Профилактика на мобилен телефон

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Профилактика на мобилен телефон

Мнение от Nistel » 27 яну 2007, 18:30

Та въпроса ми е добре ли е да се прави профилактика примерно на 6 месеца веднъж и има ли полза както при компютрите при които направо си е задължително.

Да се почисти от прах и ако има окислени контактни площадки или нещо от сорта.Предполагам ако го занеса в някой сервиз с такава молба ще ме гледат като паднал от Марс та реших да се посъветвам тук .. от повече от година имам Н6630 и мисля да я ползвам още година ако е наред и ако такава интервенция ще се отрази положително бих отделил някой лев да я дам за профилактика ..

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Re: Профилактика на мобилен телефон

Мнение от anonim4o » 27 яну 2007, 21:55

Бях питал в сервиза на М-Тел в Бургас за такава услуга-профилактика и ми казаха че струва 6 лева и я извършват само че бяха затрупани с поръчки и жената на касата ми каза ако го оставя ще се забави 4-5 дни и аз се отказах, но беше лятото и сега може пак да проверя че ме подсети

black_mind
Регистриран: 05 дек 2005, 11:33

Мнение от black_mind » 27 яну 2007, 23:40

Лично аз не бих го оставил в сервиз да ми го отварят специялно за профилактика. Познавам д техници и съм чувал какви врътки правят. Тъй че предпочитам дори сам да си го отворя GSM-a, отколкото да седи 2 дена при техник. Иначе за чистенето от прах и почистването на самия тел отвътре съм на мнение че има смисъл лично съм го изпрбвал върху няколко стари телефона, които забиваха, след като ги почистих от прахта и наслояванията около копчетата заработиха без никакви проблеми. :)

vihrogon
Регистриран: 12 фев 2005, 18:04

Мнение от vihrogon » 28 яну 2007, 00:09

spored men nqma nikakav smisal ot profilaktika , nai-mnogo da go po4istqt ot prah ina4e da go razglabqt specialno samo moje da se preebe ne6to po tozi na4in edin , a i vse pak govorim za tel nqma da go polzva6 100 godini 4e tolkova da se griji6 za nego

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 28 яну 2007, 10:42

Това е една от причините да не работят по 10 години :) механични части няма така,че износването блияе най-вече върху външната част (панела).Ако профилактично се почиства може би може да се удължи живота му значително.

Имам възможност да си взема който и да е модел сега,но не виждам кой може да ми предложи нещо значително по-добро и да запази сегашната лекота на работа и удобство (това автоматично изключва 90% от Qtek-ите).Единствено би ми влязло в употреба Wi-Fi,но да дам моя телефон и още поне толкова пари само за една малка екстра ми се вижда доста неразумно.

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 28 яну 2007, 21:20

Ами има смисъл от профилактика поне за мен тъй като съм от Бургас, често съм на плажа лятото и пускам радиото на телефона да си свири и от вятъра се набива телефона с много фин пясък, почти като прах и влиза под "стъклото" на дисплея и много ме дразни:)

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 28 яну 2007, 21:35

Аз сам си правя профилактика на 6630 - много е лесно. Като ми се види пълен с прахоляци и му свалям всички капаци и с една суха четка за зъби го "удрям" оттук-оттам, с антистатична кърпичка стъклото за дисплея и е готов. Опитай и ще останеш доволен.
А иначе откакто съм с няколко телефона спрях да нося 6630 в калъф на кръста и тапата на камерата сдаде багажа и падна. 12 кинта за нова не ми се дават, някой ако е имал подобен проблем нека сподели как се е оправил!
Благодаря.

Отговори