Q10
BlackBerry Q10
Много добре изглежда!
И все пак, има 8MP камера :)
И все пак, има 8MP камера :)
Re: BlackBerry Q10
Мегапикселите въобще не са фактор, ако матрицата е добра.
Да, важно е качеството на снимката, не размерът.
-
- Регистриран: 26 фев 2007, 11:31
Някой има ли представа кога този телефон ще стъпи на нашия пазар? :)
Да и на мен ми е интересно, кога ще може да се види. :)
-
- Регистриран: 30 май 2011, 01:12
хм защо ББ10 серията излязоха още ехеее през януари, а тук всичко е замряло и няма никакъв feedback ? ?? :( хайде някои горд притежател да сподели мнение как са новите телефончета....добри или са бъгави ? Как е батерията, държи ли ? и т.н. ? Благодаря предварително : )
Днес го видях на сайта на Vivacom. Соленичък излиза, но в цял свят е с доста висока цена. Уж Blackberry са в криза, а не си субсидират телефоните, както правиха Nokia и Microsoft. Иначе изглежда чудесно и единственото, което не мога да му простя е липсата на българска подредба на клавиатувата.
Ами BB10 официално беше представен Януари, но у-ва пуснаха в UK и Канада през Февруари, в US през Mарт, в България към края на Април и то говорим само за Z10. Q10 едва сега започва да се разпространява у нас.
Нямам личен опит от телефоните, но следя почти всичката информация около BB10. Сравнено Q10 с Z10, ако екрана не е фактор, а клавиатурата, то Q10 е добрият избор. Относно това дали са бъгави и колко държи батерията, то съдейки от информацията в мрежата, има си бъгове все пак OS-то има едва два официални release-а 10.0 и 10.1. Не знам дали си спомянате Android 1.1 какво можеше да прави. Ако сравним BB10 10.1 с Android 1.1, BB10 направо го издухва. Само факта че сравняват BB10 с мобилни операционни системи с повече от 6 основни итерации и излизат почти на равно, означава че има OS-то има голям потенциал, според мен по-голям отколкото WP :) За бъговете, не е като да няма. Един доста голям процент от потребителите се оплакват от random reboot на у-вата си http://forums.crackberry.com/blackberry-z10-f254/poll-z10-random-reboot-802290/
Също така, доколкото разбирам на скоро вграденият twitter app, отказвал да работи нормално. Гледах и едно видео (сега не мога да намеря точно линка), в което Skype беше качен на Dev Alpha C и при работа със Skype, се бъгна нещо и това рестартира целият телефон. Тоест бъгове не липсват, но това е напълно нормално за толкова нова OS. Относно батерията на Q10, то доколкото разбирам не би имало проблем да изкара 1 ден дори с по интензивно натоварване. От това което чета, със средно натоварване би трябвало да изкара 2, може би 3 дни. Всичко зависи от това, за какво и колко често го ползваш телефона. Като се има в предвид, че BB10 е multitasking според мен се представя повече от достойно батерията. Към есента се очаква да излезе BB10 версия 10.2, в която обещават не само подобрения, ами и нови неща. Като знам какво направиха в 10.1 съм склонен да им вярвам на BB :)
Нямам личен опит от телефоните, но следя почти всичката информация около BB10. Сравнено Q10 с Z10, ако екрана не е фактор, а клавиатурата, то Q10 е добрият избор. Относно това дали са бъгави и колко държи батерията, то съдейки от информацията в мрежата, има си бъгове все пак OS-то има едва два официални release-а 10.0 и 10.1. Не знам дали си спомянате Android 1.1 какво можеше да прави. Ако сравним BB10 10.1 с Android 1.1, BB10 направо го издухва. Само факта че сравняват BB10 с мобилни операционни системи с повече от 6 основни итерации и излизат почти на равно, означава че има OS-то има голям потенциал, според мен по-голям отколкото WP :) За бъговете, не е като да няма. Един доста голям процент от потребителите се оплакват от random reboot на у-вата си http://forums.crackberry.com/blackberry-z10-f254/poll-z10-random-reboot-802290/
Също така, доколкото разбирам на скоро вграденият twitter app, отказвал да работи нормално. Гледах и едно видео (сега не мога да намеря точно линка), в което Skype беше качен на Dev Alpha C и при работа със Skype, се бъгна нещо и това рестартира целият телефон. Тоест бъгове не липсват, но това е напълно нормално за толкова нова OS. Относно батерията на Q10, то доколкото разбирам не би имало проблем да изкара 1 ден дори с по интензивно натоварване. От това което чета, със средно натоварване би трябвало да изкара 2, може би 3 дни. Всичко зависи от това, за какво и колко често го ползваш телефона. Като се има в предвид, че BB10 е multitasking според мен се представя повече от достойно батерията. Към есента се очаква да излезе BB10 версия 10.2, в която обещават не само подобрения, ами и нови неща. Като знам какво направиха в 10.1 съм склонен да им вярвам на BB :)
Интересно ми е защо също така бързо изчезна от Vivacom?
Иначе това е моя телефон мечта и го чакам с нетърпение.
Иначе това е моя телефон мечта и го чакам с нетърпение.
-
- Регистриран: 09 авг 2010, 17:21
Въпросът ми е какво мога да ползвам с този телефон? Много ми харесва,но този BB пакет ме притеснява! Трябва ми да имам Фейсбук,да мога да снимам и съответно качвам снимки без проблем,скайп и общо взето това ми е най-важно! Имам неограничен нет към глобул! Та въпросът ми е трябва ли някакъв си пакет към телефона? Ще съм много благодарен някой,който е на ТИ с нещата да се отзове и да ми помогне!