Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Колеги, извинявам се за "тъпия" въпрос:
Ако при еднаква употреба на интернет на GSM в домашни условия (Wi-Fi) и при същите домашни условия с вкл. моб. данни (4G), КОЙ ОТ 2-ТА вида нет връзка ще "харчи" повече батерията? Някой правил ли си е продобен експеримент? :|
Ако при еднаква употреба на интернет на GSM в домашни условия (Wi-Fi) и при същите домашни условия с вкл. моб. данни (4G), КОЙ ОТ 2-ТА вида нет връзка ще "харчи" повече батерията? Някой правил ли си е продобен експеримент? :|
Re: Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
На WiFi харчи много по-малко, но все пак зависи от конкретния модел.
И от доставчика много зависи. На Тиком и булсатком харчи най-много и грее, защото станциите са на рядко и вика до тях. На виваком по-малко, но пак харчи доста. На А1 и на Теленор е най-добре, като извън София теленор категорично.
Re: Re: Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Абсолютно! Теленор си е най-добре:)
Re: Re: Re: Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Аз бях на Теленор, сега съм на Виваком и разлики не откривам, относно харчене/греене и пр. Но мобилния интернет на Виваком определено по-ми харесва от станалите.
Re: Re: Re: Re: Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Много зависи и от град, квартал...
Ако си в една стая с рутера, със сигурност ще харчи по-малко ток от която и да е мобилна мрежа.Ако рутера ти е слаб и е в друго помещение, ситуацията се променя.Има различни приложения, които измерват силата на сигнала, в домашната мрежа.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
При WiFi на работното място (в същата стая) и вкъщи (в същата стая), сравнено със само LTE (и csfb при разговор) на А1, моят личен опит (Samsung Note 8 с 2 карти, 11 месеца и Note 5 с две карти, 2+ години) е в ползва на мобилния нет с поне 1/4 по-дълго ползване на телефона.
Постоянно включени BT, NFC, GPS и работещи Viber x2, WZup, FB, FBmes, SkypeLite, G+, LiN, Duo, Maps Location Sharing & History, GCM, SPS, слубежбна поща, abv x5, и др. ...
WiFi го включвам/ползвам за WiFi direct прехвърляне или когато покритието на операторите се смъцафръца.
Игри почти не играя.
П.П.
пожълтяването (определени части) на дисплеите (видимо на бял фон) е предимно от прегряване точно над различни компоненти отдаващи топлина, най-често антените на WiFi при интензивно ползване.
Постоянно включени BT, NFC, GPS и работещи Viber x2, WZup, FB, FBmes, SkypeLite, G+, LiN, Duo, Maps Location Sharing & History, GCM, SPS, слубежбна поща, abv x5, и др. ...
WiFi го включвам/ползвам за WiFi direct прехвърляне или когато покритието на операторите се смъцафръца.
Игри почти не играя.
П.П.
пожълтяването (определени части) на дисплеите (видимо на бял фон) е предимно от прегряване точно над различни компоненти отдаващи топлина, най-често антените на WiFi при интензивно ползване.
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Re: Re: Разход батерия при 4G с/у Wi-Fi
Благодаря за вниманието колеги!
На wifi съм изкарвал 11 часа екран, а на мобилен интернет - 7,5-8 часа екран.
Процесора е Snapdragon 625.
Процесора е Snapdragon 625.