и му показали доста неща, а той ги е поизнервил дори с близо едночасовите си въпроси. Вечерта ми се обажда, че си качил файлове, а телефона не ги четял. Оказа се, че са DivX формат и други подобни от компютъра си - умник голям нали? :)
Спомена и за картата, ама е знаел още там и го е взел с такава. Може би защото в магазина им струваше с 50 лева повече, а може би защото в момента е нямало в налчиност - не знам, но той си знае.
Впрочем лично не съм му виждал и очите, защото аз съм от "село" Ямбол ;) а той е от "висшата каста софиЕнци" дето всички са им длъжници. Не беше прочел и ред дори от упътването, което си е на чист български. Дори и не знаех, че да му угодят и да не го върнат, че е нямало в момента в наличност такива телефони са му дали от заделените за всеки случай - от тези при нужда от подмяна или рекламации. Абе неблагодарник. Не му се чакало две седмици до новата доставка ....
Все пак ще им се обадя, за да знаят оценката му за тях - доколко са професионалисти и измамници и ..... дано няма проблеми с телефона, че тогава ще разбере как е когато се сблъска наистина с равнодушие, незаинтересованост и неразбиране. Много добре са го запомнили, ама не знам дали с добро ;)
Относно пък това, че има само едно мнение, което описах по-горе доколко лично мен ме касае и ..... че доволните не са оставили положителен отзив - това изобщо не ме вълнува.
Колкото до думите ми .... не съм лъгал никого и не съм карал никой насила да избира определена марка - просто думи. Ако кажа купувайте румънските NOKIA дали ще се втурнат всички натам?
А за бирата - ми продължавам :)
Съветвам те и ти да поразпуснеш малко и да не се нервиш за такива неща ;)

Spiderman_ot_selo

Мнение от Spiderman_ot_selo » 08 юни 2008, 17:57

Добре,не бива да дотягаме повече на хората с този диалог.
Но за едно си прав-от всички продавани на нашия пазар подобни телефони, Х6 е най-добрия модел по няколко причини (които нямат нищо общо с качеството):
-БГ менюто,което вече имат и доста други брандове
-поддръжката на bluetooth и за втората карта,което също не е уникално само за този модел
-фабрично заложените GPRS/MMS/WAP настройки за MTEL, GLOBUL и VIVATEL,което доколкото знам засега се предлага само от този вносител
-изключително добрата комплектовка на телефона-не се налага да се купува нищо допълнително,което спестява доста разходи
-и последно,но първо по важност- поддръжката на Java,един преодолян проблем,който досега спъваше доста хора при решението им да си купят подобен телефон.

Та в интерес на истината,ако съм решил да си купя подобен телефон,то той определено ще е PriVileg X6.
Но преди това доста ще помисля дали да се доверя на китайците,като носители на ноу-хауто или да предпочета един утвърден производител като Самсунг например.

dakiss

Мнение от dakiss » 08 юни 2008, 23:30

Радвам се, че диалога ни влезе в нормалния тон на разговор и обсъждане без фенски изблици на това кое е по добро - на нашия отбор /дори и тотално да се изложат/, или на противниците. Радвам се и, че намерих разумен събеседник с който може да се дискутира, а не да се сипят само необосновани твърдения, заплахи и обиди.
Искрено се надявам да ми докажеш, че качеството на Х6 примерно е под критика /както беше писал за прекъсвания и насичане на разговора/ и е от качествата на телефона, а не от покритие примерно.
Не смятам, че ще досадим или дотегнем на някой с тези си наши писаници и коментари. Все пак е информация, която всеки обработва от негова си гледна точка и избира най-доброто за себе си. Аз лично не бих се засегнал на справедливи критики, но пък не ги правя аз тези телефони, че да го приемам толкова лично.
Факта че производителя и собственика на марката бързо се настройват към изискванията на българските условия и, че тези китайски /което в повечето случаи се връзва с некачествено/ телефони правени за българска фирма говори добре, защото май други производители не си дават зор заради българите и настройките на техните мобилни оператори.
То вече пък и кое ли не се прави в Китай? ...... :)
Лошото понякога е когато нещото се произвежда от китайска фирма с цел имитация на марков продукт.
В даденият случай обаче реално ще правят мръсно на българска фирма /а и надали ще мине през нея ментето, защото българската фирма е собственик на марката, а не само вносител/ ако бълват ментета.
Надявам се да правиш разликата когато китайците слагат на етикета, че е правено в USA. EU или другаде от еди си кой известен производител.
Да не би Малайзия, Сингапур и сие компани да са по-добри?
Просто големите производители си изнасят производствата в такива страни където няма да имат големи разходи за работна ръка и солени глоби за опазването на околната среда ...... от там пък те радват потребителите с по-ниски и достъпни цени за съответното предлагано качество.

stefanpeikov
Регистриран: 06 окт 2005, 12:34

Мнение от stefanpeikov » 09 юни 2008, 08:58

Настроиките си му бяха ОК. Ходих в сервиза и техника гледа настройките и каза, че са наред и незнае защо се чува толкова тихо. Искаха да го оставят за ремонт, обаче като им се поскарах малко ми го смениха веднага с нов и сега нянам никакви проблени. А между другото само да ви кажа, че сервиза е пълен с апарати за ремонт. Направо е претъпкан

dakiss

Мнение от dakiss » 09 юни 2008, 10:07

И какво се опита да кажеш с този си пост.
Да коментираш това, че са ти влезли в положение и не са те карали да чакаш, че си вече супердоволен от телефона, или това, че на видите ли много се развалят.
Защо не поиска да ти върнат парите. И това можеха да си го позволят вместо такива неблагодарници като теб да им правят антиреклама, защото имат ограничено схващане за обем.
Само ако знаеш колко са продадени в измеримост на обем на ТИР може би щеше да си оправиш понятията за обем.
Впрочем за това всяка стока си има и гаранция. Поне се вижда, че си държат на дадената гаранция.
Ай със здраве да си го ползваш .......

Отговори