Как ви се струва да набираме всички телефонни номера в страната без префикс "0"? Пример 881234567 (мобилен), 28831234 (фиксиран), 80099123 (негеографски).
Очаквам мнения и мотиви за/против евентуална промяна :-)
Промяна в начина на избиране на номерата
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
Re: Промяна в начина на избиране на номерата
На мен не ми харесва. Ще изглежда, че избирам домашен телефон...
Аз очаквам някой да ми каже защо би ни потрябвало това.
Без нулата изглежда много зле, като някакви безсмислени цифри(no) А и наистина защо ни е да махаме нулата:|
Безсмислено.Не въвеждам номера всеки ден.Всичко си е в указателя.Телефоните вече побират огромно количество номера,които отгоре на всичкото се и синхронизират по всевъзможни начини.Най-важните номера естествено може да ги дублираш на сим-картата.
Предполагам, че това е свързано с новата идея да се набират всички номера с кода. Струва ми се по-консистентно от машинна гледна точка. От човешка ми се вижда безумие. Какво ще стане с контакт-листата на всички телефони? Системата ще транслира ли старата нула? А бабите с шайбите какво правят?
[Quote]Очаквам мнения и мотиви за/против евентуална промяна :-) [/Quote]
Ти си този дето дава идеята, ти дай мотивите.
Както всички знаят, нулата играе ролята на кода за държавата (+359) в случая на България.
Не можах да разбера какво точно предлагаш, но нулата няма как да отпадне при набирането на мобилен номер който е в друга страна.
Една такава промяна би донесла само объркване, без да носи нищо положително.
Ти си този дето дава идеята, ти дай мотивите.
Както всички знаят, нулата играе ролята на кода за държавата (+359) в случая на България.
Не можах да разбера какво точно предлагаш, но нулата няма как да отпадне при набирането на мобилен номер който е в друга страна.
Една такава промяна би донесла само объркване, без да носи нищо положително.